2013. november 13. szerda, 17:43

 

Az új Nissan Qashqai a mai naptól előrendelhető, az első autók 2014. februárjában érkeznek. Az autó indulóára 5.490.000,-Ft. Felszereltségi szintjei a megszokott Visia, Acenta és Tekna.

 

A Visia felszereltség tartalmazza: a légkondícionálót, a Bluetooth kihangosítót, a visszagurulás gátló rendszert és egy 5 colos színes HD kijelzőt a műszeregységben. A biztonsági funkciókban sincs hiány: a hat légzsák, menetdinamikai rendszer, keréknyomás ellenőrző rendszer, valamint a sebességtartó és sebességhatároló rendszer alapfelszereltségként jönnek az új Qashqai-jal.

Az Acenta verzió még tovább bővíti az elérhető prémium funkciók körét: ebben már megtalálható a kétzónás automata légkondicionáló, minőségi bőr kormány- és sebességváltó borítás, 17 colos könnyűfém keréktárcsák és a multifunkciós csomagtér tálca. A biztonsági berendezések sorát tovább bővítik az első ködlámpák, az automata távolsági-fényszóró kapcsolás és az esőérzékelő ablaktörlők.

Mind a Visia, mind pedig az Acenta verzióhoz extraként elérhető a Nissan Aktív Biztonsági Pajzs Csomagja, mely magában foglalja a frontális ütközés megelőzést, sávelhagyás-jelzést, valamint a közúti jelzések felismerését sok más vezetéstámogató funkció mellett.

A csúcsfelszereltségű Tekna modellekben olyan, a szektorban újdonságnak számító funkciókkal találkozhatunk, melyek a Nissant kétségkívül a crossover szegmens csúcsára emelik. Biztonsági technológiák terén a Tekna-ban megtalálhatóak a Bi-LED fényszórók és a Nissan Aktív Biztonság Pajzs, mely olyan innovatív technológiákkal bír mint a közúti jelzések felismerése vagy az automata távolsági-fényszóró kapcsolás.

A Tekna a megjelenés és technológiák terén is a lehető legtöbbet nyújtja. A Tekna modelleket 19-colos könnyűfém felnikkel, tetősínekkel, fűtött részben-bőr ülésekkel, üvegtetővel, első és hátsó tolatóradarral és intelligens kulccsal szerelték fel. A csúcsfelszereltség tartalmazza a Nissan Connect rendszer legfrissebb verzióját 7 colos érintőképernyővel, DAB digitális audio rendszerrel, 360 fokos parkolókamerával és okostelefon integrációval.




A forgalmazás megkezdésekor az ügyfelek két benzines és két dízelmotor közül választhatnak, illetve egyaránt elérhető két- és négykerék-meghajtásos változat is. Választható továbbá kézi sebességváltó, illetve a teljesen új Xtronic automata sebességváltó.

Benzinmotorok
1.2 DIG-T 115 LE (85 kW)

A hatsebességes kézi váltóval ez a fejlett turbófeltöltős motor 115 lóerős (85 kW-os) teljesítménnyel és 190 Nm-es nyomatékkal büszkélkedhet. Kis mérete ellenére ez az 1.2 literes motor igazán átütő erővel bír: a korábbi változat 1.6 literes szívómotorjánál jobb gyorsulási értékei dinamikusabb menetteljesítményt biztosítanak.
Alacsonyabb tömege és üzemanyag-takarékosabb üzemeltetése révén a belépőszintű benzines Qashqai jelentősen tisztább és gazdaságosabb elődjénél. Az 1.2 DIG-T motor CO2-kibocsátása 129 g/km (ez 15 g/km-rel kevesebb, mint a korábbi 1.6 literes benzinmotoré), üzemanyag-fogyasztása pedig 5,6 l/100 km (0,6 l/100 km-rel kedvezőbb, mint a korábbi 1.6 literes motoré).
Akárcsak az új Qashqai motorválasztékának minden tagja, az 1.2 DIG-T is az alapfelszereltség részeként tartalmazza a start/stop rendszert.

1.6 DIG-T 150 LE (110 kW)

A Qashqai motorválasztékának legerősebb benzines tagja a 2014 nyarán megjelenő 1.6 DIG-T motor lesz, amely a kiváló teljesítményt alacsony károsanyag-kibocsátással és kedvező üzemanyag-fogyasztással ötvözi.
A 240 Nm-es nyomatékú 1.6 DIG-T motor lenyűgöző gyorsulást nyújt már az alacsony és a középső fordulatszám-tartományban is, és a sebességfokozatokon belül is jelentős dinamizmust biztosít. Figyelemreméltó teljesítménye mellett a választék legnagyobb benzinmotorja kiemelkedően gazdaságos is. Az üzemanyag-fogyasztás az európai szabvány szerinti vegyes használat esetén 5,6 l/100 km, a CO2-kibocsátás pedig csupán 132 g/km.

Dízelmotorok
1.5 dCi 110 LE (81 kW)

A díjnyertes közvetlen befecskendezéses dízelmotor legújabb változata a maga 99 g/km-es CO2-kibocsátásával a Qashqaihoz valaha elérhető legtisztább és legtakarékosabb motor, mindössze 3.8 l/km-es fogyasztással. A Nissan vállalatszövetségen belüli partnerével, a Renault-val közösen használt hatodik generációs 1.5 literes dCi motor egyenletesebb járású, gazdaságosabb és kifinomultabb, mint a korábbi változat. A jelentős áttervezés során 20 Nm-rel megnövekedett nyomatéknak köszönhetően az 1.5 literes dCi motor nagyobb dinamizmust mutat a sebességfokozatokon belül.

1.6 dCi 130 LE (96 kW)
A Qashqai erősebb dízelmotorja, az 1.6 dCi két- és négykerék-meghajtással is elérhető. A Nissan vállalatszövetségen belüli partnerével, a Renault-val együttműködésben kifejlesztett 130 lóerős (96 kW-os) motor a piac egyik legfejlettebb dízelmotorja, amely számos innovációt is felvonultat az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás minimálisra csökkentése érdekében.
A kétkerék-meghajtású, kézi váltós változatban az 1.6 dCi CO2-kibocsátása 115 g/km, európai szabvány szerinti üzemanyag-fogyasztása pedig 4,4 l/100 km. Az Xtronic váltóval szerelt változat szén-dioxid kibocsátása 119 g/km 4,6 l/100 km fogyasztás mellett, míg a négykerék-meghajtású kézi váltós változaté 129 g/km, illetve 4,9 l/100 km.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER