Címkék: BMW 8 | cabrio | sorozatgyártás

2018. augusztus 30. csütörtök, 21:06

 

A bajor prémiumgyártó tovább folytatja a luxusszegmensben modelloffenzíváját: jön az új BMW 8-as sorozat nyitott tetős karosszériaváltozata. 

 

A müncheni központú vállalatcsoport az új BMW 8-as sorozat második karosszériaváltozatának kifejlesztésével folytatja tovább a luxusszegmensben előirányzott modellújítási hullámát. Az új BMW 8-as Cabrio sorozatgyártás előtti intenzív tesztelésének legkritikusabb szakasza az Egyesült Államok nyugati partja mentén, a Las Vegas környéki utakon és a Halál-völgyben vette kezdetét. A kaliforniai hőségben végzett megmérettetések nélkülözhetetlen információkkal szolgálnak a mechanikai és az elektronikai berendezések megbízhatóságáról, még a legextrémebb időjárási körülmények közepette is. A több mint 50 Celsius fok hőmérséklet, a sivatag határán jelentkező extrém mértékű porképződés, a Las Vegas Boulevard nyüzsgő forgalmi helyzetei, a kaliforniai Mount Whitney körüli kavicsos nyomvonalak és a Csendes-óceántól a Sziklás-hegységig húzódó hosszú tempózások összessége kiváltképp átfogó tesztprogrammal kecsegtet az új BMW 8-as Cabrio sorozatgyártásának beindítása felé vezető úton.

A Halál-völgy időjárása gyakorlatilag teljesen alkalmatlan kabriózásra, a Mojave-sivatag nemzeti parkjának kínzó hősége és extrém mértékű szárazsága azonban ideális tesztelési feltételeket teremt. A bajor prémiumgyártó tervezőmérnökei hosszú órákra a tűző napra állítják az új BMW 8-as Cabrio prototípusát, hogy aztán részletekbe menően átvizsgálják a fedélzeti elektronikát, a zenerendszert, a vezetést támogató rendszerek különféle érzékelőit és kameráit, a központi operációs rendszer legújabb, 7.0 verziójának kijelzőit, a járműkapcsolati funkciókat, az ülésállítási lehetőségeket, és természetesen az automata légkondicionálót. Az álcázott prototípus vezérlőelektronikája ezután a Hoover-gát vízerőművénél szembesül a legkeményebb megpróbáltatásokkal, a turbinák által generált rendkívül erős elektromágneses hullámok ugyanis megzavarhatják az elektromos berendezéseket.

A sorozatgyártás előtt álló BMW 8-as Cabrio prototípusa végezetül a Halál-völgyön keresztülvezető végtelen szteppén bizonyít, ahol a tervezőmérnökök a sokrétű kabrió tetőmozgató mechanikájának porállóságát veszik górcső alá. A közösen leküzdött akadályok a luxusszegmensben átélhető nyitott tetős vezetési élmény új formáját hozzák el a jelenbe. Az új BMW 8-as Cabrio az előkelő elegancia, az exkluzivitás és az összetéveszthetetlen egyéniség magával ragadó egységében ölt testet, amelyet mind a vezetést támogató rendszerek, mind pedig a járművezérlési- és járműkapcsolati funkciók terén csúcstechnológiás megoldások öveznek. A modell lélegzetelállító karakterét mindezeken felül az a prémium minőségű hajtáslánc- és futómű-technológia fokozza, amellyel az új BMW 8-as Coupé újradefiniálta a luxusszegmens sportos vezetési élményének fogalmát.

A sivatagi forróságban végzett tesztek legalább annyira fontosak az új BMW 8-as Cabrio sorozatgyártásának beindítása előtt, mint az Északi sarkkörtől mindössze 56 kilométerre délen elterülő Arjeplog környékén végigvezetett havas és jeges tesztek, valamint a dél-franciaországi Autodrome de Miramas tesztközpontban és a Nürburgringen végzett intenzív sebességpróbák. A BMW tervezőmérnökei csupán több ezer tesztkilométer megtétele után lehetnek végtelenül biztosak abban, hogy az új BMW 8-as sorozat második karosszériaváltozata a luxusszegmens vérbeli álomautójaként érkezik meg az utakra.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER