2011. június 15. szerda, 09:21

 

Krzysztof Holowczyc első alkalommal vesz részt a versenyen, és az idei 5. Dakar helyezése után, amelyet a belga Jean-Marc Fortin-nal ért el, ismét az X-Raid csapat színeiben áll rajthoz. A célja, hogy jól szerepeljen az orosz szakaszokon, és hogy az X3 BMW-t olyan jó állapotba hozza, amely esetleg egy Dakar-győzelemhez is hozzásegíti őt januárban.

Holowczyc-bmw

Stéphane Peterhansel és Leonid Novitskiy is csatlakozott Holowczyc-hoz, így az X-Raid csapat valószínűleg az egyik legnépszerűbb lesz a Moszkva és Szocsi között zajló Selyemút rallyn. A lengyel versenyző így nyilatkozott a terveiről:

„Nagyon szeretek együtt dolgozni az X-Raid csapattal. Még csak néhány napja írtam alá a szerződést velük a Selyemútra, a Dakarra, és a tesztelésekre. Elmegyek velük Marokkóba is majd a tréningre, úgyhogy sokat leszek a csapattal, hogy az autót a legjobb formába hozzuk, különös figyelmet fordítva a felfüggesztésre. „

Arra a kérdésre, hogy bár először áll rajthoz a Selyemút rallyn, mégis dédelget-e győzelmi álmokat, így válaszolt:
„Versenyző vagyok, előbb vagy utóbb mindenképpen a győzelemért fogok küzdeni. Az elsődleges szempont most, hogy teszteljem az autót, de aztán valószínűleg mindent beleadok majd…”
Az orosz terep, különösen a rajt utáni szakaszok valószínűleg kedvezőek lesznek a korábbi WRC rally versenyzőnek. Bármi történjen is, Holowczyc úgy tekint erre a futamra, hogy eggyel közelebb kerül a Dakar-győzelemhez. „Évek óta semmi másra nem tudok gondolni, csak a Dakarra. Minden álmom egy győzelem, és ez egyre közelebb kerül hozzám.”
Ahhoz, hogy az álmait beteljesítse, egy jó autóra van szüksége. „Nagyon sok szempontból az X3 tökéletes számomra. A motor nagyon jó, a fékek is, és ez így megbízhatóvá teszi az autót. A BMW eléggé visszafogott, a Volkswagen mindig gyorsabb volt nálunk, úgyhogy van még mit dolgozni rajta…”


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER