2010. szeptember 27. hétfő, 19:56

 

A Trans Sahara Futam Afrika legvadabb arcát kínálja az amatőr expediciók szerelmeseinek

2011. március 13-án a tunéziai Tunisz városából indul a Trans Sahara Futam az év egyik legizgalmasabb extrém kalandtúrája, és 17 nappal később, március 29-én ér véget a benini öböl partján fekvő Grand Popo városában.

 

trans sahara rally utvonala

A legújabb afrikai kalandtúra sok szempontból egyedülálló, hiszen utoljára a 70-es, 80-as évek legendás, ős-Dakar futamai haladtak át a térségen. A 6000 km-es futamot a szervezők mindazoknak ajánlják, akik kíváncsiak a Szahara és Afrikai igazi, vad, misztikus arcára, amely a legtöbb utazó előtt eddig rejtve maradt.

A résztvevők Nyugat-Afrika legkietlenebb, alig lakott, vidékén autóznak át és sokszor hagyják el a járt utat a járatlanért. A futam nem szűkölködik természeti szépségekben: a csapatok a kellemes mediterrán éghajlatú tunéziai tengerpartról indulnak, majd 10 nap alatt szelik át a Szahara elképesztő szépségű vidékeit Algériában. Ezután Niger és a Száhel-övezet következik fantasztikus szavannákkal, majd Dél-Nigerben és Beninben egy hatalmas nemzeti park és bioszféra rezervátum várja őket. A túra utolsó napjaiban időutazásszerűen, évszázadok óta szinte érintetlen falvakon keresztül autóznak a vudu vallás ma is élő központjában, míg eljutnak úticéljukig a guineai-öböl festői partjára.


afrika rallyafrika kalandtura












A szervezők a világ minden tájáról várják az autósokat és motorosokat
akik bármilyen típusú, és korú járművel rajthoz állhatnak. A futam egyik alapértéke ugyanis, hogy az alacsony költségvetésű csapatok is esélyt kapjanak, hogy átélhessék egy igazi afrikai kalandtúra élményét.
A Trans Sahara Futam igazi megmérettetés a csapatok számára, hiszen sokszor a napi táv teljesítése és a navigáció a homoktengerben önmagában nagy kihívás.

A minimál asszisztenciájú futamon a résztvevők elsősorban saját magukra, csapattársaikra, kreativitásukra, kitartásukra, valamint navigációs képességeikre számíthatnak.

afrikai nemzeti parkafrikai rally dakar utvonalon












A Trans Sahara Futamot tapasztalt utazók és kalandtúra szervezők hozták tető alá
, akik az évek óta futó Kaukázus Rali, az Indiai Riksafutam, a Budapest-Csernobil futam és a Hetes Busz projekteket is jegyzik.

A szervezők, a többi általuk szervezett futamhoz hasonlóan a Trans Sahara Futam kapcsán is karitatív programot hirdettek és Niger - a világ legszegényebb országa - egy különösen eldugott és nélkülöző vidékén indítanak jótékonysági projektet, amelyhez a résztvevők segítségét is várják.



sahara rallytrans sahara rally

 

 

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER