Címkék: motor | Nissan | Nissan Qashqai

2014. november 18. kedd, 17:04

 

A Nissan az új 163 lóerős, korszerű DIG-T 160 benzinmotorral bővíti az új Qashqai motorkínálatát. Az új 1,6 literes, turbófeltöltős négyhengeres motor, mely teljes mértékben megfelel a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó, szigorú EURO6-os előírásoknak, a dinamikus teljesítményt alacsony szén-dioxid kibocsátással és rendkívül alacsony fogyasztással ötvözi.

A kifejezetten a Qashqaihoz hangolt, új 163 lóerős DIG-T motor fejlett turbófeltöltő-technológiát és a teljesítmény, valamint a gazdaságosság maximalizálását szolgáló számos más funkciót is felvonultat. Az új motor 5600 ford./perc-en 163 lőerős (120 kW-os) teljesítményt nyújt, nyomatéka pedig 2140 Nm, amely 2000 és 4000 közötti ford./perc-en áll rendelkezésre. Ezek a lenyűgöző értékek kiválóan szemléltetik a Nissan méretcsökkentési filozófiáját, és bizonyítják, hogy nincs feltétlenül szükség nagy hengerűrtartalomra az erőteljes gyorsulás és a sebességfokozatokon belüli jelentős dinamizmus biztosításhoz.Akárcsak az új Qashqai kínálat összes többi motorja, az új, 163 lóerős DIG-T motor is stop/start technológiával felszerelt. A motor a Nissan ügyfelei által elvárt sima, dinamikus és minőségi vezetési élményt biztosítja. Az új motor a jelenlegi Qashqai motorkínálat leggyorsabbja: a 100 km/h-s sebesség eléréséhez mindössze 9,1 másodpercre van szüksége, végsebessége pedig 200 km/h.

Ennél már csak az új 163 lóerős DIG-T motor üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékei lenyűgözőbbek. Az új motorral ellátott modellek üzemanyag-fogyasztása az európai szabvány szerinti vegyes használat esetén mindössze 5,8 l/100 km. A 16 és 17 colos kerekekkel felszerelt modellek esetében a szén-dioxid kibocsátás 134 g/km, a 18 és 19 colos kerekekkel felszerelt modellek esetében pedig 138 g/km.

Az új 163 lóerős DIG-T motor elsőkerék-meghajtású változatban hatsebességes kézi sebességváltóval érhető el.


Még szélesebb kínálat a Qashqait választó ügyfelek számára
Az 1,2 literes DIG-T motor feletti kategóriában elhelyezkedő, új 163 lóerős DIG-T motor érkezésével teljessé vált a Qashqai benzinmotor-kínálata. A Renault-Nissan által közösen kifejlesztett, 115 lóerős (85 kW-os) négyhengeres motor igazán átütő erővel bír: az 1,6 literes szívómotornál jobb gyorsulási értékekkel rendelkezik és dinamikusabb is.

Az alapfelszereltség részeként stop/start rendszerrel felszerelt motor számos üzemanyag-takarékosságot szolgáló technológia - például az energia-visszanyerő generátor, az optimalizált áttételek és a speciális, alacsony viszkozitású olaj - előnyeit is biztosítja.

Az automata sebességváltó könnyű és egyszerű kezelhetőségét kedvelő ügyfelek számára az 1,2 literes DIG-T motor a Nissan korszerű Xtronic sebességváltójával is elérhető. A fokozatmentes sebességváltás elvén alapuló Xtronic sebességváltót úgy alakították ki, hogy simább, természetesebb vezetési élményt nyújtson.

A hagyományos fokozatmentes sebességváltóktól eltérően a Qashqai Xtronic sebességváltóműve erős gyorsítás során a hagyományos, többfokozatú váltókhoz hasonlóan viselkedik. A nyugodtabb szakaszokon az áttételeket a vezérlés finoman a körülményekhez igazítja a lehető legsimább vezetési élmény érdekében. Ezáltal az Xtronic sebességváltó a kézi és az automata sebességváltók legjobb tulajdonságait ötvözi: kis terhelés mellett különösen sima erőátvitelt biztosít, erősebb gyorsítás esetén pedig közvetlenebb teljesítményt nyújt.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER