2013. március 05. kedd, 19:33

 

Az Audi intenzíven fejlődő elektromos hajtásrendszereinek újabb tagjaként mutatkozott be a 83. Genfi Autókiállításon a márka új plug-in hibridje az Audi A3 Sportback e-tron.

 

audi-a3-sportback-etron

Az újdonság 150 kW (204 LE) teljesítménye és 350 Nm nyomatéka biztosítékot jelent arra, hogy ismét egy sportosan vezethető autó - egy igazi Audi - jelenik meg a négykarikás márka kínálatában. Mindezek mellett azonban 100 kilométeren csupán 1,5 liter üzemanyaggal is beéri, így károsanyag kibocsátása is rendkívül alacsony: mindössze 35 g/km.
Az Audi A3 Sporback e-tron-ban igen hatékony párhuzamosan beépített hibrid rendszer működik, belső-égésű motorja egy módosított 1,4 literes TFSI erőforrás, míg elektromos motorja 75 kW-os.

Ez az Audi újdonság méltó megjelenítése a márkának a jövőbeni mobilitásról alkotott stratégiájának, melyben a plug-in technológia révén történő további elektromos technikai fejlesztések az Audi kiemelt prioritásait jelentik.


Az AUDI Konszern 2012-ben összesen mintegy 1 455 100 Audi járművet értékesített. A vállalat 37,7 milliárd euró forgalom mellett 4,2 milliárd euró működési eredményt ért el. Az Audi termelési helyszínei között szerepel Ingolstadt és Neckarsulm (Németország), Győr, Changchun (Kína), valamint Brüsszel (Belgium) is. Pozsonyban (Szlovákia) gyártják az Audi Q7-et. Aurangabadban (India) az Audi A4, A6 és Q5 után 2012 novemberében az Audi Q7 CKD-gyártása is megkezdődött. A brüsszeli gyárban 2010 óta az Audi A1 és 2012-től már az új A1 Sportback is legördülhet a szerelőszalagról. Az Audi Q3 2011 júniusa óta készül Martorellben (Spanyolország). A vállalat eddig a világ több mint 100 piacán jelent meg. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. (Győr), az Automobili Lamborghini Holding S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), AUDI BRUSSELS S.A./N.V. (Brüsszel, Belgium), a quattro GmbH (Neckarsulm, Németország) és a Ducati Motor Holding S.p.A. motorkerékpár-gyártó (Bologna, Olaszország). Az Audi jelenleg világszerte mintegy 68 ezer dolgozót foglalkoztat, közülük 50 ezret Németországban. „A haladás technikája“ hosszú távú biztosítása érdekében a négykarikás márka 2012 és 2016 között összesen 13 milliárd euró beruházását tervezi, túlnyomórészt új modellek fejlesztésébe és a termelőkapacitás kiépítésébe. Jelenleg az Audi bővíti győri gyárát és 2013 végén megkezdi a gyártást Foshanban (Kína), 2016-ban pedig San José Chiapában (Mexikó).

Az Audi az elkövetkezendő generációk számára biztosított élhető jövő szolgálatában immár hosszú ideje számos területen tesz eleget közösségi felelősségéből származó kötelezettségeinek. Az Audi hosszú távú sikerességének gazdasági alapjait ennek megfelelően a környezet hatékony védelme, a természeti erőforrások kímélése, a magas színvonalú nemzetközi versenyképesség valamint a jövőbe mutató személyzeti politika határozza meg. Az Audi Környezetvédelmi Alapítvány (Audi Stiftung für Umwelt) szintén kiválóan képviseli az AUDI AG magas fokú környezetvédelmi elkötelezettségét. Ez a kezdeményezés közel sem csak a vállalat termékeire érvényes „A haladás technikája“ koncepció keretében fogja össze egy hatalmas cél – a teljes mértékben széndioxid-semleges mobilitás – érdekében kifejtett tevékenységét.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER