Címkék: e-NV200 | Nissan | személyszállító | teherautó

2014. május 09. péntek, 17:50

 

A Nissan elindította második 100%-ban elektromos járműve, az e-NV200 gyártását. A modell személygépkocsiként és kishaszongépjárműként is kapható lesz. A modell kishaszongépjárműként, személygépjárműként és elektromos taxiként is forgalomba kerül.

 

* A Nissan e-NV200 a Nissan folyamatosan bővülő elektromosjármű-palettájának második modellje
* A barcelonai üzem egy 431 millió eurós beruházás részeként megkezdi a Nissan első elektromos furgonjának gyártását
* Az e-NV200 ugyanolyan hajtáslánc-technológiával rendelkezik, mint a világ legkeresettebb elektromos járműve, a Nissan LEAF





A Nissan barcelonai üzeme felel az úttörő zéró emissziós jármű gyártásáért globális szinten. Az üzemhez kapcsolódó 100 millió eurós beruházás a szélesebb körű, 431 millió euró értékű spanyolországi befektetés része. Az e-NV200 modell induláskor körülbelül 20 nemzetközi piacra, többek között Japánba kerül exportálásra. A termékindítást követően a piacok száma a Nissan LEAF bevezetéséhez hasonlóan emelkedik majd, hogy folytatódhasson a vállalat által elindított piacbővítés az elektromos járművek terén.




Az ünnepségen részt vett José Manuel Soria a spanyol Iparügyi Minisztérium képviseletében, Artur Mas katalán elnök, valamint Barcelona polgármestere, Xavier Trias. A vendégeket a Nissan vezető tervezési igazgatója, Andy Palmer köszöntötte.

A Nissan Motor Co. Ltd. vezető tervezési igazgatója, Andy Palmer az esemény kiemelt vendégeként hozzátette: „Második elektromos járművünk gyártásának első napja egy jelentős mérföldkő a Nissan életében.  Napjainkban az elektromos járműveket már mainstream technológiaként ismerik el, sok versenytársunk azonban még csak első elektromos járművük termékindításánál tart, a Nissan modellek tehát egyértelműen rendelkeznek az úttörő szerep előnyeivel. Büszkék vagyunk arra, hogy a Nissan LEAF a világ legkeresettebb elektromos járműve; több mint 110 000 elégedett ügyfelünk élvezheti az elektromos jármű kínálta csendes és zavartalan utazást."  



Barcelona a világon az első város, amely az e-NV200 modellt 100%-ban elektromos taxiként mutathatja be. Palmer szerint ez a kezdeményezés létfontosságú a város számára: „Az e-NV200 taxi kiemelt fontossággal bír, hiszen a légszennyezettség szintje még soha nem volt ilyen magas Londonban és Párizsban. Azáltal, hogy jelentős számú zéró emissziós járművet juttatunk Barcelona utcáira, tisztább levegőt biztosítunk minden állampolgár, látogató és turista számára. Bízunk abban, hogy az elkövetkező években az előrelátó önkormányzatok mindenhol ösztönzik majd az autó kínálta előnyök kihasználását településeiken."

Barcelona polgármestere számára az új elektromos furgon gyártásának megkezdése, valamint a Nissan és Barcelona közötti partnerség „egy Barcelonát és vonzáskörzetét átölelő stratégia része. A cél Barcelona megerősítése egy olyan új városi gazdasági modell központjaként, amely az innováción, technológián és fenntarthatóságon alapul. Városunk stratégiája részeként olyan ágazatokat célzunk meg, amelyek létfontosságúak a jövő szempontjából, beleértve az elektromos járművek bevezetését. Emellett azon dolgozunk, hogy jólétet biztosítsunk városunkban, megerősítsük gazdaságunkat és iparunkat; ez a kezdeményezés pedig egy nagyon fontos előrelépés, amely jelentősen javítja a lakosság életminőségét."



Frank Torres, a spanyolországi Nissan ipari tevékenységekért felelős ügyvezető igazgatója és alelnöke a következőket nyilatkozta: „Barcelonát az a megtiszteltetés érte, hogy a városban kerül sor a Nissan második 100%-ban elektromos járművének gyártására, amely az itteni csapat sok éven át tartó kemény munkáját és minőségi fejlesztését dicséri. Ez már a második alkalom, hogy a Nissan otthonát jelentő Japánba exportálunk Spanyolországban gyártott modellt, ami az üzemben dolgozó munkatársaim számára fantasztikus eredmény."

Barcelona a Nissan egyetlen olyan üzeme világszerte, amely az e-NV200 elektromos változatát gyártja, ez pedig azt jelenti, hogy a világ minden tájára innen kerül exportálásra a modell, Japánt is beleértve. A piacokra exportált első járművek júniusban indulnak útnak.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER