2012. június 13. szerda, 19:16

 

A Nissan Juke Nismo sorozatgyártású változatának világbemutatója a világ leghíresebb autóversenye, a Le Mans-i 24 órás tartamverseny alkalmából lesz ezen a hétvégén. Itt mutatkozik be az úttörő Nissan DeltaWing, és fellép a Juke-R is.

nissan-juke-nismo

Korábban koncepció-autóként volt látható a Tokiói és Genfi Nemzetközi Autószalonon. Ez az első megnyilvánulása annak, hogy a Nismo mitikus teljesítménye - régóta várt módon - 2013. elején megjelenjenek az utcai autókban


nissan-juke-nismo-le-mans


A Juke 2010-es bemutatásával a Nissan hozta létre a kis-crossover kategóriát. Első prémium-kategóriájú, nagy teljesítményű modelljének, a Juke Nismo-nak a piacra dobásával biztosítja továbbra is vezető helyét.   

A Juke-kal induló Nissan Nismo modellcsalád, amely a márka Japánban működő autósport-részlegének a fejlesztése, különlegességet, egyediséget, és emellett sportos vezethetőséget, többlet-teljesítményt és izgalmat kínál a szokványos Nissan autókhoz képest.   

A Nissan Juke Nismo a jelenlegi Juke radikális designjához - amely egyéni módon ötvözi a sportos coupé-vonalakat és a SUV-okra jellemző vonalvezetést - hozzáadja a Nismo autósport-tapasztalatát. A Nismo szakemberei új karosszéria-kiegészítőket terveztek, melyek még dinamikusabb és erőteljesebb megjelenést adnak a Juke-nak. Az új modell első és hátsó lökhárítói alacsonyabbak, a kerékdobok és az oldalsó küszöb-spoilerek szélesebbek. Módosították a hűtőrács mintázatát és a hátsó spoilert is, amelyek sokkal hatékonyabbá teszik a levegőáramlást. Az aerodinamikai tökéletesítés révén elöl és hátul egyaránt csökken a felhajtóerő, anélkül, hogy megnőne a légellenállási tényező. A szélesebb és javított tapadású gumiabroncsokkal felszerelt, stílusos 18 collos könnyűfém kerekek tovább fokozzák a Juke megjelenését.

nissan-juke-nismo-oldalrol

A Juke Nismo teljesítményét az a tuningolt 1,6 l-es, közvetlen benzinbefecskendezésű turbómotor (DIG-T) biztosítja, amely alapul szolgál a Nissan forradalmi Le Mans-i versenyautójának, a DeltaWing-nek erőművéhez is.  A kemény hangolású futómű és a sportosabb vezethetőség érdekében módosított kormányzás, valamint a tökéletesített tapadás mellett az új modell a nyomaték-átirányító rendszerrel is elérhető, amely szintén a jobb tapadást és kanyarodó képességet szolgálja. 

A Nismo munkájának nyomai a belső térben is megjelennek, ahol a kormánykerék, a pedálok, a műszerek, a sebességváltó gomb és az ajtók belső  burkolata is az autó sportos jellegét hangsúlyozza, továbbá az is, hogy speciális bőrborítású, piros varrású verseny-üléseket kapott.

A Nissan Juke teljesítmény-fokozásának története az elmúlt év végén kezdődött, amikor létrejött a Juke-R. Ezt eredetileg egyedi koncepció-autónak tervezték, de az igényeknek alapján most megkezdték korlátozott darabszámú gyártását. 

nissan-juke-nismo-hatul

Ezen a hétvégén az új Juke Nismo a Juke-R-rel együtt kerül bemutatásra, amivel a kis-crossover történetének új, izgalmas fejezetét nyitja meg, miközben a Nismo márkanév megkezdi útját a versenypályáról az utcai autók felé.

A Juke Nismo-t a Sunderlandben működő Nissan Motor Manufacturing UK üzemben fogják gyártani a Juke modellcsalád többi tagjával együtt. Az európai értékesítés 2013 januárjában kezdődik. További információk és részletesebb adatok a forgalmazás megkezdése előtt kerülnek nyilvánosságra. 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER