Címkék: BMW X1 | BMW X2 | M Sport Shadow

2018. szeptember 15. szombat, 18:46

 

Az M Sport Shadow néven bemutatkozó különlegesség mellett a BMW X1 és a BMW X2 új hajtáslánc-változattal gazdagodik, miközben érkezik a BMW X2 vadonatúj Advantage Plus felszereltségi csomagja és egyre több BMW modell teljesíti az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait. 

2018 őszétől az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető portfóliók újabb tételei és további hajtáslánc-változatok fokozzák a BMW átfogó modellpalettájának varázsát és változatosságát. 2018 novemberében a BMW X1 és a BMW X2 190 lóerős dízelmotorjához új hajtáslánc-változat társul, a BMW X3 portfólióján pedig ugyancsak egy új hajtáslánc-változat mutatkozik be. Idén ősztől számos további BMW modell teljesíti az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány követelményeit, amelynek a 2019 szeptemberében hatályba lépő és a vadonatúj gépkocsik forgalomba helyezését szabályozó nemzetközi rendelet értelmében a bajor prémiumgyártó már most több mint 190 különböző modellel tesz eleget.

A BMW 1-es sorozatban bemutatkozó M Sport Shadow különkiadás 2018 novemberétől új szintre emeli a modell dinamikus kiállását. Az esztendő tizenegyedik hónapjában a BMW X2 modellpalettája is bővül, méghozzá az Advantage Plus felszereltségi csomaggal. A kulcs nélküli nyitást, indítást, leállítást és zárást kínáló, opcionális extrafelszereltségként elérhető Comfort Access funkció hatékonysága eközben a bajor prémiumgyártó számos modelljében fokozódik: bemutatkozik a BMW Digitális Kulcs új alternatívája, a BMW Kulcskártya, amely okostelefon nélkül kínál hozzáférést a párosított BMW modellhez.

Új hajtáslánc-változat a BMW X1 és a BMW X2 palettáján

2018 novemberében a BMW X1 és a BMW X2 modellpalettája az elsőkerék-meghajtás és a 140 kW-os / 190 lóerős dízelmotor párosával gazdagodik: jön a BMW X1 sDrive20d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 122 gramm / km) és a BMW X2 sDrive20d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,4 – 4,7 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 115 – 123 gramm / km), egy 2.0 liter hengerűrtartalmú, BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó erőforrással a motorháztető alatt. A dízelmotor teljesítményét és forgatónyomatékát mindkét esetben a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó továbbítja az első tengely felé, egyaránt 7,9 másodperces 0-100 km/órás gyorsulást garantálva.

A nyolcfokozatú Steptronic automataváltó 2018 őszétől a 110 kW / 150 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres dízelmotorral szerelt BMW X2 xDrive18d opcionális extrafelszereltségeit egyesítő palettán is megjelenik, amellyel a modell álló helyzetből 9,4 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órás tempóra, 100 kilométerre vetített 4,7 – 4,9 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 123 – 130 gramm károsanyag-kibocsátás mellett.

Az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásainak több mint 190 különböző BMW modell tesz eleget

2018 júliusa óta a BMW modellpalettájának több mint 190 különböző tagja teljesíti maradéktalanul az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait, amely 2019 szeptemberétől minden új gépkocsi forgalomba helyezésekor alapvető követelményként szolgál majd. A 190 különböző BMW modell között benzines és dízelüzemű erőforrással hajtott típusok, BMW i és BMW iPerformance modellek, valamint a BMW M GmbH nagyteljesítményű sportautói is megtalálhatók. A benzinmotorral hajtott modellekben részecskeszűrő minimalizálja a hajtáslánc károsanyag-kibocsátását, míg a dízelüzemű típusok kipufogógáz-kezelő technológiáját dízel részecskeszűrővel, nitrogén-oxid-megkötő katalizátorral és AdBlue adalékanyag-befecskendezéssel dolgozó SCR rendszerrel (Selective Catalytic Reduction – Szelektív Katalitikus Redukció) is felszerelték a mérnökök.

A közeli jövőben hatályba lépő környezetvédelmi előírás követelményeinek 2018 őszétől újabb BMW modellek felelnek majd meg. A BMW 5-ös sorozatból a BMW 530d limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,1 – 5,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 134 – 138 gramm / km), a BMW 530d Touring (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,3 – 5,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 140 – 144 gramm / km), a BMW 530d xDrive limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,4 – 5,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 143 – 146 gramm / km), a BMW 530d xDrive Touring (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,8 – 5,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 153 – 156 gramm / km), a BMW 540d xDrive limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,6 – 5,7 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 147 – 149 gramm / km), a BMW 540d xDrive Touring (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,9 – 6,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 156 – 159 gramm / km), a BMW M550d xDrive limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,3 – 6,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 166 – 168 gramm / km) és a BMW M550d xDrive Touring (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,5 – 6,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 172 – 174 gramm / km), a BMW 6-os sorozatból pedig a BMW 630d Gran Turismo (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,3 – 5,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 139 – 145 gramm / km), a BMW 630d xDrive Gran Turismo (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,6 – 5,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 141 – 155 gramm / km) és a BMW 640d xDrive Gran Turismo (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,9 – 6,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 157 – 162 gramm / km) is teljesíti hamarosan az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait.

Fókuszban a vezetés élménye: bemutatkozik a BMW 1-es sorozat M Sport Shadow különkiadása

Az erőteljes motorpaletta tagjaival, valamint a márkára jellemző hátsókerék-meghajtással vagy intelligens összkerékhajtással felszerelt 1-es BMW-k egészen egyedülálló sportosságot csempésznek a prémium kompakt szegmensbe, a 2018 novemberétől elérhető M Sport Shadow különkiadás pedig minden korábbinál intenzívebben helyezi a figyelem középpontjába a BMW 1-es sorozat háromajtós és ötajtós tagjainak hamisítatlan vezetési élményét. Az M Sport Shadow különkiadás az M Sport felszereltségi csomagot váltja a palettán, számos vadonatúj stílusjeggyel és külső-belső felszereltségi tétellel. Ilyenek többek között a LED-technológiás első fényszóró-pár lámpatestjeibe integrált fekete betétek, a LED-es ködlámpák, a lesötétített hátsó lámpaburák, a vese alakú hűtőrács-pár magasfényű feketére fényezett keretei és a fekete króm kipufogóvégek. A BMW 1-es sorozat M Sport Shadow különkiadása alatt duplaküllő-dizájnú, 18” méretű, Jet Black mélyfekete árnyalatú BMW M könnyűfém keréktárcsák gurulnak. Az ajtók mögött antracit sötétszürke BMW Individual tetőkárpit és szürke szövettel borított sportülések fokozzák a sportos hangulatot.

Új felszereltségi csomag a BMW X2 palettáján: íme az Advantage Plus

A BMW X2 egyik legfőbb ismérve a lélegzetelállító egyediség, a kompakt méretű Sports Activity Coupé felszereltségi portfóliója így 2018 őszén újabb csomaggal gazdagodik: érkezik az Advantage Plus, világítás csomaggal, első sportülésekkel, antracit sötétszürke BMW Individual tetőkárpittal, magasfényű feketére fényezett és gyöngyházfényű króm szegéllyel ellátott utastéri dekorbetétekkel, az opcionális extrafelszereltség részeként pedig automata légkondicionálóval, automata fékező funkcióval dolgozó tempomattal (Cruise Control with City Braking), hátsó szenzorokkal dolgozó parkolássegítő rendszerrel (PDC – Park Distance Control) és automata csomagtérajtó-működtetéssel. Az új modellváltozat magával ragadó megjelenéséről 18” méretű, Ferric Grey árnyalatú, felpolírozott élű, „Y” küllődizájnú könnyűfém keréktárcsák, a BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag tételei, LED-technológiás első fényszórók és LED-es első ködlámpák gondoskodnak.

2018 novemberétől az M Sport vagy M Sport X felszereltségi csomaggal ellátott BMW X2 modellek opcionális extrafelszereltségként megrendelhető tételei között a BMW M sportülések és a BMW M biztonsági övek is megjelennek.

BMW Digitális Kulcs és BMW Kulcskártya a kulcs nélküli ajtónyitások és motorindítások érdekében

Az új BMW 8-as Coupé és az új BMW X5 opcionális extrafelszereltségként megrendelhető tételei között a BMW Digitális Kulcs is megtalálható, amely a kulcs nélküli nyitást, indítást, leállítást és zárást lehetővé tevő Comfort Access funkcióval kiegészülve okostelefonon keresztül kínálja fel a bajor prémiumgyártó ügyfelének a központi zár működtetését. A volán mögött helyet foglalva az erőforrás is kulcs nélkül indíthatóvá válik, amint az okostelefon csatlakozik a vezeték nélküli töltőhöz vagy befekszik a számára kialakított rekeszbe. A BMW Digitális Kulcs a BMW Connected okoseszköz-alkalmazás részeként érhető el, a bajor prémiumgyártó ügyfele pedig akár öt felhasználóval is megoszthatja a funkciót. 2018 novemberében a BMW Digitális Kulcs alternatívájaként debütál a BMW Kulcskártya, amely a felhasználók közötti megosztás technológiája szerint, egy kifinomult kártya formájában kínálja fel az ügyfeleknek az okostelefon nélküli nyitás, indítás, leállítás és zárás lehetőségét. A BMW Kulcskártya funkciója az okoseszköz-alkalmazáshoz hasonlóan megosztható.

A BMW új modelljei 2018 őszétől*


*Az új modellek 2019 januárjától, a 2018 novemberi gyártástól kezdődően érhetők el.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER