2011. május 13. péntek, 18:48

Ingyenes nevezés a hölgyek részére a Selyemút rallyban!

„A sivatag királynői”, „Vaslady-k” – ezekkel a jelzőkkel is illették az újságírók azt a párost, amelynek tagjai Elena Pravdina és Elena Golubkina, a terepralis hölgyek.

 

selyemut-rally-logo

A közönség is szereti őket, és a sok nehéz körülmény ellenére, amely egy ilyen sivatagi versenyen felmerülhet, a két versenyző mindig mosolygós és jókedvű. Két hónappal a Selyemút rally előtt a páros már benevezett a versenyre, és nagyon várja a rajtot a Vörös térről.

- Elena Pravdina (navigátor), hogy telt a tavalyi éved a Selyemút rally óta? Történt valami technikai újítás, vagy változás a csapatban?
- Az év második felét azzal töltöttük, hogy kitaláljunk valami újat, de aztán végül semmin nem változtattunk. Ugyanaz az autó és a csapat – a szerelőink nagyszerű munkát végeznek, jó velük dolgozni.
- Mit gondolsz, ki lesz a legnagyobb riválisotok a versenyen?
- Jó lenne, ha azt mondhatnám, hogy a két Touareg lesz a legnagyobb ellenfelünk! Komolyra fordítva a szót, bármelyik női egység, amely részt vesz a versenyen, vetélytársnak számít.
- A Selyemút rally nagyon népszerű a változatos terep miatt. Ti melyik részt kedvelitek leginkább?
- A murvás utakat szeretjük, mivel Elena Golubkina rally versenyző is. A homokos terep már egy kicsit nehezebb nekünk, de azért igyekszünk megbirkózni azzal is.
- Mire emlékszel vissza legszívesebben a tavalyi versenyről?
- A lugai éjszakába nyúló szakaszunk nagyon emlékezetes volt, de a Peno környékén zajló gyors szelektív is tetszett. Hibáztunk egyet az astrakhani szakaszon a sivatagos részen, de kárpótolt minket minden egyes célba érkezés és az érzés, amikor megláttuk a tábor fényeit a távolban. A legjobb pillanat természetesen a céldobogóra történő felállás volt a Shahe folyónál!

Ingyenes nevezés a hölgyek részére

Az autóversenyek általában férfias sportnak számítanak a körülmények és a fokozott veszély miatt. Nem sok női versenyző van a mezőnyben, de akik mégis részt vesznek a futamokon, kimagasló teljesítményt nyújtanak és beírják magukat a történelembe, például Jutta Kleinschmidt, Pat Moss és Michele Mouton a rallyban, Lella Lombardi, Maria Teresa de Filippis a Forma-1-ben ért el kimagasló eredményeket. Annak érdekében, hogy a terepraliban is több női versenyző kapjon kedvet a futamokhoz, a Selyemút rally rendezője ingyenessé tette a nevezést a hölgyek részére. Kétségtelenül mind a szervezők, mind a közönség is szívesen látja a versenyben a gyengébbik nem képviselőit, akik bizony sokszor erősebbek férfi társaiknál.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER