2013. március 04. hétfő, 16:34

 

A Genfben bemutatásra kerülő új LEAF-et Nagy-Britanniában, a Nissan sunderlandi gyárában fogják gyártani. Az Európában gyártott, az európai vásárlók igényeinek megfelelően újratervezett autó több mint 100 módosításon ment keresztül, amelyek közül számos a jelenlegi tulajdonosok közvetlen visszajelzéseinek köszönhető.

uj-nissan-leaf

Az új Nissan LEAF hatótávolságát a valós használatban az autó egyetlen külső módosítása is növeli: ez pedig az első hűtőrács finom átdolgozása, amely a légellenállási együttható (Cd) értékét az eredeti 0,29-ről még tovább, 0,28-ra csökkentette. Az új LEAF hatótávolsága az Új Európai Vezetési Ciklus (NEDC) tanúsítványa szerint 199 km, ami jelentős növekedés az előző modell 175 km-es értékéhez képest.

A töltő áthelyezésével a LEAF hátuljából a motorháztető alá a csomagtartót 40 literrel sikerült megnövelni... ami másképp kifejezve, egy átlagos, repülőgépre felvihető kézipoggyász mérete. A csomagtartó összmérete 370 literre növekedett.

nissan-leaf-2013

A Nissan figyelmes tervezési munkája az autó elején található töltőcsatlakozóra is kiterjed. Az új LED lámpának köszönhetően a vezető már nem csak a közvilágításra számíthat, ha a járművet éjszaka szeretné az áramforráshoz csatlakoztatni. A töltő csatlakozót átdolgozták a használhatóság és a biztonság növelése érdekében, és a kioldó mechanizmus már elektromos kapcsolót alkalmaz. Ezen kívül a töltőkábel rendelkezik egy elektro-mechanikus reteszelő szerkezettel, így a továbbiakban nincs szükség a kábel kézzel történő rögzítésére a járműhöz.

A további fejlesztések között megtalálható az új intelligens kulcs, amely a töltőcsatlakozó fedelét és a kábel rögzítését is vezérli.

Ezek a jelentős fejlesztések részét képezik a három jól ismert felszereltségi szint (Visia, Acenta és Tekna) bevezetésének a LEAF modellpalettájába is, tovább növelve annak vonzerejét. A Visia változat alacsonyabb, belépő árszintet képvisel, míg a Tekna modellek az eredeti modellnél több kiegészítőt tartalmaznak az alapfelszereltség részeként.

nissan-leaf-genf-autokiallitas


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER