Címkék: BMW | Common Rail | dízelmotor | Gran Turismo | luxusautó | négyhengeres

2018. május 06. vasárnap, 16:41

 

A végeláthatatlan utazásokra tervezett, végtelenül sokrétű luxusautó hajtáslánc-palettája most először egy kivételesen hatékony, négyhengeres dízelmotorral bővül.

 

2018 júliusától a BMW 6-os Gran Turismo hajtáslánc-palettája egy új, kivételesen hatékony belépő szintű erőforrással gazdagodik: a négyhengeres dízelmotorral felszerelt BMW 620d Gran Turismo modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,8 – 4,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 127 – 129 gramm / km) 140 kW / 190 lóerő maximális teljesítménye a fejedelmi kényelméről és sokoldalú funkcionalitásáról ismert luxusautó vezetési élményének eddigi leghatékonyabb formáját váltja valóra.A négyhengeres dízelmotor most először költözik be a BMW 6-os sorozat motorházteteje alá, ahol változó turbinageometriájú turbófeltöltőjével és Common Rail közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszerével megteremti a 2.0 liter hengerűrtartalmú erőforrás sportos teljesítmény-leadásának és a rendkívül magas fokú hatékonyságának előfeltételeit. A frissen debütáló motor percenkénti 1 750 és 2 500 főtengely-fordulat között bocsátja a sofőr rendelkezésére 400 Nm csúcs forgatónyomatékát, miközben a 140 kW / 190 lóerő maximális teljesítmény már percenkénti 4 000 főtengely-fordulatnál felépül.

A négyhengeres dízelmotor érkezésével öttagúra bővül a BMW 6-os Gran Turismo motorházteteje alá választható erőforrások palettája, a soros hathengeres dízelmotorok, a soros hathengeres benzinmotor és a négyhengeres benzinmotor mellett. Az új, belépő szintű erőforrás már az alapfelszereltség részeként a nyolcfokozatú Steptronic automataváltón keresztül továbbítja teljesítményét és forgatónyomatékát a kerekek felé, miközben a típus opcionális extrafelszereltségi portfólióján megtalálható összes futómű-technológia a BMW 620d Gran Turismo modellhez is elérhetővé válik. Az innovatív listára így olyan tételek kerültek fel, mint az első és a hátsó tengely adaptív, levegős futóműve, az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) és az aktív borulásgátló rendszerrel kiegészített Executive Drive opció. Az új BMW 620d Gran Turismo modell 7,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, kivételes hatékonyságát pedig a 100 kilométerre vetített 4,8 – 4,9 liter* átlagos üzemanyag-fogyasztás, illetve a kilométerenkénti 127 – 129 gramm* kombinált károsanyag-kibocsátás igazolja.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER