2012. szeptember 28. péntek, 12:59

A Fiat a 2012-es Párizsi Autószalonon egy olyan, igen vonzó kiállítási területet állított fel, amely kihangsúlyozza a márkának a nemzetközi színtéren vállalt szerepét és küldetését: a Fiat globális márkaként egyszerű megoldásokat kíván adni az összetett igényekre.

fiat-panda-4-4

Olyan tágas, rugalmas, élvezetes és megfizethető autókkal biztosítani az utazás szabadságát, amelyek mindennapi üzemeltetése és életciklusuk egészére vetített fenntartása egyaránt költséghatékonyan megoldható. Ily módon a Fiat tökéletesen képviseli és kielégíti az ügyfelek egyre erőteljesebb környezetvédelmi fogékonyságát, és ennek a társadalmi szempontból rendkívül empatikus célkitűzésnek az érdekében folyamatosan új megoldásokat és lehetőségeket keres a károsanyag-kibocsátás és a CO2-emisszió mérséklésére.

Ezeket az elvárásokat földrajzi és kulturális kontextusban kezeli a Fiat, amelyek azonban csak látszólag eltérőek. Kiváló példája ennek a Fiat 500 észak-amerikai sikere: a kisautó eladásai az év első hat hónapjában 158 százalékkal emelkedtek, máris meghaladva a teljes tavalyi eladási darabszámot. Említést érdemel az Abarth és Gucci változatok iránti, kiemelkedő érdeklődés. Az egy hónappal ezelőtt bejelentett 500 Turbo érkezését pedig rendkívüli várakozás előzi meg.

Az Egyesült Államok után lássuk Brazíliát, ahol a Fiat minden idők legjobb évét jegyzi: augusztusban több mint 100 000 személyautó és haszongépjármű talált gazdára a dél-amerikai országban. A világ legnagyobb nemzeti piacán, Kínában szintén kedvezőek a kilátások; itt most folyik a kifejezetten a kínai piacra tervezett, Changsha városában gyártott Fiat Viaggio piaci bevezetése.

Mivel Európában csökken a vásárlási kedv, a Fiat „fajsúlyosabb” ajánlatokkal állt elő. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az elmúlt 12 hónap során két vadonatúj modellt (Panda és 500L) vezetett be, amelyek két, teljes mértékben felújított gyártóüzemben (Pomigliano d’Arco, Nápoly, illetve Kragujevac, Szerbia) készülnek.

A Párizsi Autószalon sztárja a Panda modellcsalád, amely három világújdonsággal (4x4, Trekking és Natural Power kivitelek) érkezik, megerősítve az európai kisautó-szegmensben betöltött vezető szerepét. A Panda messze a legnépesebb választékot kínálja ebben a kategóriában: hatféle motorjával, háromféle hajtási variánsával, háromféle erőátviteli rendszerével, ötféle felszereltségi szintjével, tizenkét karosszéria-színével és 13 beltéri kialakításával több mint 850 különböző kombinációs lehetőséget kínál a vásárlóknak.

Globális előzetes: Panda 4x4, Panda Trekking és Panda Natural Power
Az új Fiat Panda 4x4 – a világ egyetlen, összkerékhajtású kisautója – a Párizsi Autószalonon mutatkozik be a közönségnek. A csaknem harminc évvel ezelőtt bevezetett, rendkívül sikeres modellvariáns utódjaként a jelenlegi, harmadik generációs Panda 4WD tökéletesen tolmácsolja korunk szellemét, hiszen kifinomult formatervét és kompakt, takarékos konstrukcióját megőrizve is robusztus terepképességekkel rendelkezik.

A Panda 4x4 mindennél tökéletesebben fejezi ki az alapmodell rendkívüli sokoldalúságát. Hamisítatlan szuper-Panda, amely a hegyi ösvényeken éppúgy otthonosan mozog, mint a nagyvárosi dzsungelben. A legigényesebb vásárlókat is kielégítő alapfelszereltségén túlmenően az új Panda 4x4 műszaki szempontból ismét túltesz saját magán, és bebizonyítja, hogy terepképességek dolgában sokkal nagyobb (és sokkal drágább) ellenfelekkel is felveszi a versenyt.

500L: három új modellel lép a közönség elé
Középpontban a Fiat 500L, a Fiat válságkezelő receptjének tökéletes megtestesülése, amely magasabbra emeli a lécet a kategóriában: ez a stílusbeli ikon kívül kompakt, belül tágas, lenyűgözően sokoldalú, költséghatékonyan üzemeltethető, és versenyképes áron beszerezhető.

fiat-500

Három modell, három alapvető innovációval felvértezve: a következő hónapok során piacra kerülő újdonságokkal a párizsi kifutón találkozhat először a közönség. A látogatók bizonyára nagyra értékelik majd a Beats Audio által kifejlesztett, a Fiat-csoport történetében elsőként kínált prémium audiorendszert, amely fejlett hangszín-szabályozó algoritmus segítségével hozza létre ugyanazt a kristálytiszta, részletgazdag hangzást, amelyet a Beats alapítói, Dr. Dre rap előadó és lemezproducer, valamint Jimmy Lovine, az Interscope Geffen A&M Records elnöke és producere saját stúdiójukban is megkövetelnek.
A modell másik világújdonsága a vadonatúj eszpresszó kávéfőzőgép, amelyet a Lavazzával közösen fejlesztettek ki. A Fiat 500L a világ első olyan sorozatgyártású járműve, amelyet teljes értékű kávéfőzővel szerelnek fel. A Lavazza „A Modo Mio” kapszuláit hasznosító, 2012 decemberétől elérhető opció a későbbiekben a Fiat további modelljeihez is elérhető lesz. Az újdonságok során két exkluzív „Living” bőrkárpit-variáns zárja; a szürke-fekete tónusú, kontrasztos bézs és sötétszürke betétekkel kiegészített kárpitok 2013 elején kerülnek forgalomba.

500 Street és 500 by Gucci: sportosság és elegancia, a Fiat értelmezésében
A Fiat 500 „dacos vadhajtása”, az új Street modellverzió ugyanakkor jelenik meg a párizsi reflektorok fényében és az európai márkakereskedésekben. A kiállított, vagány megjelenésű, hiánytalan felszereltségű modell orrában a csodálatos 1.4 16v 100 Le benzinmotor dolgozik; végsebessége 182 km/óra, álló helyzetből pedig 10,5 mp alatt gyorsul 100 km/óra sebességre.

A sportosságtól át a ragyogáshoz: a Fiat 500 by Gucci, az utolérhetetlen olasz elegancia tökéletes megtestesülése hagyományos és kabrió kivitelben egyaránt jelen lesz a Fiat párizsi standján. A világ több mint negyven országában (többek között a Közel-Keleten, Japánban, Szingapúrban és Hong-Kongban) forgalmazott modellvariánsból 2001 júniusa óta több mint ötezer darab talált gazdára.

A párizsi autószalonon látható három modell kiválóan példázza a 2013-as modellcsalád rendkívüli sokoldalúságát: hatféle vadonatúj karosszériaszín, két felszereltségi szint (Street és Color Therapy), valamint számos egyéb stíluselem emeli ki annak az ikonikus autónak az örömteli, életigenlő személyiségét, amelyből 2007 óta több mint 800 000 talált gazdára Európában. A Fiat 500 sikerének titka, hogy vele egyszerűbb az élet, ugyanakkor minden egy kicsit színesebb, napfényesebb, élvezetesebb lesz – röviden: „Egyszerűen több!” A modellcsalád kétféle karosszériaváltozatból (keménytetős és kabrió), hatféle felszereltségi szintből (Pop, Pop Star, Color Therapy, Lounge, Street és „By Gucci”), valamint ötféle motorból (1.2 69 LE, 0.9 TwinAir Turbo 85, 1.4 16v 100 LE, 1.2 69 LE EasyPower és 1.3 MultiJet 16v 95 LE) áll.

Freemont: bemutatkozik a Park Avenue felszereltségi szint és a 2,4 literes, 170 lóerős benzinmotor

Az olasz márka két fontos újdonsággal gazdagítja a Freemont modellcsaládot Párizsban – a vadonatúj Park Avenue felszereltségi szinttel, illetve az új 2,4 literes, 170 lóerős benzinmotorral -, amelyek még inkább megerősítik a gazdagon felszerelt, versenyképes áron kínált modellben rejlő lehetőségeket. Ezek voltak az alkotóelemei a modell európai sikerének: a Freemont eddig több mint 39 000 példányban talált gazdára Európa-szerte. A modell kategóriájának hatodik legnépszerűbb tagja a 27 EU országban és az EFTA államaiban (2012. 01-07. adat), egyben a legkeresettebb hétszemélyes személygépkocsi az olasz piacon. A télen megjelenő Park Avenue felszereltségi szint (FWD és AWD kivitelben) tartalmát és stílusát tekintve egyaránt a kínálat csúcsát képviseli. Az új 2,4 literes, 170 lóerős benzinmotor hatfokozatú automata sebességváltóval társítva erősíti a modell potenciálját azokon a piacokon, ahol kereslet mutatkozik a benzinüzemű variánsok iránt.

fiat-freemont

Punto 2012
A Párizsi Autószalonról a 2012-es Punto sem hiányozhat. A Fiat bestseller modellje 1993 óta több mint 8,5 millió példányban talált gazdára Európában; legújabb változata két kivitelben (TwinAir 85 LE és Lounge 1.3 MultiJet 85 LE) kelleti magát a párizsi standon, betekintést engedve a számtalan (piactól függően 4-6) felszereltségi szint és a tízféle motorvariáns által meghatározott, gazdag választékba. A 2012-es Punto kínálatát a számtalan opciós csomag által lehetővé tett, magas fokú testre szabhatóság teszi teljessé.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER