2013. június 04. kedd, 20:48

 

Az új Nissan Micra a három éve bemutatott negyedik generációs K13 autón alapul, a Nissan mégis „új Micrának" nevezi mivel, számos fejlesztésen esett át, s ezen változások túlmutatnak az átlagos modellfrissítések esetén megszokottnál.

uj-nissan-micra

Az autó elejének teljesen átalakították új hűtőrácsot kapott, mellyel inkább összhangba került a többi Nissan modellel, a kör alakú emblémát pedig krómozott V alakú motívum veszi körül. A motorháztető, a sárvédők, a fényszórók és az első lökhárító is megújultak. Az első ködfényszórók új formát és krómozott keretet kaptak. Megújult a lökhárító, a hátsó fényszórókba LED-eket szereltek, a csomagtérajtó alá új panel került. Új 15 colos könnyűfém keréktárcsák jelentek meg, illetve az új modellel bevezetetnek egy 16 colos fekete-ezüst könnyűfém keréktárcsát. A színpaletta két új taggal 10 választható színre bővül. Az újdonságot egy gyöngyházfényű Pacific Blue-val, melyben a türkiz árnyalat dominál, valamint a metálfényű Platinum Sage jelenti.


Utastérulesek-karfaval
Továbbfejlesztették a jobb átláthatóság érdekében érdekében továbbfejlesztették a grafikus kijelzőt. A középkonzolt és a szellőzőnyílásokat áttervezték. A középkonzol fényes fekete felületei, valamint a sebességváltó körüli ezüst színű keret szebbé varázsolja az utasteret. A műszerfalra szerelték az USB- és Aux bemeneti csatlakozókat illetve a 12 voltos csatlakozóaljzatot.
Az ajtókon lévő kartámaszok bevonatai, és az ülés- és ajtókárpitok is megújultak. A Visia és Acenta felszereltségű modelleket tartós Tricot/Tricothálós szövetkárpittal látták el, míg a legmagasabb felszereltségi szintű Tekna modellekben duplaöltéses, velúr hatású kárpitot találunk.


micra-muszerfal


Parkolássegítő rendszer

A parkolóhely felmérő rendszer felméri a rendelkezésre álló parkolóhelyet, és a műszerfalon megjeleníti, hogy azaz, hogy az autó képes-e biztonságosan beparkolni az adott helyre. A rendszer három fokozatban (kezdő, normál és haladó) a vezető képességeihez is hangolható.
A 4,65 méteres fordulókörnek köszönhetően az új Micrával könnyű városban mozogni.

nissan-micra-utaster


Motorok

Megjelentik a Nissan legújabb háromhengeres, 1,2 literes, közvetlen befecskendezésű, turbófeltöltős (DIG-S) motorja. A 98 lóerős erőforráshoz 4,1 l/100 km fogyasztást és 95 g/km-es károsanyag-kibocsátást ígérnek. A DIG-S motorok automatikus Stop-Start rendszerrel is ellátták.
Minden DIG-S motorral szerelt új Micra rendelkezik a Nissan PURE DRIVE emblémájával, amelyet a legfeljebb 120 g/km-es károsanyag-kibocsátású autók kapnak meg.

A belépő szintű 1,2 literes motor, 80 lóerős és 115 g/km-es károsanyag-kibocsátású. Az elsőkerék-meghajtású új Micra ötsebességes kézi váltóval és a legújabb CVT váltóval is megvásárolható.

nissan-micra-uj


Navigáció
Az új Micrába is bekerült a legújabb NissanConnect navigációs és kommunikációs rendszer,  5,8 hüvelykes képernyőn nézhető krómozott kezelőszervekkel. A továbbfejlesztett navigációs rendszer gazdaságos útvonal-tervezési funkciója kiszámítja, melyik útvonal jár a legkisebb üzemanyag-fogyasztással. A funkciót gazdaságossági pontszámtáblázat egészíti ki, melynek segítségével a vezető megtudhatja, mennyire gazdaságos a vezetési stílusa.
Az új rendszer együttműködik a Google Send-To-Car technológiájával, amely lehetővé teszi, hogy a tulajdonos otthonról vagy az irodájából, számítógépén vagy táblagépén megtervezze az útvonalat, majd azt az utazás megkezdése előtt azt elküldje a járműnek. A vezetőnek lehetősége van keresni a Google hasznos helyei (POI) között, naprakész időjárás-előrejelzéseket érhet el, továbbá információt kaphat a helyi üzemanyagárakról és a repülőjáratokról is.
A Google Send-To-Car funkció egyenlőre nem érhető el a régiónkban.

Felszereltségek
Az új Micra három felszereltségi szintben érhető el. A szériafelszerelés távirányítású központi zárat, első elektromos ablakokat, elektromos kormányszervó rásegítést, biztonsági berendezések közül vezető- és utasoldali légzsákokat, oldallégzsákok, a függönylégzsákok, az ABS és az ESP rendszert tartalmaz.

A közepes Acenta felszereltségi krómdíszítésekke, színre fújt külső tükrökkel és ajtókilincsekkel, 15 colos kerekekkel, tetőspoilerrel, manuális légkondicionálóval, a vezetőüléshez tartozó kartámasszal, bőrborítású kormánynyal, valamint Bluetooth funkciós CD-lejátszóval egészíti ki.

A Tekna változatok automatikus légkondicionáló berendezést, Nissan Connect rendszert, hátsó parkolássegítő érzékelőket, parkolóhely-felmérő rendszert, 15 colos könnyűfém keréktárcsákat, velúr hatású üléskárpitot, elülső ködfényszórókat, automatikusan vezérelt fényszórókat és ablaktörlőket, valamint automatikusan behajtható külső tükröket tartalmaz. Extrák között itt találjuk meg a panorámatetőt.

megujult-nissan-micra


A Micrát 56 országban árulják, egyes országokban March néven az elnevezése. Az Európába szánt autókat Indiában szerelik össze, a többi gyártóközpont Thaiföldön, Mexikóban és Kínában található.

Az európai márkakereskedésekbe szeptemberben érkezik meg az új Micra, melynek számos módosítását kifejezetten az európai piac igényeire szabták. A Micra a Qashqai és a Juke után a harmadik legkeresettebb Nissan modell a földrészen.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER