Címkék: Keszthelyi Vivienn

2019. május 02. csütörtök, 19:19

 

A Forma-3-as W Series hivatalos, szerződtetett tesztpilótájaként a 18  éves magyar autóversenyzőre minden eddiginél nagyobb megpróbáltatások  várnak a szezonban. 

 

 

Végeláthatatlan feladatok sora áll előtte a 2019-es  esztendőben. A teszteken és felkészüléseken túl több  sorozatban is részt vesz, melyek következtében hosszú  utak terhe nehezedik majd az ifjú reménységre.

 Az új, csak női pilóták számára induló W Series május 3-án veszi  kezdetét Hockenheimben, ám a nyitóhétvégét megelőző időszakban is akadt  bőven dolga a résztvevőknek. A három szakaszos kiválasztási időszak  végén a világ minden tájáról jelentkező több mint 100 versenyző közül  végül 22 került kiválasztásra, köztük Keszthelyi Vivien, aki a sorozat  négy hivatalos, szerződtetett tesztpilótájának egyikeként készült a  történelmi sorozatban. 

  A válogatót követően folytatódott a megterhelő próbatételek sora. Az  első hivatalos három napos teszt következett az  németországi Lausitzring-en, ahol az újabb teszteredmények alapján a  sorozat szervezői csapata tovább szűkítette azon tesztpilóták számát,  akik a bajnokság állandó, és minden helyszínére utazó 20 tagja közé  kerültek. Ők ketten azok, akik a versenyhétvégékre a többi versenyzővel  együtt készülnek, és a hivatalos programban szereplő szabadedzéseken,  valamint egyéb W Series eseményeken is részt vesznek. Az ifjú reménység   sikeresen vette az utolsó akadályt is, így már a következő nagy eseményre, azaz a nyitóhétvégére készülhet.

  „Szerződött hivatalos pilótának lenni óriási felelősség, bár nekem egy kicsit fiatalon sikerült, de ez nem olyan, amitől valaha is tartottam 
volna. Sőt, a kezdetektől  vágytam rá. Szerintem minden autóversenyző álma az, hogy egyszer szerződtetett pilóta legyen. Rengeteg munka tesztelés, adat- és szimulátoros elemzés vár rám, melyek alapján a mérnökök az autók beállításait finomíthatják. Örülök ennek a rendkívüli lehetőségnek, hiszen így a sorozattal, valamint a teszteken is több  időt tölthetnek a pályán, amivel megszerezhetem a szükséges tapasztalatokat a Formula kategóriában is. Nagyon szerencsésnek érzem magam, és nagyon boldog vagyok, hogy elmondhatom magamról, nekem ez már a második  szerződésem a pályafutásom során" – mondta Vivien.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER