2011. december 05. hétfő, 19:57

 

Drezda központjában 2001. december 11-én nyitotta meg a Volkswagen az Üvegfalú Manufaktúrát. Az épület mind a mai napig – az itt készülő Phaeton-nal együtt – a legmagasabb minőséggel, a hagyományos kézművességgel és az időtlen eleganciával jelent egyet.


Ma már mind az épület, mind az itt készülő termék mértékadó. A gyártás koncepciója is látványos: az óvatosan a drezdai városképbe integrált manufaktúra az iparosított autógyártás folyamatait a kézi munka művészetével egyesíti. Megnyitása után tíz évvel igen eredményes a Manufaktúra mérlege: 2001 óta több mint 60 ezer járművet gyártottak le. Az eddigi rekord évben, 2010-ben, 7500 Phaeton készült, 2011-ben újabb termelési rekord várható.

volkswagen-drezda

A gyártáson kívül az Üvegfalú Manufaktúra egészen különleges kulturális- és rendezvény-központtá vált: például itt vitték színre a Carmen című operát 2002 októberében itt vitték színre, és a Klasszikus Piknik szabadtéri koncert is már 2008 óta szerves része a drezdai kulturális évadnak. Mostanáig már több mint egymillió látogatót fogadott a Manufaktúra a világ minden tájáról, akik között olyan hírességek is voltak mint Richard von Weizsäcker korábbi német szövetségi elnök, az egykori orosz politikus és Nobel-díjas Mihail Gorbacsov, valamint Albert monacói herceg.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER