Címkék: különleges | Leaf | Nissan | pénzérmék | százezredik

2014. január 21. kedd, 21:38

 

A Nissan LEAF értékesítésének globális megkezdése után mindössze három évvel a Nissan eladta az elektromos Nissan LEAF 100 000. példányát. A mérföldkőnek számító eladási számot egy Egyesült Királyságban gyártott, csúcsfelszereltségű Nissan LEAF Teknával érte el a gyártó. Az autó új tulajdonosa egy Hampshire-i vásárló.

„Egy ilyen forradalmi autó esetén ennyire rövid idő alatt ilyen jelentős eladási számot elérni komoly teljesítmény. felejtsük, hogy a Nissan LEAF 2010-es indulásakor a töltőinfrastruktúra még kiépítetlen volt. Ez azonban nem riasztotta el a haladásra nyitottakat, akik azonnal felismerték e különleges elektromos autó előnyeit." - mondta Guillaume Cartier, a Nissan európai értékesítési és marketingrészlegének vezető alelnöke.



A jelentős mérföldkőnek számító eladási számot a Nissan egy különleges Nissan LEAF-fel ünnepli, amelynek 100 000 különleges „extrája" az egyes eladásokat jelképezi. Az autót az Egyesült Királyságból származó 50 000 kétpennys és Európából származó 50 000 kétcentes érme borítja.
A választott érmék egyben a Nissan LEAF gazdaságos üzemeltetésének jelképéül is szolgálnak: az autóval egy mérföld megtétele csupán 2 penny, egy kilométer megtétele pedig kevesebb mint 2 eurocent költséggel jár.

Az érmékkel borított Nissan LEAF egy háromfős csapat egyheti munkájának gyümölcse. Az autó egyik fele pennykkel, a másik fele eurocentekkel van borítva, a LEAF feliratot pedig három réteg érme felhelyezésével emelték ki. A különleges borítás 504 kg.

Az érmékkel borított Nissan LEAF-et a winchesteri Martins Nissan márkakereskedésben állították ki - ott ahol a 100 000. LEAF gazdára talált Brett Garner személyében. Az önmagát „technikaőrültként" bemutató fogorvos a közeli, Anglia déli partján elterülő Fareham városában praktizál.
Brettnek egy LEAF-et vezető barátja ajánlotta az autót, aki nemcsak az autó fejlett zéró-emissziós technológiáját dicsérte, hanem alacsony üzemeltetési költségeit is.
A LEAF tökéletesen megfelel Brett rendszeres napi ingázásához - amelynek során oda-vissza 50 mérföldet tesz meg -, és Garnerék a British Gas vállalattal beszereltettek magukhoz egy Polar töltőpontot is.



A jármű sikere tovább erősíti a Nissan világszinten is vezető szerepét a tisztán elektromos hajtású autók gyártása terén, valamint kiemeli a Nissan úttörő szerepét a közlekedés jövőjéről alkotott szemléletünk átformálásában.  A zéróemissziós elektromos meghajtás mellett a Nissan LEAF számos egyéb innovatív technológiával - például okostelefon-kompatibilitással - is segíti a vezetőt, valamint kifinomult és izgalmas vezetési élményt is kínál.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER