Címkék: BMW Group Las Vegas

2018. december 21. péntek, 18:35

 

A vezetés élményének új dimenzióját a BMW Intelligens Személyi Asszisztenssel felszerelt, virtuális valóságba integrált BMW Vision iNEXT modell hozza el a jelenbe. 

  

A 2019-es Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES – Consumer Electronics Show) a BMW Group a négy keréken átélhető vezetési élmény küszöbön álló, új dimenziójába és a digitális járműkapcsolati megoldásokban rejlő lehetőségek átfogó világába enged betekintést. A nagyközönség előtt 2019. január 8-11. között nyitva álló expón a látogatók a bajor prémiumgyártó történetében először ülhetnek be a vezetés új korszakát előrevetítő, BMW Intelligens Személyi Asszisztenssel (BMW Intelligent Personal Assistant) felszerelt BMW Vision iNEXT modell virtuális volánja mögé. A müncheni központú vállalatcsoport ezzel újfent alátámasztja az innovatív tervezés, az automatizált járművezetés, a tökéletes járműkapcsolat, a tisztán elektromos meghajtás és a mesterséges intelligenciára támaszkodó szolgáltatások terén betöltött iránymutató szerepét, amely a BMW Group jövőbe mutató „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégiájának egyik meghatározó alappillére.

 

 

Las Vegasban felépített standján a bajor prémiumgyártó a BMW Vision iNEXT modellt egy végtelenül kifinomult virtuális valóságot tükröző, digitális installációba gurítja be, a volán mögé ülve így a márka rajongói a virtuális térben, mégis most először tapasztalhatják meg a tanulmányautó nagymértékben automatizált, károsanyag-kibocsátástól mentes és tökéletesen hálózatba kapcsolt vezethetőségének lélegzetelállító ígéretét.A szimuláció első lépéseként a modellbe épített BMW Intelligens Személyi Asszisztens összeállítja a vezető napirendjét és tökéletesen megtervezi eszerint az utazás közben megejthető programokat is. A virtuális valóságot megelevenítő szemüveg és a speciálisan megtervezett térkoncepció kettősének köszönhetően a látogatók teljes mértékben elmerülhetnek a virtuális valóságban: eleinte ők maguk vezethetik a BMW Vision iNEXT modellt, majd a jármű átveszi tőlük az irányítást. Az automatizált járművezetésre kifejlesztett „Ease” üzemmódban a bajor prémiumgyártó ügyfele a vezetés helyett a BMW Intelligens Személyi Asszisztensre koncentrálhat, aki utazás közben számos digitális szolgáltatással képes hatékonyabbá tenni a napot – például videókonferenciát indít, segít a virtuális bevásárlásban és az okosotthon funkcióihoz is hozzáférést biztosít.

Az automatizált járművezetés, a tökéletes járműkapcsolat, valamint az innovatív kijelző- és járművezérlési koncepciók terén kifejlesztett úttörő technológiáival a BMW Vision iNEXT az utazással töltött idő merőben új funkcionalitásával kecsegtet. Las Vegasban a látogatók a modell „Shy Tech” névre keresztelt technológiáját is felfedezhetik: a járműbe integrált technológia csak akkor válik láthatóvá, ha a vezetőnek szüksége van rá. A tervezők a tisztán elektromos meghajtású BMW Vision iNEXT tanulmányt egy mobil atmoszféraként álmodták meg, amely javítja az élet minőségét, az új „Kedvenc Hely” pedig az automatizált járművezetés egyik legfőbb kérdését is megválaszolja: „Miként nézhet ki egy olyan gépkocsi, amelynek ugyan nincs szüksége sofőrre, de igény szerint vezethető?”

A BMW Intelligens Személyi Asszisztens világpremierje a bajor prémiumgyártó merőben új korszakának hajnalát hirdeti, amelyben a technológia segítségével a vezető élő beszéd útján képes kapcsolatba lépni a járművel és annak különböző funkcióival. A Las Vegasban kiállított új BMW X5 modell közreműködésével a 2019-es Szórakoztató Elektronikai Kiállítás látogatói az újdonsághoz 2019 márciusától elérhető vadonatúj okosfunkciókat és a BMW Intelligens Személyi Asszisztens jövőben érkező újításait is megismerhetik. A személyi asszisztens a BMW Las Vegas-i standjának is szerves részét adja majd: a technológia valóságos fény- és hangélménnyel köszönti a látogatókat, majd végigkalauzolja őket a stand területén.

 

 

A BMW Group egy látványos szabadidő-prezentációval is készül a 2019-es Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításra: a BMW Motorrad bemutatja az automatizált motorkerékpározás terén kifejlesztett egyik legintelligensebb kísérleti projektjét, az önmagát vezetni képes BMW R 1200 GS tanulmányt. A kétkerekű újdonsággal megszerzett tapasztalatok a jövő forradalmi technológiáinak kifejlesztéséhez járulnak hozzá. Sőt mi több, a bajor prémiumgyártó rajongói Las Vegasban ülhetnek bele először az első BMW X7 modellbe, amelyben utasként egy látványos terepjáró kaland részeseivé is válhatnak.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER