2011. szeptember 20. kedd, 14:14

 

A Suzuki Motor Corporation-nel folytatott együttműködés korábban bejelentett elemzése meghozta az első eredményeket a Volkswagen AG számára. A Volkswagen vasárnap Wolfsburgban jelentette be, értesíti a Suzukit arról, hogy a japán gyár megsértette a 2009 decemberében véglegesített együttműködési megállapodást.

VW_logo

A megállapodás megszegéséről szóló értesítés a Suzukinak szállított, más gyártótól érkező dízelmotorokkal kapcsolatos. A Volkswagen véleménye szerint ez ellentmond az együttműködési szerződésben meghatározott feltételeknek. A Suzukinak több hét áll rendelkezésére, hogy orvosolja a szabálytalanságot. A Volkswagen sajnálatos, de szükséges lépésnek tartja ezt, és felajánlotta a téma alapos megtárgyalását a Suzuki számára. Egyúttal nyomatékosan kijelentette, hogy a Suzukit továbbra is vonzó befektetésnek tartja.

A Volkswagen 2009 decemberében szerezte meg a japán gyártó részvényeinek 19,9 százalékát egy stratégiai együttműködés keretében. A 2011 júliusában kiadott féléves pénzügyi jelentésében a Volkswagen megállapította, hogy az együttműködés a vártnál lassabban fejlődik, így annak elemzését végzi. Ez az értékelés még nem fejeződött be.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER