Címkék: eladás | Kecskemét | mercedes | Mercedes CLA | negyedéves beszámoló | új autók

2015. május 21. csütörtök, 17:56

 

Eddigi legjobb évét zárta a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2014-ben - kezdte meg a sajtótájékoztatót Kecskeméten Thomas Geiger ügyvezető igazgató. „Gyárunk jelentős mértékben járult  hozzá a Mercédes-Benz sikeréhez a kizárólag Kecskeméten gyártott CLA és a 2015. január 20. gyártáskezdetű CLA Shooting Brake modellekkel. 2013-ban gyártott kb. 109.000 db gépjárművel szemben 2014-ben 150.000 darabra nőtt a termelés. A nettó árbevétel 2013-hoz képest (2,1 milliárd euróról) kb. 2,8 milliárd euróra növekedett.

Thomas Geiger Mercedes Kecskemet

A Mercedes 2015. áprilisában a magyarországi értékesítést tekintve átvette a vezetést a prémiumautók szegmensében, evvel megelőzve legnagyobb riválisát az Audit is. 2015 első negyedéve egyébként is a legsikeresebb a Daimler történetében, a Mercedes-Benz Hungária Kft, pedig elérte január, február hónapban a vállalaton belüli „Market of the Month” címet, amely azt jelenti, hogy a világon a legsikeresebb importőre lett az adott időszakra.


Mercedes-Benz kompakt autóinak sikertörténete
1997-ben vezették be az A osztály, azóta világszerte több, mint 4 millió jármű talált gazdára az A, B, CLA és GLA modellek közül. A CLA Shooting Brake 2015. márciusában került a piacra, jelenleg a világ több, mint 180 országába importálják.
Az elmúlt évben az értékesített kompakt autóik száma világszerte kereken 25%-kal nőtt, több mint 463.000 autóra, ami ugyancsak rekordszám.
Különösen kedveltek a kompaktok a németországi piacon, Kínában az eladások 2014-ben több mint 36%-kal, Nagy-Britanniában pedig 55%-kal emelkedtek a szegmensben. Az USA-ban több mint a duplájára nőtt a forgalmuk.

Az A-osztály új generációja 2012 szeptemberében került a piacra, Rastatton kívül 2013 augusztusa óta a finn Valmet Automotive gyárban is gyártják. . Népszerűsége a tavalyi évben Nagy-Britanniában 46%-kal nőtt, a kínai piacon pedig 51%-kal. A legtöbb A-osztály azonban továbbra is főként németországi ügyfelekhez kerül. A Mercedes vevőköre az A osztály új generációjának megjelenésével jelentősen fiatalodott.

A B osztály új generációja 2014-ben került a piacra, saját kategóriájában 82,4%-kal elérte a legmagasabb ügyfél-elégedettségi értéket.

A CLA-val a Mercedes-Benz 2013 óta először kínál az USA-ban kompakt autót, közel minden harmadik CLA amerikai ügyfélhez kerül.

A legtöbb GLA-t 2014-ben, a piaci bevezetése évében főként németek és amerikaiak vették..


A Daimler AG ismét rekordévet tudhat maga mögött
Mindeddig még sohasem döntött annyi vevő a Daimler művek által gyártott járművek mellett, mint 2014-ben: számuk meghaladta a 2,5 milliót; ebből az eladott Mercedes-Benz személygépkocsik száma 1,72 milliót tett ki (+10 %).
A Mercedes-Benz Vans 295.000 darab transzportert adott el (+9 %). Az értékesítés erőteljes alakulásának köszönhetően a Daimler 2014-ben majdnem 130 millió eurós forgalmat bonyolított le – ez az előző évihez képest tíz százalékos emelkedést jelent. Bevezettek egy új ingyenes alkalmazást, amely az ügyfelek járműparkjának menedzselését segíti.

A Daimler 2014-ben kisteherautók/transzporterek szegmensében bevezette a V-osztályt és az új Vito-t. A személygépkocsik szegmensében megjelent a GLA, az új C-osztály és az S-Coupé.


Ingo FröhlichA magyar importőr a Mercedes-Benz Hungária Kft. ugyancsak szép növekedésről számolhat be. A növekedés a 2014-es évben a személygépkocsik szegmensében összességében 18,7 %-ot tett ki (1884 egységnyi személygépkocsi – előző év: 1587), ezek között összesen 464 darab B- és CLA-osztály volt, amelyet Kecskeméten gyártottak.
A kisteherautókból (VAN/transzporter) a Kft-nek 605 darabot (előző év: 532) sikerült értékesíteni és ezzel 13,7 %-os növekedést ért el. A vállalat 449 teherautó eladásával tartotta az értékesítési céljait. 2015-ben 132 új Mercedes busz jelenik meg a tömegközlekedésben.

Az alkatrészek értékesítésében, tehát az úgynevezett After Sales szegmensben szintén tovább tudott növekedni az importőrcég (6,787 millió HUF = 1,1 %). 2014-ben a személygépkocsik, kisteherautók, teherautók és a Unimogok szegmensében 28 Mercedes-Benz márkaszerviz várta vevőinket.

A Mercedes-Benz Hungária Kft. számos kiegészítő szolgáltatást is bevezetett az utóbbi években. Még 2012 februárjában indította útjára a cég az úgynevezett Integrált Szerviz Csomagot (Integriertes Service Paket – ISP), amely vásárlás esetén 4 éves garanciát és egy 120.000 km-ig terjedő, négy éves megelőző karbantartást foglal magában, 2013-tól pedig ingyenes vezetésbiztonsági tréninget is biztosít vevőinek.  

Plusz3 Konstrukció finanszírozási forma pedig segíti az új autók megvásárlását. A bruttó ár minimum 30 %-ára van szükség, hogy a vevő belevágjon ebbe a konstrukcióba, s ennek előteremtése a régi gépjármű eladásával is lehetséges ("trade in").

2014-ben érkezett a Smart Fortwo és a Forfour. Idén augusztus 28-29-én Budapest ad otthont a Smart Times rendezvénynek, melyre körülbelül 1500 Smartot várnak tulajdonosaikkal.

E-mobilitás
A Daimler 2017-ig 10 új plug-in hibrid modellt kíván bemutatni.

Társadalmi szerepvállalás és térségi fejlesztés
A duális képzést is nyújtó Kecskeméti Műszaki Főiskola (GAMF) és a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közötti együttműködésnek köszönhetően 2012 szeptembere óta főiskolai hallgatók is csatlakoztak a gyár csapatához. 2014 májusában az első 28 végzett tanuló mind állásajánlatot kapott a Mercedes kecskeméti gyárában. Támogatják a tanulók egyedi terveit, a szerszámkészítők szakmájában pedig Dolgos Bálint szakmunkástanuló a Szakma Sztárja országos versenyen első helyezést ért el.



Mercedes-Benz fontosnak tartja a különböző országokban található gyáraiban és telephelyeken tanuló fiatalok közötti kulturális csereprogramokat, melyben 2014-ben a magyar tanulók is részt vehettek, s többek között Rastattban, Sindelfingenben és Brémában jártak, ahol sok érdekes tapasztalatot szereztek.


Ekkehard PhilippTöbbek között a Mercedes támogatja a Fóti Gyermekfalut, Fóton a Nemzetközi Díjlovas- és Lovasterápiás versenyt. Sok helyen játszótereket építettek vagy újítottak fel. A beteg gyermekek támogatásán kívül pénzt és szociális munkát juttattak a Bács-Kiskun kórháznak. Dolgozóik számára óvodát és napközit építettek.
Büszkeségeik között tartják számon a Moki Mobilekids programot, mely gyerekeket tanít elkerülni a közlekedés veszélyeit és a biztonságos közlekedést elsajátítását részükre.
A világ első CLA Shooting Brake modelljét elárverezik május 28-án, a bevételt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára ajánlják fel.
2014-ben a társaság hozzávetőlegesen 5 millió euró iparűzési adót utalt át Kecskemét városának.



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER