2012. szeptember 28. péntek, 16:22

 

A Nissan egész sor olyan autót állít ki a Párizsi Autószalonon, melyek izgalmas bepillantást engednek abba, hogy milyen jövő előtt áll a márka.

TeRRA koncepcióautó
A Párizsi Autószalonon központi helyet foglal el a standon és itt lesz a világbemutatója az erőteljes megjelenésű TeRRA koncepcióautónak. A hatásos formájú négyüléses autó a zéró-emissziós filozófiát izgalmas új területre viszi el. A hidrogén tüzelőanyag-cellával hajtott TeRRA összkerékhajtású, s igazolja, hogy a zéró-emissziós járművek nem csupán városi környezetben érvényesülhetnek.
A kerékagy-motoroknak köszönhetően a TeRRA tervezőit nem kötötték a hagyományos SUV-ok esetében fennálló korlátok. Elmarad a középen végighúzódó kardánalagút, az ülések aszimmetrikus elrendezése egyedülállóan tágas kilátást tesz lehetővé az utasok számára az autóból. Emellett a TeRRA új felületburkoló anyagokat és hordozható megjelenítő és infotainment-rendszert mutat be.

nissan-terra


Nissan Juke Nismo
A Nissan számára a nagyteljesítményű, sportos autózás új korszaka kezdődik a Párizsi Autószalonon, amikor hivatalosan útjára indítják a Nismo utcai autók programját. A Nissan Nismo részlege által Japánban kifejlesztett, nagy teljesítő képességű, de mégis elérhető áron megvásárolható autók sorát az új Juke Nismo nyitja meg. 
Az elismert, a DiG-T modellt hajtó 1,6 l-es, közvetlen befecskendezésű, turbófeltöltéses benzinmotor átdolgozott változatával, a célnak megfelelően kialakított aerodinamikai csomaggal és átdolgozott futóművével a Juke Nismo még lebilincselőbb vezetési élményt nyújt. 
A Juke Nismora vonatkozó részletes információk első ízben jelennek meg a Párizsi Autószalonon, ahol bemutatják a belső és a külső formai formát is. 

A limitált darabszámú Juke Ministry of Sound
Az új, limitált szériájú Juke megérkezése még magasabb szintre emelte a Nissan most induló kapcsolatát a londoni székhelyű, s a klubéletben és az elektronikus zene területén nagyhatalomnak számító Ministry of Sound-dal. A modell egész sor prémium-design elemet és speciális felszerelést vonultat fel. 
A jelenlegi modellsorozatban szereplő bármely motor- és hajtáslánc-változattal megrendelhető Juke Ministry of Sound a külön erre a célra kialakított design elemekkel, metálfekete vagy fehér alapfestéssel érhető el, és tartalmazza a Ministry of Sound Zenei Csomagot is.  

nissan-juke

A Nissan párizsi standján ehhez hasonló drámai hatást fog elérni a Juke Box  - ez egy speciálisan átalakított Juke, amelybe a 'világ legnagyobb teljesítményű mozgó hangrendszerét' építették be.    

Az átalakítást ugyanaz az audio-szakember-csapat végezte, akik a Ministry of Sound londoni klubjában a híres ‘Box' (doboz) helyiség hangosítását is tervezték. A teljes funkcionalitású előadói hangrendszerré alakítható, DJ-standdal és világítástechnikával ellátott Juke Box volt a fő attrakciója a Nissan által Európa-szerte megrendezett, nagy népszerűségre szert tett Juke Box parti-sorozatnak.

Nissan Qashqai 360
Az úttörő design és a fejlett technológia volt az a két fő jellemző, ami a Qashqait új szegmenst megalapító eladási slágerré tette. Az új Qashqai 360 jól érzékelteti a Nissan elkötelezettségét, hogy prémium-felszereltségi elemeket hozzon be a tömeggyártású crossoverek piacára. 
A Qashqai és Qashqai+2 karosszériákkal egyaránt elérhető „360" minden jelenlegi motorral és hajtáslánccal megrendelhető, köztük az új 1,6 dCi motorral, melynek CO2-kibocsátása a legkedvezőbb eseten 199 g/km. A Qashqai 360 egész sor prémium-szintű design-elemet tartalmaz, és alapfelszereltségének része a 360 fokos parkoló kamera (AVM) is. 

nissan-qashqai


PIVO 3
Az Európában a 2012-es Párizsi Autószalonon elsőként bemutatásra kerülő PIVO3 egy sor új és izgalmas technológiát vonultat fel, amelyek lebilincselő bepillantást engednek a városi mobilitás jövőjébe.  
Az innovatív zéró-emissziós koncepcióautó elődjeinek erősségeire épít, de több, a valós élethez közelebb álló elemet is tartalmaz, mint pl. az Automata Parkoló Rendszer (AVP) és a Robotic Agent (RAI) elnevezésű interfész - ez utóbbi egy olyan rendszer, amely az autó legfontosabb technológiáit egy interfészben egyesíti.  
A PIVO 3 arra is lehetőséget teremt, hogy a tárolt energiát visszatáplálja a helyi elektromos hálózatba.  Ez az okos technológiai megoldás - ha az elektromos autók nagyobb mértéken elterjednek - lehetővé teheti az elektromosenergia-ellátás és -igény közötti egyensúly megteremtését. 

nissan-pivo


Micra ELLE

A stílusos design, az intelligens technológia és a lendületes megjelenést kombináló Micra ELLE egy hozzáillő partner, a világhírű divatmagazin, az ELLE közreműködésével jött létre.  
Sok Nissan-újítást vonultat fel, így pl. az Intelligens Kulcsot, panoráma-üvegteteje és krómozott részei révén luxus-érzést sugároz.  
A Micra ELLE-lel két új szín is kiegészíti a Micra eddigi kínálatát, és kétféle motorral (1,2 l-es szívóüzemű háromhengeres, és a kifinomult kompresszoros feltöltésű 1,2 l-es, 98 LE teljesítményű  DIG-S) rendelhető meg.  

nissan-elle


NV200 New York City Taxi
Az új NV200 New York City Taxi első alkalommal látható európai autókiállításon a Párizsi Autószalonon, s igazolja a Nissan növekvő jelenlétét a magán bérautó-piacon.  A kétéves kiválasztási folyamat végén az NV200 elnyerte a jogot, hogy New Yorkban a „jövő taxija" legyen, és így a jellegzetes sárga színű NV200 taxik 2013 végétől jelennek New York utcáin. 

nissan-nv200-taxi


Átdolgozott 370Z Coupe és Roadster
Felfrissített külső és belső designjával, új színeivel és könnyűfém kerekével a 370Z Coupe és Roadster 2013-as kiadása a 2012-es Párizsi Autószalonon mutatkozik be.  Az új 370Z sok részletben megújulva (köztük a LED-es nappali menetlámpának is helyet adó, átalakított első lökhárítóval) az egyik legizgalmasabb, legjobb ár-értékű sportautóét megerősíti a helyét a piacon.  

nissan-370z


Nissan: folytatódik az európai terjeszkedés
A Nissan folytatja, hogy a gazdasági trenddel szembeszegülve mind az értékesítést, mind a gyártást illetően növelje európai jelenlétét. A márka nemcsak ahhoz halad jó úton, hogy ismét ragyogó évet tudjon maga mögött, de ahhoz is, hogy a régióban az első számú ázsiai márkává váljon. 
És nem csupán a Nissan vásárlói bázisa növekszik. A márka gyártó kapacitását is növekedésre predesztinálja, hogy jóváhagyták öt teljesen új modell európai gyártását. Több mint félmilliárd eurónyi befektetéssel ez a bővítés 4000 új munkahelyet teremt, és több ezer régi megőrzését teszi lehetővé.  


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER