Címkék: BMW i8 Coupé | év motorja | hibrid

2018. június 08. péntek, 19:50

 

A BMW i8 Coupé és a BMW i8 Roadster plug-in hibrid hajtáslánca sorozatban negyedik alkalommal diadalmaskodott a világ legjobb erőforrásait díjazó nemzetközi megmérettetésen. 

 

A BMW i8 Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,8 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,0 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 42 gramm / km)* és a BMW i8 Roadster (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,5 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 46 gramm / km)* plug-in hibrid hajtáslánca idén sorozatban negyedik alkalommal hódította el a nemzetközi Év Motorja díjat az 1.4 – 1.8 liter hengerűrtartalmú erőforrások kategóriájában.

A BMW i8 forradalmi hajtáslánca 2014-ben ünnepelte világpremierjét, és azóta minden évben bezsebelte a nívós elismerést kategóriájában. Debütálásakor az innovatív technológiát nem csupán a legjobb új erőforrásnak járó díjjal, de az év abszolút legjobb hajtásláncát megillető elismeréssel is kitüntette a szakmai zsűri. A hálózatról tölthető, plug-in hibrid hajtáslánc az elmúlt években díjak, elismerések és kitüntetések sorozatát nyerte el, a 2018-as Év Motorja díj pedig ismét a jövőbe mutató technológia úttörőként betöltött iránymutató pozícióját igazolja. A 2014-es piaci premier óta eltelt négy évben a BMW i8 a valaha értékesített legsikeresebb plug-in hibrid sportautóvá érett. A BMW i divízió két nagysikerű modellpárosa, a tisztán elektromos meghajtású BMW i3 és BMW i3s, valamint a BMW i8 Coupé és a BMW i8 Roadster a sorozatgyártásban elérhető jelenlegi járműtechnológia legjavát testesíti meg, amelynek innovációit a BMW márka egyre több modellsorozata örökli meg.

A nemrégiben bemutatott új BMW i8 a vérbeli sportautók menetteljesítményét egy nagyvárosi kisautó átlagos üzemanyag-fogyasztásával egyesíti. A hátsó kerekeket hajtó háromhengeres benzinmotor maximális teljesítménye 170 kW / 231 lóerő, miközben a (hagyományos háztartási aljzatról tölthető) nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátorról táplált elektromos motor 105 kW / 143 lóerő maximális teljesítménye az első tengelyt hajtja. A BMW Group házon belül kifejlesztett és legyártott, típus-specifikus plug-in hibrid hajtáslánca a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének mérései szerint tisztán elektromos meghajtással, a nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor egyetlen feltöltésével 55 kilométer megtételére képes. A belsőégésű erőforrás és az elektromos motor együttműködése egy forradalmian innovatív összkerékhajtást hoz létre, amely valósággal az aszfaltra ragasztja a BMW i8 Coupé és a BMW i8 Roadster párosát. A hajtáslánc rendhagyó kvalitásai dinamikus gyorsításokkor és intenzív kanyarvételek közben érezhetők leginkább.

A BMW modelljeire jellemző vezetési élményt a belsőégésű erőforrás és az elektromos motor együttes, 275 kW / 374 lóerő maximális rendszerteljesítménye garantálja. A progresszív sportautó 4,4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, miközben a BMW i8 Roadster 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása és kombinált energiafogyasztása a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének mérései szerint csupán 2,0 liter, illetve 14,5 kWh. A modell kilométerenkénti károsanyag-kibocsátása mindössze 46 gramm. A BMW i8 Coupé esetében ezen értékek 1,8 literre, 14,0 kWh-ra és 42 grammra csökkennek.

Idén sorozatban huszadik alkalommal adták át a nemzetközi Év Motorja díjakat. Az elmúlt két évtizedben a BMW Group erőforrásai és hajtásláncai összesen 69 abszolút- és kategóriagyőzelmet zsebeltek be. A független zsűri – amelyben idén 31 ország 70 autós szakújságírója foglalt helyet – évről évre számos különböző kategóriában díjazza az autóipar legjobb erőforrásait és hajtásláncait. Az elismeréseket idén június 5-én, a stuttgarti Motor Expo ünnepélyes gálaestjén adták át.

*Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének mérései szerint számolták ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER