2011. szeptember 01. csütörtök, 22:05

 

A történet kereken hatvan évvel ezelőtt kezdődött, amikor az első kemping-felépítményes Volkswagen busz egy új korszak kezdetét jelezte. Ma, a jubileumi évében a legnépszerűbb California modell új rekordot állított fel.

 

A haszonjárművek az idei düsseldorfi Caravan Salon (augusztus 27-tól szeptember 4-ig) kiállításon a kempingbuszok és lakóautók teljes választékát bemutatja a Caddy Trampertől a Californián át az Amarokig és a Crafterig. Először 1951-ben rendelt egy ügyfél a Westfalia cégtől úgynevezett kempingdobozt a VW buszához, amely a furgont valóságos guruló kempinggé nemesítette. A hamarosan már „Volkswagen Camper” néven ismert újdonság minden idők egyik legsikeresebb típusává vált és világjárók nemzedékeit szállította. Mára összesen több mint 600 ezer kempingbuszt alakítottak ki, illetve át Volkswagen kisbuszok alapjain.

volkswagen-bus

A Volkswagen Haszonjárművek 2011 januárja és júliusa között 3770 California Beach és California Comfortline modellt adott át tulajdonosaiknak világszerte – ez az előző év azonos időszakához képest (2010. január-július: 2820 darab) 33,7 százalékos értékesítési növekedést jelent. A 2011-es évben az előrejelzések alapján várhatóan 6000 kemping-buszt ad majd át a Volkswagen Haszonjárművek – ez egy új értékesítési rekord lenne a T5-re épülő Camper esetében (2010: 4100 darab). „Nagyon elégedettek vagyunk, hogy a jubileumi év egyben új rekordot is jelent a California számára – így duplán örülhetünk mi is és az értékesítőink is” - emelte ki Harald Schomburg, a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja. „Ez a siker is azt mutatja, hogy újabb és újabb vevőket nyerünk meg a lakóautóinkkal, amelyek megállják a helyüket a mindennapi igénybevételek során, kényelmesek és az év bármely szakában használhatóak.”

Ez tükröződik a Volkswagen Haszonjárművek a Caravan Salon 2011-en bemutatott kínálatában is, ahol az eltérő koncepciójú modellek jól szemléltetik a Volkswagen lakóautók változatos felhasználási lehetőségeit.

Belépő szintű kemping-járműként a Volkswagen Haszonjárművek a Caddy Trampert állítja ki. Ez egy kedvező árú lakóautó, amely a mindennapokban is széles körűen használható. Egyetlen más kempingautó sem éri utol a Caddyt a kompakt külső méretekbe tömörített hatalmas belsőterével. Az éjszakai nyugodalmat szolgáló ágy is megtalálható a fedélzeten, előkészítése pusztán pár mozdulatot igényel, és felülete egyúttal kalaptartóként is funkcionál. A Caddy Maxi Tramper alapára 23 740,50 euró.

A California Beach tágasabb belsőteret kínál, nagyobb távolságok legyőzésére született igazi mozgó polihisztor. Ám egyúttal a Multivan-hez hasonlóan rendelkezik mindennel, ami a mindennapos magán vagy üzleti felhasználás során fontos lehet. Az alapmodell ideális olyan sportos embereknek, akik szeretik a szabadban tölteni idejüket, és egy éjjeli szállást is kínáló tágas buszt keresnek. A szériafelszereltség manuálisan megemelhető tetőt és teljesen kárpitozott belsőt tartalmaz, ezekkel emeli ki a Beach az egyéni utazás terén nyújtott alapvető értékeit. Ráadásul a Caravan Salonon a Beach egy utánfutóval látható. A Knaus Tourer nevű lakókocsija a jelenlegi Multivanra hasonlít, ezzel teszi teljessé az utazójárművek bemutatott kínálatát. A California Beach ára 37 199,40 eurónál indul.

A California Comfortline még magasabb komfortszintet képvisel elektrohidraulikusan megemelhető alumíniumtetejével. A fedélzeten minden rendelkezésre áll a változatos és spontán felhasználási lehetőségekhez. Az alapvető értékei között szerepel a szériafelszereltség részét képező konyha, amelyben mosogatót, 42 literes hűtőt és két gázfőző lapot találunk. A szekrények az okos helykihasználással hívják fel magukra a figyelmet. Használaton kívül a lehajtható belső asztal a hűtő és a hátsó üléspad között bújik meg. A külső asztal, akárcsak a California Beach esetében, a tolóajtóban található, ezzel is helyet takarít meg. További zseniális ötletet a csomagtérajtón tárolt összehajtható székgarnitúra. A California Comfortline alapára 52 532,55 euró.

Az aszfaltozott utakról letérve az Amarok az ideális választás. A típus közelmúltban ment át egyik komoly tűzkeresztségén a „Move the World Tour 2011” keretében. A kihívások között szerepelt mocsaras vadon és sivatag Kongóban, lezárt határok Afrikában, aknamezők, áradások és az üzemanyagtöltő állomások hiánya. Jóformán nem akadt olyan nehézség, amellyel a Joachim Franz köré szerveződött csapatnak ne kellett volna megbirkóznia a túra során. A HIV-aktivista az AIDS veszélyeire figyelmet irányító expedíciója Wolfsburgból öt kontinens 54 országán autózott keresztül mindössze 111 nap alatt, összesen 64 452 kilométert tettek meg. A Volkswagen Haszonjárművek öt Amarokkal támogatta a kezdeményezést, és egy a túrán használthoz hasonló Amarok a 16-os csarnokban található standon is látható.

És ez még nem minden: a Crafter megújulása után újra színre lép, és ezt a típust új és különösen gazdaságos erőforrásai még vonzóbbá teszik az egyedi átalakításokhoz.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER