Címkék: BMW X5 | iPerformance | plug-in hibrid | xDrive45e

2018. szeptember 07. péntek, 16:41

 

A Sports Activity Vehicle szegmens plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modelljének új nemzedéke a soros hathengeres benzinmotor és a legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológia együttműködését kínálja – 290 kW / 394 lóerő maximális rendszerteljesítmény, akár 80 kilométer* tisztán elektromos hatótávolság, kimagaslóan sportos menettulajdonságok, korlátlan terepjáró képesség és kevesebb mint 50 gramm* kilométerenkénti károsanyag-kibocsátásban jelentkező, rendkívüli hatékonyság mellett. Piaci bevezetés 2019-ben. 

A hatékonyság mostantól abszolút erőtöbblettel párosul: 2019-ben az új BMW X5 átfogó portfóliója a plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modell második generációjával gazdagodik. Az új BMW X5 xDrive45e iPerformance a típus-specifikus, BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotor és a legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológia tökéletesen összehangolt működését kínálja fel a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek. A plug-in hibrid hajtáslánc módszeres továbbfejlesztésével a tervezőmérnökök 290 kW-ra / 394 lóerőre növelték a két erőforrás maximális rendszerteljesítményét, amelyhez az elődmodellhez képest jelentősen nagyobb elektromos hatótávolság, illetve még alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás társul.

A plug-in hibrid BMW X5 második nemzedéke minden korábbinál hatékonyabban ötvözi a BMW iPerformance modellek tisztán elektromos meghajtással felkínált vezetési élményét és a Sports Activity Vehicle (SAV) szegmens modelljeire jellemző sokoldalúságot. Mint ilyen, az új BMW X5 xDrive45e iPerformance a menetteljesítmény és a hajtáslánc-hatékonyság terén is felülmúlja elődjét. Az újdonság több mint egy másodperccel gyorsabban, immáron 5,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, miközben tisztán elektromos meghajtással elérhető végsebessége 120 km/óráról 140 km/órára nőtt. Az új BMW X5 xDrive45e iPerformance elektromos hatótávolsága az elődmodell hasonló értékének közel háromszorosára fejlődött, amely mostantól akár 80 kilométer* is lehet. Mindez 100 kilométerre vetített 2,1 liter* átlagos üzemanyag-fogyasztással és kilométerenkénti 49 gramm* károsanyag-kibocsátással párosul.

A jelentősen jobb értékek a részletekbe menően újratervezett hajtáslánc-technológia innovációinak köszönhetőek. A 3.0 liter hengerűrtartalmú, 210 kW / 286 lóerő maximális teljesítményű, soros hathengeres erőforrás a legújabb BMW EfficientDynamics motorcsalád tagja, amely az új BMW X5 xDrive45e iPerformance modellben a legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológiával dolgozik együtt. Az elektromos motor maximális teljesítménye 82 kW / 112 lóerő, a plug-in hibrid BMW X5 második nemzedékének páratlan teljesítmény-karakterisztikájáról és lenyűgöző hajtáslánc-hatékonyságáról pedig a kibővített tárolókapacitású lítium-ion akkumulátor, a továbbfejlesztett rendszervezérlő elektronika és az intelligens energiamenedzsment hármas egysége gondoskodik. A két erőforrás maximális rendszerteljesítménye 290 kW / 394 lóerő és 600 Nm csúcs forgatónyomaték. A belsőégésű erőforrás és az elektromos motor a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó legújabb változatán és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtáson keresztül juttatja teljesítményét az útra. Mindez azt jelenti, hogy az új BMW X5 xDrive45e iPerformance tisztán elektromos meghajtás esetén, a belsőégésű erőforrással hajtva és hibrid üzemmódban egyaránt képes fenntartani az intelligens összkerékhajtást. A technológia minden pillanatban garantálja az épített utakon átélhető, abszolút sportos vezetési élményt és a lazább útfelületeken kiaknázható tökéletes terepjáró képességet. Az újdonság végsebessége 235 km/óra.

A nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor a modell alvázában kapott helyet, amelynek köszönhetően az új BMW X5 xDrive45e iPerformance súlypontja alacsonyabban van, mint a belsőégésű erőforrással szerelt SAV modellek esetében. A csomagtér térfogata eközben mindössze 150 literrel kevesebb. Ha mindegyik ülés foglalt, a csomagtér 500 literes, a hátsó üléstámlák ledöntésével azonban ez egészen 1 716 literig bővíthető. Az üzemanyagtartály térfogata 69 liter, amellyel a modell még a leghosszabb utazásokat is megszakítások nélkül képes abszolválni.

Az új BMW X5 xDrive45e iPerformance már az alapfelszereltség részeként levegős első és hátsó futóművet, illetve elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókat kap. A plug-in hibrid modell opcionális extrafelszereltségeinek részeként elérhető futómű-technológiák között az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) is megtalálható. Az intelligens járműkapcsolati megoldások terén felkínált széleskörű technológiai tárház mellett vadonatúj digitális szolgáltatások is segítik az elektromos mobilitást. A tervezőmérnökök az új BMW X5 xDrive45e iPerformance modellbe a Sports Activity Vehicle számára kifejlesztett összes vezetést támogató rendszert beépítették, miközben a menetkomfortot és az utastér fejedelmi hangulatát prémium minőségű opciók fokozzák tovább.

*A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER