Címkék: BMW 8 | cabrio | sportautó

2018. november 02. péntek, 23:51

 

A bajor prémiumgyártó egy olyan nyitott tetős sportautó világpremierjével folytatja a luxusszegmensben bemutatott modellújítási hullámát, amely az abszolút dinamizmus, az érzelmekben gazdag vezethetőség és az előkelő exkluzivitás egységének legmagasabb szintjét kínálja a márka ügyfeleinek. 

Az új BMW 8-as Cabrio rendkívül sportos menettulajdonságai jellegzetesen elegáns formanyelvben öltenek testet, kiváltképp exkluzív bérletet adva a BMW által fémjelzett, legendás vezetési élmény és a nyitott tetős sportautók nyújtotta színtiszta intenzitás magával ragadó világába.

Bemutatkozik az új BMW 8-as sorozat luxusszínvonalú modellpalettájának második képviselője: az új BMW 8-as Cabrio az abszolút dinamizmust és a végtelen utazásokba nyúló menetkomfortot a nyitott tetős vezetés élményével egyesíti.

A kabriózás élménye egyszerre négy utast kényeztet. Klasszikus vászontető teljes mértékben elektromos, kifejezetten csendes tetőmozgató mechanikával, minimalizált tetőtömeggel és kimagasló akusztikai komforttal. A tető egyetlen gombnyomással, mindössze 15 másodperc alatt nyitható és zárható, egészen 50 km/órás utazósebességig. Az alapfelszereltségként fekete árnyalatban kínált vászontető az opcionális extrafelszereltség részeként ezüstös antracit színben is megrendelhető.

Az új BMW 8-as Cabrio az érzelmekben gazdag karosszéria-kialakítás egészen egyedülálló értelmezését váltja valóra, a bajor prémiumgyártó vadonatúj, letisztult, precíz vonalakkal megrajzolt formanyelvére építve. A BMW modelljei által fémjelzett, jellegzetes karosszériaarányok elegánsan ívelt vonalvezetéssel párosulnak, amely leginkább a kecsesen lejtő tetőívben érhető tetten. A feszes, kompakt méretű vászontető a bajor prémiumgyártó kupé modelljeinek feltűnően elegáns jármű-sziluettjét kölcsönzi az újdonságnak.

Az új BMW 8-as Cabrio hátsó részének széles, sportos kialakítása az autó alacsony kiállását nyomatékosítja.

A karosszéria és az utastér tökéletes harmóniája: kecsesen emelkedő vállvonal, az oldalsó ablaksávok keretei pedig a vászontetőt rejtő takarópanelt is elegánsan fogják közre. Az utasteret a dinamizmus, az exkluzivitás és a magával ragadó luxus atmoszférája járja át. A dupla dómmal ellátott, típus-specifikus vászontető-takarópanel anyagborítása és árnyalata minden tekintetben megegyezik az adott modell utasterének műszerfalával, ajtókárpitjaival és hátsó oldalelemeivel.

2019 márciusában a modell piaci premierje a motorpaletta két erőteljes tagjának debütálásával veszi kezdetét: az új BMW M850i xDrive Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 9,9 – 10,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 225 – 229 gramm / km)* motorházteteje alatt dolgozó V8-as benzinmotor 390 kW / 530 lóerő maximális teljesítményre képes, az új BMW 840d xDrive Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,9 – 6,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 155 – 165 gramm / km)* meghajtásáról pedig egy 235 kW / 320 lóerő maximális teljesítményű, soros hathengeres dízelmotor gondoskodik. Az új BMW 8-as Cabrio mindkét erőforrása maradéktalanul teljesíti az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait. Az újdonságok a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltón keresztül továbbítják teljesítményüket és forgatónyomatékukat a négy kerék felé, a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás közreműködésével.

Hamisítatlan sportautós karakter a letaglózó menetteljesítmény, valamint a tökéletesre hangolt hajtáslánc- és futómű-technológia lehető legkiválóbb összhangjára összpontosító járműszerkezeti kialakításnak köszönhetően. Az újdonságot a BMW 8-as Coupé-val, a BMW M8 sportautóval és a BMW M8 GTE versenyautóval párhuzamosan fejlesztették ki a mérnökök. Alacsony súlypont, tökéletes tengelyterhelés-elosztás, alumíniumból, magnéziumból és szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) építkező, könnyűszerkezetes járműépítés, aerodinamikailag optimalizált, szinte felhajtóerőktől mentes karosszéria.

Rendkívül merev karosszéria és feszes futómű kabrió-specifikus erősítésekkel. Típus-specifikus utasvédelem megerősített szélvédőkerettel és pirotechnikai töltettel aktiválódó, hátsó ülések mögé rejtett bukókerettel.

Adaptív BMW M futómű, aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) és eltérő méretű gumiabroncsok már alapfelszereltségként. Elektronikusan vezérelt differenciálzárral működő BMW M sport differenciálmű a hátsó tengelybe építve az új BMW M850i xDrive Cabrio esetében alapfelszereltségként, az új BMW 840d xDrive Cabrio esetében az opcionális extrafelszereltség részeként. Az új BMW M850i xDrive Cabrio opcionális extrafelszereltségként megrendelhető tételei között az aktív borulásgátló rendszer is megtalálható.

Vezetési élménykapcsoló (Driving Experience Control) ADAPTIVE vezetési üzemmóddal. Tisztán érezhető járműbeállítási különbségek a karakterisztikai spektrum egyik végén található COMFORT és ECO PRO, illetve a skála másik végén elhelyezkedő SPORT és SPORT+ vezetési üzemmódok között. A kifinomult hajtáslánc- és futómű-technológia részletekbe menő állítási lehetőségei a végletekig kiélezett sportautó és a hosszú távú menetkomfortot kínáló utazóautó kvalitásait egyaránt biztosítják.

LED-technológiás, adaptív első fényszórók és LED-es hátsó lámpák alapfelszereltségként. BMW Selective Beam funkcióval felszerelt, folyamatosan változó megvilágítási tartományokra képes, hozzávetőlegesen 600 méterre elvilágító BMW Laserlight lézerfény-technológia az opcionális extrafelszereltség részeként.
Az új BMW 840d xDrive Cabrio opcionális extrafelszereltségeként megrendelhető M Sport csomag exkluzív karosszéria-kiegészítőket és felszereltségi tételeket tartogat: extra nagy légbeömlőkkel felszerelt első lökhárító, sportos kialakítású küszöbtoldatok és hátsó koptatók, 19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák, BMW M sport fékrendszer, multifunkciós ülések, BMW M bőrözött sportkormány és BMW M logóval ellátott, világító küszöblécek.
Az új BMW M850i xDrive Cabrio első koptatókkal, nagyteljesítményű gumiabroncsokkal felszerelt, 20” méretű könnyűfém keréktárcsákkal, speciális BMW M sport fékrendszerrel, Cerium Grey árnyalatú exkluzív karosszéria-kiegészítőkkel, hálómotívummal díszített, rozsdamentes acélból készült dekorbetéttel és típusnevet viselő, világító küszöblécekkel érkezik meg az utakra. Az új BMW 840d xDrive Cabrio modellhez az M Technic Sport csomag is megrendelhető.

A karosszéria alternatív személyre szabhatósági lehetőségeiről a Chrome Line külső felszereltségi csomag és az M Carbon külső felszereltségi csomag tételei gondoskodnak, más-más légbeömlő-rácsozással, külső visszapillantó-házakkal, szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült kipufogóvégekkel és BMW Individual opciókkal.

Az utazás kényelmét kabrió-specifikus felszereltségi tételek fokozzák tovább: alapfelszereltségként az első ülések fejtámlái mögé felszerelhető szélterelő, míg az opcionális extrafelszereltség részeként nyakmelegítő az első ülések fejtámláinak frontrészébe építve. Bőrözött utastéri felületek napfény-visszaverő technológiával.

Sportautósan alacsony üléspozíció. Az új BMW 840d xDrive Cabrio esetében a memóriafunkcióval ellátott, elektromosan állítható ülések és a Vernasca bőrkárpitozás is az alapfelszereltség része. Az új BMW M850i xDrive Cabrio széleskörű alapfelszereltségébe a multifunkciós ülések és a Merino bőrkárpitozás is beletartozik. Hosszirányban elnyújtott, előremutató utastéri vonalvezetés, vezetőre összpontosító műszerfal és letisztult kezelőpanel-elrendezés, amelyeknek köszönhetően a bajor prémiumgyártó ügyfele kizárólag a vezetés élményére koncentrál. Prémium minőségű anyaghasználat és elegáns utastéri atmoszféra a hangulatvilágításnak köszönhetően. A műszerfal, az ajtókárpitok és a hátsó oldalelemek már az alapfelszereltség részeként bőrborítást viselnek.

Négy ülés, 50:50 arányban osztott hátsó üléssor, a különálló háttámlák ledöntésével a csomagtér befogadó képessége jelentős mértékben növelhető. 350 liter térfogatú csomagtér. Kéz nélkül nyitható és zárható, automatikus csomagtérajtó-működtetés és Comfort Access funkció már alapfelszereltségként.

Az abszolút luxust prémium minőségű opciók nyomatékosítják: vezeték nélküli okostelefon-töltés, BMW Display Key okoskulcs, Bowers & Wilkins Diamond Surround rendszer, Komfortfűtés csomag (Heat Comfort package), aktív ülésszellőztetés, az ajtók automatikus Soft Close funkciója, üvegből készült utastéri gombok és kapcsolók.

A bajor prémiumgyártó ügyfelét a vezetést támogató rendszerek végtelenül széles tárháza segíti: távfény-asszisztens (High Beam Assistant), automata fékező funkcióval dolgozó, ütközésre és gyalogosokra figyelmeztető rendszerrel (Collision and Pedestrian Warning with City Braking), sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel (Lane Departure Warning), sávváltásra figyelmeztető rendszerrel (Lane Change Warning), intelligens sebességhatár-kijelzéssel (Speed Limit Info), hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszerrel (Rear Crossing Traffic Warning) és hátsó ütközésvédelemmel (Rear Collision Prevention) kiegészített Driving Assistant csomag, valamint tolatási segédlettel (Reversing Assistant) együttműködő parkolóasszisztens (Parking Assistant) az alapfelszereltség részeként. Az opcionális extrafelszereltségek palettáján a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go), a kormányzó- és sávtartó asszisztenssel (Steering and Lane Control Assistant), az oldalirányú ütközést megelőző aktív rendszerrel együttműködő sávtartó asszisztenssel (Lane Keeping Assistant with Active Side Collision Protection), a kikerülési segédlettel (Evasion Aid), a távolsági információkkal (Distance Information), a keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszerrel (Crossing Traffic Warning), az elsőbbségadásra figyelmeztető rendszerrel (Priority Warning) és a rossz haladási irányra figyelmeztető rendszerrel (Wrong-Way Warning) dolgozó Driving Assistant Professional csomag, valamint a Surround View funkcióval, Top View funkcióval, Panorama View funkcióval és Remote 3D View funkcióval felszerelt Parking Assistant Plus csomag is megtalálható.

A BMW Head-Up kijelző legújabb generációja és BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés navigációs rendszerrel, teljes mértékben digitális műszeregységgel és 10,25” képernyő-átmérőjű központi kijelzővel (letisztult, tartalomfüggő grafikával) már alapfelszereltségként. A BMW központi operációs rendszerének legújabb, 7.0 verziója rendkívül gyors hozzáférést garantál a járműbeállítási opciókhoz és a különböző funkciókhoz, a bajor prémiumgyártó ügyfele így az érintés-érzékeny központi kijelzőn keresztül, az iDrive operációs rendszer vezérlőtárcsájával, a multifunkciós kormánykerék gombjaival és hangvezérléssel is működtetheti a fedélzeti funkciók széles tárházát.

BMW Intelligens Személyi Asszisztens (BMW Intelligent Personal Assistant): digitális navigátor és fedélzeti járműszakértő, amelyet a bajor prémiumgyártó ügyfele hangutasításokkal vezérelhet. Microsoft Office 365 és Skype for Business. A BMW Digital Key digitális kulcs lehetővé teszi, hogy a vezető a távolból, okostelefonján keresztül kinyissa a jármű ajtajait és beindítsa a motort. Távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrade).

Az új BMW 8-as Cabrio piaci bevezetésekor elérhető motorváltozatok

BMW M850i xDrive Cabrio
Motor: V8-as benzinmotor
Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó
Hengerűrtartalom: 4 395 ccm
Maximális teljesítmény: 390 kW / 530 lóerő percenkénti 5 500 és 6 000 főtengely-fordulat között
Csúcsnyomaték: 750 Nm percenkénti 1 800 és 4 600 főtengely-fordulat között
Gyorsulás 0-100 km/óra: 3,9 másodperc
Végsebesség: 250 km/óra
Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 9,9 - 10,0 liter / 100 km
Kombinált károsanyag-kibocsátás: 225 – 229 gramm / km
Emissziós besorolás: Euro 6d-TEMP

BMW 840d xDrive Cabrio
Motor: soros hathengeres dízelmotor
Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó
Hengerűrtartalom: 2 993 ccm
Maximális teljesítmény: 235 kW / 320 lóerő percenkénti 4 400 főtengely-fordulatnál
Csúcsnyomaték: 680 Nm percenkénti 1 750 és 2 250 főtengely-fordulat között
Gyorsulás 0-100 km/óra: 5,2 másodperc
Végsebesség: 250 km/óra
Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,9 – 6,3 liter / 100 km
Kombinált károsanyag-kibocsátás: 155 – 165 gramm / km
Emissziós besorolás: Euro 6d-TEMP

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER