Címkék: Nissan | Nissan Note | Zorb gömb

2014. október 28. kedd, 15:01

 

A Nissan megalkotta a világ legnagyobb gördülő gömbjét, amelynek közepébe egy valódi Nissan Note-ot ágyaztak. A hatalmas, 6 méteres átmérőjű és több mint 18 méter kerületű felfújató gömböt a Nissan népszerű családi kisautójában, a Nissan Note-ban található Aktív Biztonsági Pajzs technológiáinak bemutatásához készítették.

A CarZorb becenevű hatalmas szerkezetet a ma bemutatott két perces rövidfilm forgatása során sikeresen gurították le egy meredek domboldalon.


Az Új-Zélandról indult zorbozás során az izgalmak szerelmesei egy erős műanyagból készül felfújható gömbben gurulnak le a lejtőkön. A zorb általában két felfújható rétegből áll, melyek megvédik a gömb belsejében helyet foglaló embert a külső veszélyektől.

Az Aktív Biztonsági Pajzs technológiáinak szemléltetéséhez a Nissan egy lépéssel továbbment, és egy egyedi készítésű, egy egész Note befogadására képes zorbot készített. A CarZorbot ezután egy szigorúan titkos katonai bázison tesztelték az Egyesült Királyságban.

A Nissan CarZorbja több mint két hónapig készült, és egy tonnánál is többet nyom. Célja az autók utasait és vezetőjét a potenciális veszélyektől védő, Aktív Biztonsági Pajzs vezetéstámogató technológiáinak látványos szemléltetése.
A Nissan ezzel ünnepli a teljesen megújult Note európai forgalmazásának első évfordulóját.



A vadonatúj Nissan Note számtalan innovatív megoldással gondoskodik a vezetés fokozott biztonságáról. A sávelhagyás-jelzés, a holttérfigyelés és a mozgó tárgyakat észlelő funkció együtt alkotják a Nissan Aktív Biztonsági Pajzsot. Ezt az egyedülálló rendszert az öntisztító 360 fokos parkolókamera segíti, amelynek használata úttörő a szegmensben.

Bastien Schupp, a vállalat stratégiai és marketingalelnöke a következőket fűzte hozzá: „A Nissan Note tervezésénél nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a különböző innovatív technológiákkal az autó és vezetője köré egyfajta, a külső veszélyektől védelmet nyújtó védőburkot húzzunk. Aktív Biztonsági Pajzs technológiánk páratlan a családi kisautók körében.

„Az életnagyságú CarZorb megépítésével és bemutatásával izgalmas és emlékezetes módon szeretnénk felhívni az emberek figyelmét a Nissan Aktív Biztonsági Pajzs technológiájára."



Prémium kategóriás technológia és markáns formaterv elérhető áron a formatervezés és a műszaki kialakítás minden részletén alkalmazott innovatív megoldásokkal: ez az új Note igazi vonzereje.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER