2012. június 07. csütörtök, 12:41

 

A francia Jean-Louis Schlesser is rajthoz áll az idei Selyemút Rallyn. A kétszeres Dakar rally és négyszeres Africa Eco Race győztes nem csak versenyzőként, hanem konstruktőrként is részt vesz az orosz futamon, ezen kívül reméli, hogy a kétkerék meghajtású kategóriát megnyeri, az összetettben pedig a dobogón végez.



“Azt kell mondjam, hogy nagyon várom a visszatérést az orosz terepre, nagyon szeretem ezt az országot, hiszen rengeteg Master Rallyn versenyeztem ott. Tudom, hogy az idei Silk Way Rally fantasztikus verseny lesz!” – mondta Schlesser. “Először is az oroszok nagyon jó versenyszervezők, biztos, hogy minden tökéletes lesz. Másodsorban pedig nagyon szeretem a sztyeppéket, ahol gyorsan lehet menni, és nagyszerű élmény lesz a volán mögött felfedezni az orosz tájat. Azzal a buggy-val indulok, amellyel tavaly megnyertem a Fáraó rallyt, hiszen tökéletes erre a terepre. Mivel a szabályok nagyon hasonlóak az Africa Eco Race-hez, a sportszakmai része is remek lesz, és úgy gondolom, sok eséllyel indulok.”

“Nem mellesleg azért megyek, hogy megnyerjem a kétkerék meghajtásúak kategóriáját, ahol mindig nagyon jókat versengünk egymással” – tette hozzá a tizenöt világkupa győzelem (13 kétkerék meghajtású kategóriában és 2 összetettben) birtokosa. “Az összetettben a mezőnytől függ majd, hogy milyen esélyem lesz, de az a célom, hogy minél jobb helyezést érjek el, remélem sikerül a pódiumon végezni.”


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER