Címkék: GLC Coupé | mercedes

2016. március 23. szerda, 17:19

 

GLC Coupé dinamizmust kifejező megjelenése a figyelem központjában volt a 2015-ös Sanghaji Autószalonon. Mindössze egy évvel később az ígéretből valóság lett: az új GLC Coupé a tanulmányautó formanyelvét jóformán változások nélkül hozta át a sorozatgyártásba. A Mercedes-Benz közepes méretű SUV kínálatának sportautójaként a típus modern biztonsági segédrendszerekkel és hangsúlyosan sportos, dinamikus karakterrel rendelkezik.

A többfunkciós SUV és az érzelmes kupé kombinációja kifinomult ízlésről és intelligenciáról árulkodik. A maga 4,73 méteres hosszával, 1,6 méteres magasságával és 2,87 méteres tengelytávjával a GLC Coupé dinamikus és kompakt megjelenést kelt. A változtatásokkal a kupé közel nyolc centiméterrel hosszabb és négy centiméterrel alacsonyabb, mint a GLC, amelynek alapjait az újdonság is örökölte.

A GLC Coupé sportkupékra jellemző, alacsonyan lejtő tetővonallal rendelkezik, miközben a gyémántmintás hűtőrács tovább hangsúlyozza sportosságát. Az A-oszlop kevésbé meredeken lejt, miközben a tető elegáns íve egy tipikus kupé izmos hátsó végződésével ér össze. A keskeny, megosztott hátsó lámpák a középen elhelyezett csillaggal és a kontúros légterelő éllel az S-osztály Coupé által bevezetett formanyelvet követik, melyet a zászlóshajó után az összes új Mercedes-Benz kupé modell magáénak mondhat. A profilt nem töri meg a hátsó ablaktörlő, ugyanis a légáramlás nem szakad meg a hátsó légterelőig, vagyis menet közben nem csapódik fel víz a hátsó szélvédőre.

pic965-4881

A jármű SUV származására utalnak az opcionálisan elérhető oldalsó fellépők. Az akár 20 colos méretben rendelhető kerekek, valamint a bőséges szabad magasság a GLC Coupé sportos ambícióit kibővítik a burkolatlan utakra is.

Belső tér kupé hangulattal és kimagasló minőséggel

A külső formai filozófiát követve a belső tér kupé hangulattal és kimagasló minőséggel várja az utasokat. A letisztultságot dinamikus sportossággal kombináló beltér a luxus modern értelmezését tárja elénk. Az elegánsan ívelő, egyetlen nagy panelből álló középkonzol és a különálló kijelző szintén a kidolgozás magasiskoláját követi, miközben a kimondottan tágas belső térben elmerülhetünk a modern exkluzivitás pihentető hangulatában.

pic965-4886

Az opcionális AMG Line belső még dinamikusabb és sportosabb hatást kelt. A csomagban például ARTICO műbőr/DINAMICA mikroszálas kárpitozást találunk kétszínű kárpitozású sportülések opciójával.

Sport menetprogramok és DYNAMIC BODY CONTROL vagy AIR BODY CONTROL

Az új GLC Coupé szériában sportfutóművel érkezik, a DYNAMIC SELECT üzemmód-választóval pedig ötféle menetprogram közül választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet. Opcionálisan elérhető a DYNAMIC BODY CONTROL acélrugós sportfutómű állítható lengéscsillapítással.

A kategóriában teljesen egyedi módon a GLC Coupé-hoz is elérhető a többkamrás, elektromosan vezérelt, folyamatosan változó lengéscsillapítású AIR BODY CONTROL légrugózás, amely kivételes stabilitást és optimális kényelmet ígér sportos agilitással fűszerezve. SPORT+ üzemmódban az utazók érezhetik, hogy egy kimondottan nagy kanyarsebességekre képes kupéban ülnek, köszönhetően a 15 mm-rel alacsonyabbra beállított, feszesebb futóműnek. A COMFORT mód ezzel szemben különösen kényelmes rugózást biztosít puha futóművel, melynél a rugózási/csillapítási erőket a rendszer folyamatosan állítja, szükség szerint például feszesre – például egy hirtelen kikerülő manővernél. A rendszer kanyarodás közben csökkenti az oldaldőlést és akár 4 centiméterrel is képes csökkenteni a csomagtartó magasságát a könnyebb pakolhatóság érdekében.

A GLC Coupé sportos karakterisztikájának további fontos paramétere a hagyományos GLC SUV-hoz képest átdolgozott kormánymű. Az új rendszer közvetlenebb kormányreakciókat kínál még sportosabb rásegítési karakterrel SPORT és SPORT+ üzemmódban.

A kimagasló hatékonyság legfontosabb paraméterei

A dinamikus formaterv az új GLC Coupé esetében is rendkívüli aerodinamikáról gondoskodik. A mindössze 0,31-es légellenállási együtthatójával és a 2,53 m2-es homlokfelületével a GLC Coupé egyértelműen vezeti a szegmenst cd x A = 0,79-es értékkel. A jármű áramvonalas alapformája mellett a kivételes aerodinamikai teljesítményhez számos részletmegoldás is hozzájárul, így például a hűtő és a fényszóró környezetének tömítése, a hűtőrács lamellás lezárhatósága, valamint az optimalizált alsó burkolat.

pic965-4883

A külső méretek és a hosszú tengelytáv – melyek a belső térkínálatot, valamint a csomagtartó méretét fokozzák –, valamint a gazdag alapfelszereltség ellenére a jármű mindössze 1710 kilogrammot nyom (GLC 250 4MATIC Coupé), mely kategóriája élmezőnyébe helyezi a modellt. Ehhez a teljesen új, intelligens anyagösszetételű karosszéria, vagyis az alumínium, és a nagy, valamint ultra nagy szilárdságú acél használata járul hozzá. Az alumínium alkatrészek csökkentik a futómű súlyát, a rugózatlan tömeg mérséklésével növelve a kényelmet. A 9G-TRONIC kilenc fokozatú automataváltó új magnézium háza további 12 kilóval csökkenti a tömeget.

Nyolc modellváltozat és a Mercedes-AMG csúcsmodell

Az új GLC Coupé összesen nyolc modellváltozatban lesz elérhető: az ügyfelek négy dízel és négy benzinmotor közül választhatnak, beleértve egy konnektoros hibridet és az erőteljes Mercedes-AMG modellt. A beszálló modellekben a négyhengeres dízelmotor két verzióját (GLC 220 d 170 lóerővel és GLC 250 d 4MATIC 204 lóerővel), valamint a négyhengeres turbómotor 211 lóerős kiadását találjuk (GLC 250 4MATIC). Az őszi piaci start ezekkel az erőforrásokkal indul. További modellek 2016 végén lesznek elérhetők.

A GLC 350 e 4MATIC Coupé egy konnektoros hibrid agilis összkerékhajtással és kivételes hatékonysággal. Miközben álló helyzetből 100 km/h-ra a 320 lóerős hajtáslánc csupán 5,9 másodperc alatt gyorsítja a GLC Coupét, a végsebesség pedig 235 km/h, a csupán 5964 g/km-es széndioxid-kibocsátás a kategória legjobb értékét jelenti (előzetes adatok).

A dinamikus kupék kedvelőinek a Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé jelenti a tökéletes választást. A típus V6-os biturbó erőforrása 367 lóerőt szorít ki magából, az előzetes adatok alapján kevesebb, mint 5 másodperc alatt gyorsítva az autót 100 km/h-ra.

A modellek áttekintése: 

 

GLC 220 d
4MATIC Coupé

GLC 250 d
4MATIC Coupé

GLC 250
4MATIC Coupé

Teljesítmény, lóerő

170

204

211

Nyomaték, Nm

400

500

350

Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km

5,0

5,0

7,0

CO2, g/km

131 grammtól

131 grammtól

159 grammtól

0-100 km/h

8,3 mp

7,6 mp

7,3 mp

Végsebesség, km/h

210

222

222

Piaci bevezetés

2016 ősz

2016 ősz

2016 ősz

pic965-4882


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER