2013. szeptember 21. szombat, 09:01

 

A Ford a Frankfurti Autókiállításon bemutatott új S-MAX tanulmány révén bepillantást nyújt SAV (sport activity vehicle) modelljeinek jövőjébe, valamint a vadonatúj Ford Mondeo Vignale tanulmányautó segítségével ismerteti az Európában 2015-ben megjelenő különleges, magas szintű Vignale termék- és vásárlói élmény programot.


Az új S-MAX tanulmányautó látványos dizájnnal, prémium, kézműves minőségű kidolgozással, fejlett technológiákkal és még rugalmasabban alakítható kabinnal gazdagítja a jelenleg gyártott, népszerű S-MAX stílusát. Az autóban modern csatlakozási és wellness-technológiák találhatók, többek közt az AppLink rendszerrel kiegészített Ford SYNC, aminek segítségével az autós vezetés közben hangutasításokkal vezérelheti okostelefonjának alkalmazásait, valamint a vezető szívverését ellenőrző EKG Szívritmusfigyelő Vezetőülés.




A kiállítás látogatói a Mondeo Vignale tanulmányautó egyedi dizájn-megoldásai, kiváló minőségű kidolgozása, exkluzív felszereltsége és modern technológiái révén első ízben nyerhetnek bepillantást a vállalat Vignale programjába. A Mondeo Vignale tanulmányautón olyan megoldások láthatók, mint a 20 colos, krómbetétekkel díszített könnyűfém keréktárcsák, az egyedi lökhárító- és hűtőrács-kialakítás vagy az exkluzív “Nocciola” fényezés; idővel mindez megjelenik majd a Ford egyre szélesedő kínálatában, a Ford európai történetének eddigi legátfogóbb termékpalettáján.

“A kedvezőtlen gazdasági helyzet ellenére is felpörgetjük európai üzletmenetünket, jelentős befektetésekkel gyorsítva fel új termékeink és technológiáink bevezetését.” - fogalmaz Stephen Odell, a Ford ügyvezető alelnöke és a Ford Európa, Közel-Kelet és Afrika elnöke.

“Közel egy évvel ezelőtt a Ford európai történetének eddigi legagresszívebb termékbevezetését ígértük.” – teszi hozzá Odell. “Jó úton haladunk az iparág egyik legfrissebb, legizgalmasabb termékpalettájának kialakítása felé, ez pedig – mivel a gazdasági helyzet elkezdett stabilizálódni – Európában is újra növekedési pályára állít majd minket.”

Ford S-MAX tanulmány
Az S-MAX tanulmány magasra húzott hűtőrácsa és a hátrafelé elnyúló, organikus LED fényszórói a Ford legújabb globális formanyelvét szemléltetik; a motorháztető szinte törés nélkül folytatódik a meredeken megdöntött szélvédőben, s a vonalak a tető lendületes ívében futnak tovább. A sokoldalúan variálható utaskabin ülésrendszere a négyszemélyestől a hétszemélyes konfigurációig mindenféle változatban beállítható. A kabin első része szinte észrevétlenül épül a vezető köré; a műszerfal, az ajtópanelek és az innovatív tetőkialakítás kiváló térérzetet kelt, s a kiváló minőségű anyagok – köztük a műszerfal ultra-sima bőrborítása – kifinomult légkört varázsolnak az utasok köré. Az Ford S-MAX tanulmány számos modern biztonsági és kényelmi technológiát is felvonultat, például az Ütközés Előtti Asszisztenssel kiegészített Intelligens Védelmi Rendszert, ami felismeri az úttestre tévedt gyalogosokat, és ha ütközésveszély fenyeget, automatikusan fékez. A Kétnézetű Képernyőn külön-külön képek jeleníthetők meg a vezető és az első utas számára: miközben a vezető az autózás közben fontos információkat látja, az első utas ugyanazon a képernyőn akár egy filmet is nézhet.


Ford Vignale

A Vignale program része a járművel együtt járó különleges szolgáltatások hosszú sora, beleértve a szervizelt autók be- és hazaszállítását, a jármű egész élettartamára kiterjedő ingyenes autómosást, vagy az exkluzív rendezvényekre szóló meghívásokat. Az új autójukat átvevő vásárlókat a kereskedés vezetője köszönti, aki az autó névre szóló átvételi dokumentációját egy bőr irattartóban nyújtja át.

“A Ford Vignale prémium szolgáltatásait nagyra értékelik majd azok az ügyfelek, akik számára az idő a legnagyobb luxus – így ők már attól a pillanattól kezdve különlegesnek érezhetik majd magukat, hogy belépnek az ajtón.” – avat be Gaetano Thorel, a Ford Európa marketingért felelős alelnöke.

ford-vignale


A Ford úgy döntött, hogy új Vignale koncepcióját a Ford Mondeo exkluzív, kifinomult kidolgozású négyajtós limuzin és kombi kivitelén mutatja be, elegánsan egyesítve a tradicionális luxusautó-építés legjobb hagyományait a modern dizájn- és anyaghasználati trendekkel. Az autó intelligens technológiái közt megtalálható a Tolatókamerával kiegészített első-hátsó Parkolóasszisztens, ami megkönnyíti a parkolást. Az utastér jellegzetességei közt szerepel még az ajtók kartámaszainak bőrborítása, valamint az ülések “Vignale” kidolgozású, különlegesen lágy tapintású kárpitozása, ami a kormánykeréken, a műszerfalon, a középkonzolon, az ajtóborítás felső részén és a középső kartámaszon is megismétlődik.

A Frankfurti Autókiállítás Ford-standja idén ízelítőt kínál a Vignale-élményből: a Vignale lounge látogatói megtekinthetik az exkluzív Ford Design Watch Milano karórát, ami a magas fokú precizitást sportos eleganciával párosítja.


Európa első, nem hibrid hajtású, 99 g/km CO2-kibocsátású benzinmotoros családi autója, az új Ford Focus 1.0 EcoBoost modell 2014-től lesz kapható. A 2012-es és 2013-as Év Motorjának címét elnyert erőforrás különleges hangolású, 100 lóerős változatával hajtott új Focus 1.0 EcoBoost modellváltozat fogyasztását Ford ECOnetic technológiák is mérséklik, többek közt ultra-alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok, a padló alatti egyedi aerodinamikai megoldások és az áttervezett váltó-áttételezés.A Ford a  jövő hónapban mutatja be a Fiesta 1.0 EcoBoost Automatic modellt; ez lesz első Ford, amelyben a díjnyertes motorhoz automata sebességváltó kapcsolódik. Tovább bővül az elektromos hajtású járművek kínálata: a közelmúltban bemutatott Focus Electric mellett jövőre a C-MAX Energi és a Mondeo Hybrid is megjelenik.

Az 1,0 literes EcoBoost benzinmotor az új Ford EcoSport modell kínálatában is szerepel; az autó limitált szériában gyártott különleges változata kizárólag online rendelhető, és egyedi felszereltségében olyan tételek szerepelnek, mint az exkluzív Ford SYNC AppLink csomag, a 17 colos könnyűfém keréktárcsák vagy a bőrkárpitozás.

A Ford sorozatgyártású, 1,6 literes EcoBoost motorja hajtja a Frankfurtban kiállított 2013-as Formula Ford együléses versenyautót. A turbótöltésű blokk verseny-programozású vezérlő elektronikát kapott, így teljesítménye meghaladja a 200 lóerőt.

A Tourneo Courier teszi teljessé a személyszállító járművek kínálatát

Frankfurtban első ízben látható a Tourneo Courier sorozatgyártású változata. A kategória legtágasabb és legpraktikusabb utasterét, legalacsonyabb fogyasztását és legmagasabb szintű biztonsági megoldásait kínáló ötüléses Tourneo Courier a Tourneo-család legkompaktabb építésű tagja; az új modell révén a Ford immár a kisautók szegmensében is megjelenik egy személyszállító járművel. A Ford legújabb globális kisautó-padlólemezére épített Tourneo Courier tágas belső terében elegendő hely jut öt utasnak és csomagjaiknak; az autó agilis viselkedése a kompaktok menettulajdonságait idézi. A jármű két oldalsó tolóajtaján át egyszerű a beszállás, és a 60/40 arányban osztott hátsó üléssor révén a belső tér rugalmasan alakítható.

A Courier a Frankfurtban ugyancsak kiállított ötüléses Tourneo Connect, valamint a hétüléses Grand Tourneo Connect és a Tourneo Custom mellett jelenik meg a termékkínálatban, és 2014 közepétől lesz kapható Európában.

A Ford szeptember 10-én több díjat is átvehetett az IAA Autótervezők Éjszakáján: a B-MAX utastér-kialakításáért és TV-reklámjáért, valamint a Ford SYNC rendszerért.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER