2012. július 27. péntek, 09:33

 

A német „Automobil Produktion” szakfolyóirat és az Agamus Consult tanácsadó szervezet által kiválasztott szakértőkből álló döntőbizottság a jelöltek részletes elemzése és kiértékelése után a gyári beszállítók (OEM) kategóriájában a Fiat Pomigliano d‘Arco-ban működő gyártóüzemének adományozta a nagy presztízsű, nemzetközi „Automotive Lean Production 2012” (az energiatakarékos, gazdaságos és tiszta autóipari gyártásért járó) díjat.

fiat-gyar

2006. óta 15 ország (többek között Németország, Franciaország, Spanyolország, a Benelux-államok és Olaszország) több mint 700 gyártóüzeme vett részt azon a válogatáson, amelynek végén a legjobbak átvehetik az európai autóipar egyik legjelentősebb kitüntetését.

A díj folyamata minden évben a gyárak által kitöltött és beküldött kérdőívek kielemzésével veszi kezdetét. Ezt követően a zsűri az öt, különböző kategóriában kiválasztja a jelölteket. A válogatási folyamat során meglátogatják a gyárakat, valamint beszélgetéseken és értekezleteken vesznek részt, hogy ellenőrizzék és megerősítsék a kérdőíveken feltüntetett adatokat és értékeket.

fiat-gyar-szerelo

A folyamat során a gyártási rendszert, valamint annak üzemen belüli alkalmazását elemzik, ellenőrizve, hogy a gyártás alapelvei (különös tekintettel a minőségre, a karbantartásra, a logisztikára és a munkaerő képzésére vonatkozó követelményekre) következetesen és folytonosan érvényesülnek-e, és hogy ezek nyomán olyan munkahely jön-e létre, amely strukturált és hatékony módon támogatja a folytonos fejlődés folyamatát, a selejt és hulladék keletkezésének szisztematikus kiküszöbölését.

A rendkívül szigorú értékelési folyamatot követően az Agamus Consult munkatársaiból álló zsűri választja ki a győzteseket.
„Rendkívül megtisztelő és hatalmas jelentőségű ez az eredmény; méltó elismerése mindazon munkatársaink erőfeszítéseinek, akik az elmúlt évek során hozzájárultak a Pomigliano-i gyár megújulásához, végig kísérve az üzemet azon a történelmi úton, amely nélkül a gyár termelésre vonatkozó célkitűzései nem valósulhattak volna meg. A Fiat és a Chrysler üzemeiben alkalmazott ’Világszínvonalú gyártás’ filozófia révén a létező legkifinomultabb, legmodernebb gyártási szabványokat alkalmazhattuk Pomiglianóban, amelyek immár követendő példaként szolgálnak a Csoport többi gyártóüzeme számára is. Büszkék vagyunk arra, hogy eredményeinket most egy ilyen nemzetközi szakemberekből álló, neves testület is elismerte.”  – mondta Stefan Ketter, a Fiat S.p.A. gyártásért felelős igazgatója.
A díjátadó ünnepségre november 7-én Lipcsében, az „Automobil Produktion” és az Agamus Consult 7. Kongresszusán kerül majd sor.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER