Címkék: Tassi - Monteiro

2019. február 25. hétfő, 17:25

 

A KCMG kétautós csapattal indul WTCR futamain. Tiago Monteiro a hongkongi csapat főállású pilótájaként tér vissza
Tassi Attila a Honda Racing versenyzőjeként folytatja.

 

 

 

Ma a hongkongi KCMG is bejelentette, hogy két Honda Civic Type R TCR-rel áll rajthoz a Túraautó-világkupa (WTCR – FIA World Touring Car Cup) 2019-es évadban – a portugál TIAGO MONTEIROVAL és TASSI ATTILÁVAL a volán mögött -, így a japán márka négy indulóval képviselteti magát a rangos versenysorozatban.

A Paul Ip által alapított KCMG 2007 óta van jelen a motorsportban, és igen gazdag, sokrétű tapasztalatot szerzett az elmúlt 12 évben. Pilótái számos futamot nyertek az együlésesek különféle kupáiban, valamint az ázsiai GT-viadalokon, és 2015-ben mindkét LMP2-es géposztályban győzedelmeskedtek a Le Mans-i 24 óráson.

A hongkongi csapat 2018-ban már Civic Type R TCR-rel tört borsot a vetélytársak orra alá, olyan eredményekkel meglepve a közönséget, mint a TCR Europe Teams csapatbajnoki cím megszerzése vagy a két szabadkártyás WTCR-indulás.

Idén Tiago Monteiro versenyez majd a HELL Energy és a BROSE által támogatott csapatban, és nem más lesz a társa, mint Tassi Attila, aki a Honda Racing pilótájaként ragad majd volánt az összecsapásokon.

Az F1-dobogós, 42 éves portugál a pályaversenyzés minden formáját kipróbálta már, és az együléses sorozatok sztárja volt, mikor 2007-ben úgy határozott, hogy átnyergel a Túraautó-világbajnokságra.

Akárcsak korábban, itt is sikert sikerre halmozott: 11-szer nyert és 44-szer állt dobogón a WTCC-ben, többek között a híres Makaói GP-t is megnyerte 2016-ban a Civic Type R TCR-rel.

Tiago éppen a tabella élén állt 2017-ben, mikor a szezon közepén fej- és nyaksérüléseket szenvedett, s feladni készült a további versenyeket. Több mint egy év kihagyás után, tavaly októberben tért vissza a túraautók világába, méghozzá a Japán Nagydíjon, ahol szokásához híven igencsak versenyképesen autózott. Idén már a WTCR összes futamán számolhatnak vele a riválisok, elképesztően izgalmas versenyeknek nézünk tehát elébe.

A 19 éves Tassi Attila magyar versenyeken, egyedileg épített túraautókkal kezdte pályafutását, majd a 2016-os Nemzetközi TCR-kupán villantotta meg igazán tudását, ahol már az ötödik versenyhétvégét dobogósként zárta. A folytatás szintén elismerésre méltó, hiszen 2017-ben ezüstérmet akasztottak nyakába a szezon végén.

Ekkor már Civic Type R TCR-rel versenyzett, így nem volt számára ismeretlen az autó, mikor tavaly a KCMG szabadkártyás WTCR-pilótájaként elindult a hungaroringi futamon. Emellett az új TCR Europe Series versenysorozatban is felhívta magára a figyelmet, ugyanis két futamgyőzelmet is bezsebelt és negyedik lett az összetettben.

A JAS Motorsport minden segítséget megad a magáncsapatoknak, illetve a hondás pilótáknak, többek között alkatrész-ellátást és technikai támogatást biztosítanak a versenyeken.

Az új Honda Civic TCR-t a JAS szakemberei tervezték és építették. Az autó januárban a Dubai 2018 órás endurance-versenyen gurult elsőként a rajtrácsra, és öt nagydíjon diadalmaskodott első szezonjában.

  A FIA Túraautó-világkupa április 5-én, a Circuit Moulay el Hassan versenypályán, Marokkóban veszi kezdetét, amit további tíz versenyhétvége követ Afrikában, Európában és Ázsiában. A sorozat utolsó állomásának a malajziai Sepang International Circuit ad otthont decemberben.

 

 

TASSI ATTILA ELMONDTA:

„Nagy boldogsággal tölt el, hogy a Honda Racing és a KCMG pilótája lehetek és felléphetek a WTCR-be, ahol
egy teljes szezont mehetek. Egy álom vált valóra, és nagyon hálás vagyok a sorsnak, amiért már 19 évesen megkaptam ezt a lehetőséget….”

 

 

TIAGO MONTEIRO ELMONDTA:

„Hihetetlenül izgalmas a KCMG és a Honda kötelékében, teljes szezonban versenyző pilótaként visszatérni, s olyan csapattársat kapni, mint a fiatal, villámgyors és eltökélt Attila, akivel tudom, hogy nagyszerű lesz együtt dolgozni…”

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER