2011. május 16. hétfő, 20:23

 

Hogy minél több esélye legyen a Kamazosok legyőzésére, Hans Stacey a Selyemút rallyn és a következő Dakar rallyn is a De Rooy csapat színeiben áll rajthoz.

Hans Stacey kamion

Jan De Rooy visszavonult a versenyzéstől, de most visszatér. No nem a volán mögött, hanem csapatmenedzserként. "A győzelemért folytatott küzdelemben fontos, hogy jó legyen a csapat, de egy versenyző kevés. Kitűnő kamionjaink vannak, így kitűnő versenyzőkre van szükségünk" - nyilatkozta az 1987-ben Dakar győzelmet elért sportember. "Gerard egyedül nem képes felvenni a küzdelmet a Kamaz és a Tatra ellen, de most Hans segítségével erősebbek leszünk" - tette hozzá Jan De Rooy.

Gerard De Rooy és Hans Stacey összesen négyszer állt már a Dakar rally dobogóján, és kétszer egyéb Dakar széria versenyeken. A páros így együtt garantáltan nagyobb erőt képvisel, különösen ha azt nézzük, hogy legutoljára Stacey-nek sikerült megverni a Kamazt.

A korábbi ellenfelek egymásra találása egyébként annyira nem meglepő, hiszen Jan De Rooy a főnöke, és egyben a nagybátyja is Stacey-nek. "Véleményem szerint, ha igazán jó eredményeket akarunk elérni, az is fontos, hogy egymást is jól ismerjük. Sokat gondolkodtam a visszatérésen, amikor a nagybátyám felajánlotta, hogy csatlakozzak a csapathoz. Remek lehetőségnek tartom, alig várom már, hogy versenyezzünk, szerintem álom csapatot fogunk alkotni!" - mondta Stacey.



Gerard De Rooy még nincs top-formában, és a Selyemút rallyn is csak a csapat képviselőjeként lesz jelen. "Szeretnénk megmutatni a riválisainknak, hogy számolniuk kell velünk, és erre együtt képesek leszünk. Kevés olyan versenyzőt ismerek, akivel dobogós helyet tudunk elérni, Hans az egyik közülük."

Az unokatestvérek egy csapatba kerülése jó ötletnek tűnik, és erre Jan De Rooy is garancia. "Nem lesz prioritás közöttük, ha esetleg mégis sorrendet kell felállítanunk, az csakis a verseny alakulásától függ majd. A céljaink egyértelműek: mindkét kamionnak a lehető legjobb helyezést kell elérnie, és reményeink szerint az első háromba fognak végezni. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, nem szabad a versenyzők között különbséget tenni, együtt kell dolgozniuk, és egymást kell segíteniük."

Stacey következő versenye tehát a Selyemút rally, ahol a csapat másik kamionjában Jo Adua fogja kísérni.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER