2013. március 05. kedd, 16:27

 

Európai autószalonon először látható a modellfrissítéssel megjelenő Mercedes-Benz E-osztály, valamint a Kecskeméten készülő új Mercedes-Benz CLA is. Az új személyautók mellett bemutatkozik a Grand Edition Viano Avantgarde különkiadás is. A Mercedes-AMG-nél új korszak indul 2013-ban: a 83. Genfi Nemzetközi Autószalonon ünnepli világpremierjét az A 45 AMG. Az A 45 AMG mellett további négy exkluzív, nagy teljesítményű autó is látható lesz a kiállításon: az E 63 AMG S-Modell, a CLS 63 AMG Shooting Brake S-Modell, az SLS AMG kupé Black Series, valamint a C 63 AMG „Edition 507“.

mercedes-amg

A Mercedes-Benz az új E-osztállyal ismét jóval magasabbra helyezte a mércét, ami éppúgy érvényes a biztonságra, mint a hajtásra és a formanyelvre: a műszaki előrelépést felfrissített design tükrözi vissza. Teljesen átformálták az autó orr-részét, amelyen az új fényszórók valamennyi funkciót közös üvegbúra alatt tartalmazzák. Először látható az E-osztály limuzin és T-modell két különböző arccal – a klasszikus csillaggal a motorháztetőn, vagy a nagy központi csillagos sportautó-hűtőmaszkkal.

Akárcsak a limuzint és a T-modellt, a Mercedes-Benz az E-osztály Coupé és Cabrio modelljeit is teljesen átdolgozta. Újdonságként szerepelnek benne az erős és hatékony befecskendezési technikával ellátott négyhengeres BlueDIRECT motorok, valamint a jövőt előrevetítő asszisztens-rendszerek, „Mercedes-Benz Intelligent Drive“ gyűjtőfogalom alatt. Ide tartoznak például azok a rendszerek, amelyek megelőzik a keresztező járművekkel, illetve a gyalogosokkal történő baleseteket, illetve az aktív sávtartó-asszisztens vagy a vakításmentes állandó távfény.

Mercedes-Benz CLA
A világ szériaautóinak legjobb aerodinamikájával (alaktényező akár: cw 0,22), avantgárd kupé-designnal és kívánságra 4MATIC összkerékhajtással alapít új szegmenst a Mercedes-Benz CLA. Sportos pozicionálásához jól illik az erőteljes turbómotorok 155 kW-os (211 LE) teljesítménye, a sportfutómű és az új 4MATIC összkerékhajtás.
Az új design-ikon biztonságát számos vezető-támogató rendszer fokozza, többek között a továbbfejlesztett COLLISION PREVENTION ASSIST. A radartámogatású fékrendszer 7 km/órás sebességtől figyelmezteti a vezetőt az akadályra, és a fékpedál megnyomásakor precízen szabályozott fékezést kezd meg.

mercedes-cla-genf


Mercedes-Benz Grand Edition Viano Avantgarde
A sokoldalú Viano család új csúcsmodellje a kulturált sportosságot kínáló különkiadás, a Grand Edition Viano AVANTGARDE. Az új modellváltozatot első pillantásra felismerhetővé teszi a „Hegyikristály-fehér metál” fényezés és a sportosan feketére festett hűtőmaszk kontrasztja. A sportos megjelenéshez hozzájárulnak az ötküllős, 19 colos könnyűfém keréktárcsák, 245/45 R 19 méretű gumiabronccsal.
Nívós belső környezetet a „Diófa-hatású selymes matt” dekoráció teremt, a zászlóshajó különleges karakterét pedig a „Grand Edition” plakett hangsúlyozza. Az új kiadás „kompakt” és „hosszú” karosszériával, illetve országtól függően többféle erőforrással kapható.

mercedes-viano

Mercedes-Benz A 45 AMG
Az A 45 AMG új korszak hírnöke a Mercedes AMG-nél. 45 éves története során ugyanis először kínál vérpezsdítően dinamikus járművet a kompakt kategóriában a Mercedes-Benz nagyteljesítményű modelljeit felvonultató márkája.
A 265 kW (360 LE) csúcsteljesítmény és a 450 newtonméter nyomatékmaximum a világ legerősebb négyhengeres szériamotorjává teszi az AMG 2,0 literes turbóját – szenzációs, 133 kW-os (181 LE) fajlagos teljesítménye felülmúlja a legjobb szuper-sportkocsikét! Mindeközben kimagasló a hatékonysága, és teljesíti az EU-6 károsanyag-kibocsátási szabványt: az NEFZ ciklus szerint mért 6,9 liter/100 kilométeres fogyasztás a kategória legjobbja. A vetélytársak mezőnyében etalonnak számít az A 45 AMG teljesítményorientált AMG 4MATIC összkerékhajtása is.

mercedes-a-45-amg


Mercedes-Benz CLS 63 AMG S-Modell, 4MATIC
Részesül a legújabb modellfrissítésből a kupé és Shooting Brake kivitelben kapható CLS 63 AMG is. S-Modellként szintén megkapta a teljesítmény-orientált AMG 4MATIC összkerékhajtást, amely az AMG 5,5 literes, V8-as biturbó motorjának 430 kW-ját (585 LE) és 800 newtonméteres nyomatékmaximumát továbbítja.
Még mindig ez a motor a hatékonyság abszolút csúcsa: a kimagasló teljesítménynek és a csekély fogyasztásnak ezt a kombinációját egyetlen összehasonlítható vetélytársa sem képes elérni! A 410 kW-os (557 LE), 720 newtonméteres variáns kívánságra ugyancsak elérhető a teljesítmény-orientált AMG 4MATIC összkerékhajtással.

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series: GT3-teljesítmény, közútra
Az SLS AMG GT3 versenyváltozat által inspirált Mercedes-Benz SLS AMG Black Series designja éppúgy lélegzetelállító, mint fölényes menetdinamikája és következetesen könnyű építése, az „AMG Lightweight Performance“ stratégia jegyében. Saját tömege (DIN szabvány szerint mérve) 1550 kilogramm, és ezzel 2,45 kg/LE a fajlagos teljesítmény – a 6,3 literes V8-as AMG motor ugyanis 464 kW-ot (631 LE) ad le, 7400/perc fordulatszámon. Minden idők legdinamikusabb Sirályszárnyúja 3,6 másodperc alatt gyorsul 100-ra.

AMG ride control Performance futómű, nagy teljesítményű AMG kerámia-kompozit fékberendezés, optimalizált súlyú AMG kovácsolt könnyűfém keréktárcsák és friss fejlesztésű sport-gumiabroncsok emelik új magaslatokba az SLS AMG Black Series dinamikáját. Nem marad hatástalan az elektronikus felügyeletű AMG differenciálzár és a továbbfejlesztett hétfokozatú AMG SPEEDSHIFT DCT 7 sportváltómű sem. Mindez kiegészíthető az AMG aerodinamikai csomaggal.

Mercedes-Benz C 63 AMG Edition 507
Még dinamikusabbak lettek a C 63 AMG modellek: az exkluzív „Edition 507“ a megnövelt teljesítményű, 6,3 literes V8-as AMG motort kapta meg – a 37 kW-os (50 LE) növekedéssel 373 kW-ra (507 LE) emelkedett teljesítmény és 610 Nm maximális nyomaték az SLS AMG technikájának átvételéből eredeztethető: a szuper-sportkocsiból jöttek a nyolchengeres szívómotor kovácsolt dugattyúi, hajtókarjai és a könnyű főtengely.
Széria a nagy teljesítményű AMG kerámia-kompozit fékberendezés, vörös féknyergekkel. A C 63 AMG „Edition 507“ az ambiciózus sportautóst szólítja meg, akinek örömöt szerez az elsőrangú technika, illetve a design és a felszerelés sokféle exkluzív részlete.

Mercedes-Benz E 63 AMG S-Modell, 4MATIC-kal
Máris kapható az E 63 AMG különösen exkluzív és erőteljes S-Modellje, amelynek 430 kW (585 LE) teljesítményét és 800 newtonméter nyomatékát az újonnan kifejlesztett, teljesítményorientált AMG 4MATIC összkerékhajtás viszi át. Az AMG 5,5 literes V8-as biturbó motorja továbbra is a hatékonyság abszolút csúcspontja: világviszonylatban egyetlen vetélytárs sem éri el a csúcsteljesítmény és a csekély fogyasztás ilyen kombinációját.
Az állandó összkerékhajtást kívánságra beépítik az egyéb E 63 AMG modellekbe is – ez esetben a V8-as motor teljesítménye 386 kW-ról (525 LE) és 700 Nm nyomatéka 410 kW-ra (557 LE) és 720 Nm-re nő. A Mercedes-AMG most első ízben kínál erős személyautó-modelleket, menetdinamikára hangolt összkerékhajtással.

mercedes-e-osztaly-genf


Új utakon a Mercedes-Benz AMG
Tavaly júniusban tűzte maga elé a Mercedes-Benz teljesítmény-márkája, a becsvágyó „AMG Performance 50“ jövőstratégia részeként, hogy világpiaci értékesítését évi 20 ezer autóról öt esztendő alatt 30 ezer fölé növeli. Ezzel az offenzívával dinamikus növekedés mellett kötelezte el magát az affalterbachi vállalat. Kimagasló hatékonyságú új AMG modelleket vezetnek be a piacon, köztük az új fejlesztésű 2,0 literes AMG turbómotort, amely a világ legerősebb sorozatgyártású négyhengerese. Az A 45 AMG, a Mercedes- Benz A-osztály csúcsmodellje, új ügyfeleket szólít meg: a harmincas éveiktől a negyvenesek közepéig terjedő korcsoport fiatalabb a klasszikus AMG vevőkörnél.
Ola Källenius, a Mercedes-AMG GmbH igazgatója: „Az új AMG High-Performance típusokkal folytatjuk egyedülálló modelloffenzívánkat. Az új A 45 AMG az első kompakt autónk, négyhengeres turbómotorral, ami jól jelképezi 2012-ben elhatározott „AMG Performance 50“ jövőstratégiánkat, amelynek célja, hogy ötvenedik születésnapunkra 22-ről 30-ra emeljük a modelljeink számát.“

Az összkerékhajtás jelentősége sem korlátozódik a Mercedes-AMG-nél az új A 45 AMG-re, hiszen szerepet kap egyéb nagy teljesítményű AMG járművekben is. Ez évtől kezdve kapható teljesítményorientált AMG 4MATIC rendszerrel az E 63 AMG és a CLS 63 AMG is.

Ezen túlmenően, valamennyi V12-es Mercedes-Benz motor fejlesztési hatásköre és gyártási tudáskincse átkerül Affalterbachba. Az „AMG Performance 50“ további célkitűzése a flottafogyasztás leszorítása: az 50. cég-születésnapig el akarják érni, hogy a teljes AMG modellprogram CO2-emissziója 200 gramm per kilométerre csökkenjen. Az AMG autóinak fogyasztása, emissziója, teljesítménye és nyomatéka máris több szegmensben osztályelső. A járművek súlyát az „AMG Lightweight Performance“ könnyűépítési stratégia következetes alkalmazásával mérséklik. Új, dinamikus piacok szerzésében központi szerepet játszik az AMG Performance Center hálózat, amely jelenleg 24 országban 270 pontot tartalmaz, de ezek számát 2017-ig 350-re növelik.

Mercedes-AMG – a Daimler AG műszaki élcsapata

Az AMG világszerte egyet jelent az autós csúcsteljesítménnyel, exkluzivitással és dinamikus vezetési élménnyel. Az 1967-ben Hans Werner Aufrecht és Erhard Melcher által alapított cég komoly sikereket ért el az autósportban, egyedülálló járművei révén a Mercedes-Benz sikeres teljesítmény-márkájává lett, ma pedig, mint a Daimler AG száz százalékos leányvállalata, a konszern műszaki élcsapatának számít a nagy teljesítményű autók szegmensében. Az AMG „Driving Performance“ márkaszlogen csúcstechnikát és örömautózást ígér.

Jelenlegi modellválasztéka minden korábbinál nagyobb és sokrétűbb, limuzinok és kupék, terepjárók és roadsterek egyaránt megtalálhatók benne, fénypontként az SLS AMG-vel, a Mercedes-AMG első önálló fejlesztésű járművével. Az AMG 2,0 literes turbómotorja az A-osztály csúcsmodelljében az AMG első négyhengerese, amely idén jelenik meg a piacon. Az E 63 AMG és a CLS 63 AMG most kivételesen erős S-Modellként jelenik meg, újonnan fejlesztett, teljesítményorientált AMG 4MATIC összkerékhajtással, a korábbinál is nagyobb individualitást kínálva a Mercedes-AMG ügyfeleinek.

Aki különlegességet keres, szintén az AMG-nél találja meg, hiszen az AMG Performance Studio exkluzív darabszámú AMG típusokat és egyedi darabokat tervez s épít. Az autósport-rajongók számára az AMG Driving Academy rendez páratlan pilótaképzéseket, amelyek résztvevői például a svéd Lappföldön vagy híres versenypályákon gyakorolhatnak.
Forma-1, DTM és ügyfélcsapatok támogatása

Az autósport világában fogant AMG teljesítmény-márka évtizedek óta otthon van a versenypályán – mint a DTM történetének legsikeresebb márkája, vagy a világszerte legmagasabb szintű ügyfélsport résztvevője, az SLS AMG GT3-mal. Az AMG ügyfélcsapatai 2012-ben összesen 43 győzelmet és kilenc bajnoki címet szereztek, a Forma-1-nek pedig 18 éve hivatalos partnere és 1996 óta az Official F1™ Safety Car biztonsági autóval és az Official F1™ Medical Car orvosi autóval is hozzájárul a versenyek biztonságához. 2012-től áll rajthoz a MERCEDES AMG PETRONAS Formula 1-es csapat – a 2013-es idényben Nico Rosberg és Lewis Hamilton küzd Ezüstnyilával a világbajnoki címért.

A Mercedes-AMG és a Monster Cable Products együttműködése
Az A 45 AMG világpremierje kapcsán kezdődik meg a Mercedes-AMG együttműködése az amerikai Monster Cable Products-szal, amely a csúcsminőségű fejhallgatók vezető gyártója. Az autóhoz illő termékként máris kapható a speciális „Monster DNA Fejhallgató Inspired by AMG“. Desingnja a nagy teljesítményű, négyhengeres kompakt autóhoz illő: az A 45 AMG belső berendezéséhez hasonlóan értékes karbonfelületek borítják, de kaphatók az autó külső színeivel megegyezőre festett kivitelek is. A tartókengyelen AMG logók teszik teljessé a közös jellemzőket, és fokozzák az exkluzivitást.

Műszakilag is meggyőző a „Monster DNA Fejhallgató Inspired by AMG“, hiszen a különleges Multi-Driver technika teljesen új hangzási élményt ad, a kis súly és a különösen puha fülpárnázás pedig kosszú zenehallgatás közben is komfortossá teszi a viselését. A zenevisszaadás valamennyi frekvenciatartományban teljesen hű – a legmélyebb basszustól a tisztán csengő magas trillákig. A kényelmes Advanced-Noise-Isolation fülpárnák kizárják a külső zajokat, így teljesen átadhatja magát az ember a muzsika élvezetének. Akár öt fejhallgatót is össze lehet kapcsolni. A gyártásra nagyon robusztus anyagokat használnak fel.

Az együttműködés a Monster Cable Products-szal egyrészt érdekes életstílus-eseményeket nyit meg a Mercedes-AMG előtt, másrészt új, trend-orientált és a designra összpontosító vevőkört tesz elérhetővé.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER