Címkék: BMW Z4 | Pebble Beach | roadster

2018. augusztus 28. kedd, 22:49

 

A bajor prémiumgyártó a nyitott tetős sportautó első limitált szériájának világpremierjével rántja le a leplet a BMW Z4 új nemzedékéről. A First Edition különkiadás a kaliforniai Pebble Beach Golf Links örökzöld pázsitján mutatkozik be a nagyközönség előtt. 

A BMW részletekbe menően továbbgondolta a Roadstert, amelyről első ízben a kaliforniai napsütésben rántja le a leplet: 2018. augusztus 23-án a Monterey város szomszédságában elterülő golfpálya, a Concours d’Elegance néhány napon belül esedékes idei felvonását is megrendező Pebble Beach Golf Links ad otthont az új BMW Z4 világpremierjének. Lendületes karosszériaarányaival, érzelmekben gazdag dizájnnyelvezetével és magával ragadó sportosságával a nyitott tetős kétüléses ismételten elhozza a jelenbe a klasszikus roadster koncepcióját. Pebble Beach örökzöld pázsitján a bajor prémiummárka az exkluzív BMW Z4 M40i First Edition különkiadás világpremierjét ünnepli (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,1 – 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 162 – 168 gramm / km). Az iránymutató roadster harmadik nemzedékének limitált szériája nem csupán a BMW M Performance modellek agilis menettulajdonságával, precíz irányíthatóságával és dinamikus vezethetőségével, de kivételesen kifinomult dizájnnyelvezetével és a Frozen Orange metál karosszériafényezést is magába foglaló felszereltségi arzenáljával ejti rabul a vezetés szerelmeseit.

A Roadster új generációja pontosan ott ünnepli világpremierjét, ahol egy évvel ezelőtt az újdonság műszaki alapjául szolgáló BMW Concept Z4 tanulmányautó is bemutatkozott. Egyszerre letisztult, lendületes és progresszív dizájnnyelvezetével a koncepció tavaly augusztusban egy karizmatikus sportautó vízióját vetítette előre, amely a sorozatgyártásra kész modellnek köszönhetően most valósággá válik. Az új BMW Z4 karosszériaarányai egy percig sem hagynak kétséget a modell dinamikus menettulajdonságai felől: a hátsó tengely elé tervezett üléssor, az alacsony súlypont, a tengelyek közötti tökéletes, 50:50 arányú terhelés-elosztás, a széles nyomtávok és a kompakt tengelytávolság egysége a vérpezsdítő agilitás és az intenzív vezetési élmény ideális előfeltételeit teremti meg.

Kiváltképp erőteljes, 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotorjával, elektronikusan állítható lengéscsillapítókkal dolgozó, ültetett sport futóművével, a BMW M sport fékrendszerrel és a hátsó tengelybe integrált, elektronikusan vezérelt M Sport differenciálművel a BMW Z4 M40i First Edition minden szempontból megfelel a vele szemben támasztott elvárásoknak. A BMW M Performance modell mindössze 4,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

A függőlegesen elrendezett első fényszóró-pár, a vese alakú hűtőrácsok összefonódó hálója, az első kerekek fölé nyújtott, sportautós motorháztető, a két első kerékjárati ívbe integrált nagyméretű légkivezető nyílás és a csomagtérfedéllel elegánsan egybeépített légterelő szárny egytől egyig hozzájárul az új BMW Z4 összetéveszthetetlen megjelenéséhez. A vezetőre összpontosító műszerfal letisztult elrendezését lendületesen előremutató vonalvezetés nyomatékosítja. Sőt mi több, az új BMW Z4 volánja mögött átélhető vezetési élményt a vezérlőgombok és –kapcsolók következetes elhelyezése is erősíti.

A roadsterek történetében virradó új korszak tökéletes kezdetét az új BMW Z4 M40i First Edition mindezeken felül olyan típus-specifikus karosszériajegyekkel és felszereltségi tételekkel fokozza tovább, amelyek még inkább előtérbe helyezik az újdonság sportos karakterét. A Frozen Orange metál karosszériafényezés elektromosan működtethető, ezüstös hatású antracit vászontetővel párosul, amellyel a BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag kiegészítői, a feketére fényezett visszapillantó házak és a duplaküllő-dizájnú, kéttónusú, 19” méretű könnyűfém keréktárcsák alkotnak kontrasztot. Az utasteret látványos varrással díszített, fekete Vernasca bőrkárpit, memóriafunkciókkal felszerelt, elektromosan állítható üléspár, az opcionális extrafelszereltség részeként pedig hangulatvilágítás és Harman Kardon zenerendszer uralja. A sportautós hagyományokkal átitatott, nyitott tetős kétüléses koncepcióra épülő BMW Z4 harmadik nemzedékének technológiai fejlettségét az adaptív LED fényszórók mátrix funkcióval dolgozó távolsági fénye, a roadsterbe most először beépített BMW Head-Up kijelző és a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés támasztja alá.

A BMW Z4 M40i First Edition kaliforniai világpremierje exkluzív és magával ragadó ízelítőként szolgál az új roadster-nemzedék közelgő piaci bemutatkozásához. A bajor prémiumgyártó 2018. szeptember 19-én jelenti be a nyitott tetős kétüléses technológiai innovációit, széleskörű felszereltségi opcióit és motorpalettájának részleteit. Az új BMW Z4 nem sokkal ezután, a 2018. október 4-14. között nyitva álló Párizsi Autószalonon tartja reflektorfények közötti premierjét. Az újdonság piaci bevezetése világszerte 2019 tavaszán veszi kezdetét.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER