2012. április 17. kedd, 10:51

 

Megérkeztek annak a 400 db, Nissan által ingyenesen rendelkezésre bocsátandó, forradalmian új egyenáramú villanyautó-gyorstöltőnek az első darabjai, melyeket szerte Európában a kiemelkedően fontos helyszínekre telepítenek.

elektromos-gyorstoltok

A 400 V feszültséggel működő töltőegység mindössze 30 perc alatt a teljes energiatároló képességének 80%-áig képes feltölteni a Nissan LEAF, vagy más, a ChadeMo szabványnak megfelelően kialakított elektromos autó akkumulátorát. A rendszert a Nissan fejlesztette ki áttörést jelentő műszaki megoldásokkal, és szabadalmaztatta is, s megszerezte az összes európai országra érvényes CE- ill. TÜV tanúsításokat.  

A Nissan által kifejlesztett gyorstöltők lehetővé teszik, hogy a megfelelő elektromos autók használói sokkal távolibb úticélokhoz is használhassák autójukat, kiterjeszthessék annak hatótávolságát. A töltőket olyan fontos közlekedési pontokra telepítik, mint pl. autópálya-kiszolgálóhelyek, repülőterek, bevásárlóközpontok. A Nissan azért bocsátja rendelkezésre a töltőberendezéseket, hogy megadja a kezdő impulzust a nemzetközi töltőhálózatok létrehozásának, ami nagyobb mértékű mobilitást fog biztosítani az elektromos autót használóknak.  

nissan-elektromos-tolto

E projekt keretében több „zéró emissziós folyosó" is kialakításra kerül, mint például a Párizs- Amszterdam útvonal, melynek elkészülte után a Nissan LEAF használói könnyedén autózhatnak a francia főváros és Hollandia legnagyobb városa között. Ezeket az első útvonalakat azon Nissan-partnerek töltői kötik majd össze, akik szerződésben vállalták, hogy licenc alapján értékesítik vagy gyártják az innovatív rendszert. Az elkövetkező két év során e kereskedelmi partnerek több ezer töltőegységet állítanak üzembe, melyek jelentősen bővítik a már jelenleg is radikálisan terjeszkedő elektromosautó-töltőhálózatot. 

Az új töltőegységek 50%-kal kisebb méretűek és 50%-kal kevesebbe kerülnek (induló áruk most 10.000 euró), mint a korábbi gyorstöltők, így a kereskedelmi üzemeltetők könnyebben és költséghatékonyabb módon telepíthetik ezeket. A töltő egység létrehozásának projektje a Nissan proaktív hozzáállásának része, melynek célja, hogy a zéró-emissziós autózás egyre több európai fogyasztó számára legyen elérhető.   

Paul Willcox, a Nissan európai értékesítési és marketing tevékenységéért felelős vezető alelnöke megerősítette: "Ez óriási kezdő lépés az európai gyorstöltő hálózat kialakítást illetően, amely sokkal több ember számára nyitja meg a lehetőséget az elektromos autó használatára. Olyan infrastruktúrát alakítunk ki, amely nemcsak a Nissan LEAF hanem az összes, ChadeMo szabványnak megfelelő elektromos autó használói számára igénybe vehető. Ezek a töltők - a hálózat jövőbeli bővítése érdekében - kompatibilisek szövetségi partnerünk, a Renault AC 43kW-os gyorstöltő rendszerével is." Ezt követően így folytatta: "Mi a Nissan-nál azt gondoljuk, hogy saját magunknak kell leküzdenünk az elektromos autózás útját álló akadályokat, mintsem másokra várni. Hiszünk benne, hogy ez a holisztikus megközelítés alapvető fontosságú európai elektromos-autó programunk folytatódó sikere szempontjából." 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER