2011. május 06. péntek, 13:40


Hullámzó időszak után Stéphane Henrard visszatér a versenyzésbe, és elszántabb, mint valaha. A 46 éves belga sportembernek Yves Fromont és Patrick Martin fog segíteni a Selyemút rallyn, és a saját Tarek Buggyjával áll majd rajthoz a versenyen. Célja, hogy megnyerje a kétkerékmeghajtású kategóriát.

 

Stephane-Henrard-Volkswagen

Egész eddigi karrierjében arra várt, hogy a Volkswagen támogassa a versenyzését, de ez nem valósult meg, sőt Henrard 2010-ben az összes szponzorát elveszítette. Idén a többszörös Dakar-győztesnek új támogatója van, és azonnal benevezett a Selyemút rallyra. "Már alig várom, hogy Moszkvában legyek! Oroszország nagyon érdekel engem, csodálatos az emberek vendégszeretete, az ország kultúrája és a történelme. Nagyon várom, hogy mindezt megismerjem közelebbről" - mondta izgatottan Stéphane Henrard. "Emellett a verseny a legjobb lehetőség a Dakar előtti nagy tesztelésre, mivel mindenféle terep megtalálható az útvonalban: buckás földút, hosszú egyenes, homok, és mindeközben élvezetes a vezetés. Tökéletes verseny a támogatómnak is, aki végigkövet majd az eseményen. Minden jól alakul, amióta megépítettük az új Tarek-et, de a két másik versenyző, Yves Fromont és Patrick Martin, akik a Bowlerből ültek át, még soha nem versenyeztek vele."

"Másrészről, mivel ezen a versenyen nincsenek motorosok, könnyebb lesz összeszokni az új járgánnyal. Habár korábban én is motoroztam, de el kell ismernem, hogy ezzel az autóval sokkal jobb lesz versenyezni. Több dologra fogok tudni koncentrálni, minden új reflexet, mozdulatot meg kell ismernem, meg kell tanulnom, és erre szerencsére lesz bőven lehetőségem."

"A saját Tarek-emet fogom vezetni, ami egy 3 literes V6 TDI prototípus, de ez egy felturbózott verzió. Sokat dolgoztunk a súlyelosztáson, a felfüggesztésen és a futóművön. A célom, hogy a kétkerékmeghajtású kategóriában a győzelemért tudjak küzdeni, de persze jó lenne az összkerekesekkel is összemérni magam. Mindenképpen fair-játékban szeretnék részt venni, és jó tudni, hogy egyre több buggy versenyző van ebben a kategóriában. Szóval tényleg alig várom már, hogy ott legyek!"
Fotó: Stéphane Henrard Racing


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER