Címkék: BMW X | M Performance | SAV

2018. október 25. csütörtök, 22:05

 

A BMW X modellcsalád alapítójának negyedik generációját a motorsport élvonalában kifejlesztett technológiák és látványos kiegészítők színesítik tovább. 

 

Ahogyan elődei és a BMW X modellcsalád összes aktuális tagja, úgy a BMW X5 negyedik nemzedéke (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,0 – 11,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 158 – 264 gramm / km; előzetes értékek) is a magával ragadó terepjáró képesség és a kimagasló közúti menetteljesítmény párosával kecsegtet. A Sports Activity Vehicle (SAV) szegmens új etalonjához megrendelhető BMW M Performance alkatrészek széles palettájával a bajor prémiumgyártó azon ügyfeleinek kedveskedik, akik részletekbe menően szeretnék tovább fokozni autójuk sportos karakterét és dinamikus megjelenését. Az eredeti BMW tartozékok részeként megrendelhető BMW M Performance alkatrészek már 2019 márciusától, az új BMW X5 piaci premierjétől kezdve elérhetőek lesznek.

A BMW M Performance alkatrészek kifejlesztése minden esetben a nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH évtizedes motorsport-tapasztalatára épül, amelynek köszönhetően minden elem tökéletesen illeszkedik az adott modellsorozat aktuális típusaihoz. Az alkatrészek nem csupán markánsabb megjelenést és dinamikusabb kiállást kölcsönöznek a kiválasztott négykerekűeknek, de funkcionális célt is szolgálnak: a látványos karosszéria-kiegészítők jelentős mértékben javítják az adott BMW modell aerodinamikáját és a könnyűszerkezetes járműépítési megoldásokhoz is hozzájárulnak.

Szénszálból készült karosszéria-kiegészítők a markánsabb megjelenésért

A BMW M Performance alkatrészek szénszálból készült karosszéria-kiegészítői rendkívül hatásosan fokozzák a motorsport élvonalában megszerzett szaktudás kiaknázásával megtervezett, új BMW X5 kisugárzását. Az elemek a szénszál-erősítésű műanyag jellegzetes méhsejt-mintázatát viselik, a kézzel felvitt átlátszó lakkozás pedig magasfényű, mélyhatású felületkezelést garantál. Az első lökhárító légbeömlőjének betétje és az első koptatók például nem csupán a frontrész dinamikus kiállását nyomatékosítják, de az új SAV modell szélességét is erősítik – ahogyan hátulnézetből a diffúzor és a két alsó koptató is. Az új BMW X5 modellhez megrendelhető BMW M Performance karosszéria-kiegészítők listáját a szénszálból készült visszapillantó-házak zárják.

Oldalnézetből matt fekete fóliával bevont BMW M Performance küszöbtoldatok hangsúlyozzák a modell sportosságát, amelyek az első kerékjárati ívektől egészek a hátsó kerékívekig futnak, klasszikus „M Performance” felirattal díszítve.

Terepjáró kerekek a BMW M Performance alkatrészek palettájáról, most először

Azon ügyfeleinek, akik nem csupán kihangsúlyoznák, de maradéktalanul ki is használnák az új BMW X5 terepjáró képességét, a bajor prémiumgyártó 20” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsákkal kedveskedik: a BMW X modellcsalád alapítójának negyedik generációja alá megrendelhető, csillagküllő-dizájnú, 748 M kódú felnikre a BMW most először terepjáró gumiabroncsokat szerel. A matt feketére fényezett, sportos megjelenésű keréktárcsákon kiváltképp látványosak a BMW M GmbH logójának trikolor árnyalatai, miközben a fekete felnikre húzott terepjáró abroncsok jellegzetes futófelülete egyszerre masszív és stabil kisugárzást eredményez. A vadonatúj keréktárcsa / gumiabroncs kombináció nem csupán jó menetkomfortot, de kiváló téli használhatóságot is garantál.

Az új BMW X5 modellhez elérhető BMW M Performance keréktárcsák élén a 22” méretű felnik gurulnak, a csillagküllő-dizájnú, 749 M kódú tárcsákat pedig Flow-Form előállítási módszerrel gyártják le, amelyek így körülbelül egy kilogrammal könnyebbek, mégis erősebbek és strapabíróbbak, mint hagyományos eljárással készült, hasonló méretű társaik. A Flow-Form felnikkel felszerelve az új BMW X5 rugózatlan tömege mintegy négy kilogrammal csökken, amely a modell dinamikus vezethetőségére és kormányreakcióira is jótékony hatást gyakorol.

A BMW M Performance sport fékrendszert ugyancsak a súlyoptimalizálás jellemzi: az első kerekek mögé szerelt, négydugattyús féknyergek például alumíniumból készültek. A belső szellőzésű, lyuggatott BMW M Performance féktárcsák – amelyek nagyobbak (19” méretűek), mint a sorozatgyártásban kínált fékrendszer esetében – a legintenzívebb hőterhelésnek is ellenállnak, így még a legextrémebb vezetési szituációk közepette is kivételes fékerőt garantálnak. A BMW M Performance sport fékrendszert vörösre fényezett féknyergek hangsúlyozzák ki – amelyek a Flow-Form előállítási módszerrel legyártott BMW M Performance keréktárcsák mögött kiváltképp hatásos benyomást keltenek.

Szénszálból készült kiegészítők és motorsportos extrák az utastérben is

Az új BMW X5 modellhez megrendelhető BMW M Performance alkatrészek palettáján számos olyan utastéri kiegészítő is megtalálható, amelyek ugyancsak a motorsport élvonalában születtek. Ezen elemek nem csupán a vezetés élményét hirdetik, de gyakorlati hasznuk is van. A BMW M Performance sportkormány például minden vezetési szituációban tökéletes irányíthatóságot garantál, köszönhetően az optimális hüvelykujj-kiképzéssel ellátott, extrém stabil markolatú Alcantara bevonatnak és a kiegészítő megoldások sokaságának: a kormánykerék felső közepét vörös „12-órás” varráscsík jelzi, a belső kialakítás sportosságát pedig ezüstszürke cérnával öltött, kézzel felvitt keresztvarrások fokozzák. A BMW M Performance sportkormány mindezeken felül szénszálból készült kormánybetétekkel, „M Performance” felirattal és Alcantara béléssel is megrendelhető. Sőt mi több, a kormány mögötti váltófülek a krómozott megoldás helyett szénszálból is kérhetők.

A motorsport élvonalát BMW M Performance szőnyegek is idézik, amelyek „M Performance” felirattal, a BMW M GmbH logójának trikolor árnyalatával és kontraszt-színű, bőrhatású szegélyvarrással érkezhetnek meg a lábterekbe. Az alap pedálsort a bajor prémiumgyártó ügyfele rozsdamentes acélból készült BMW M Performance pedálsorra és lábtámaszra cserélheti, amelynek aszimmetrikus kialakítása még tovább erősíti az utastér sportos kisugárzását.

Vezetéselemző a vezetési stílus átfogó elemzéséért

A BMW M Performance alkatrészek között megrendelhető vezetéselemzőt a bajor prémiumgyártó azon ügyfeleinek fejlesztették ki a mérnökök, akik nem csupán az új BMW X5 beállításain keresztül, de személyes vezetési stílusuk kielemzésével is optimalizálnák teljesítményüket. A rendszer egy okostelefon-alkalmazásból és egy fedélzeti stickből (OBD – On-Board Diagnostic) áll, amelyet a számára kialakított fedélzeti aljzatba kell csatlakoztatni. A motorsport élvonalából érkező technológia professzionális mérést és átfogó elemzési lehetőséget garantál, a vezetéssel kapcsolatos összes releváns adatot a sofőr rendelkezésére bocsátva. A technológia lehetővé teszi, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfele okostelefonja kamerájával rögzítse az elemezni kívánt vezetést, amelyhez az adott útszakasz adatait és GPS-koordinátáit is eltárolja.

A motorsport és a BMW M Performance alkatrészek iránti rajongást azonban a BMW ügyfelei olyan termékekkel is kifejezhetik, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül az új BMW X5 vezetési élményéhez. Az ajtók aljába épített kivetítők be- és kiszálláskor a BMW M GmbH logóját és számos BMW M motívumot vetítenek az új BMW X5 melletti útfelületre, a kiváló minőségű Alcantara és szénszál kettőséből készült BMW M Performance kulcstartó pedig az autón kívül is a vezetés élményét hirdeti. A kulcstartó a hatszögletű csavarrögzítési megoldásnak köszönhetően állandó helyet biztosít az új BMW X5 slusszkulcsának, a BMW M almárka halványkék színébe csomagolva óvva azt a karcolásoktól és a sérülésektől. Ugyanez igaz a BMW M Performance kerékzsákokra is, amelyek látványos BMW M Performance feliratokkal csempészik be a motorsport élvonalának hangulatát a bajor prémiumgyártó ügyfelének garázsába.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER