2012. február 20. hétfő, 19:42

 

A Volkswagen a németországi tesztprogramok sikeres lezárását követően nemzetközivé bővítette az elektromos Golf Blue-e-Motion flotta tesztjeit, s Ausztria után ezúttal Belgiumon a sor.

Mint Dr. Rudolf Krebs, a Volkswagen Csoport elektromos hajtásrendszerek terén kinevezett főmegbízottja kiemelte: „A belgiumi flottakísérlet újabb mérföldkő ezirányú fejlesztéseink útján, mivel itt jellegzetes nagyvárosi környezetben gyűjthetünk értékes tapasztalatokat a Golf Blue-e-Motion üzeméről.“

elektromos-golf-teszt

A próbák során három-három Golf Blue-e-Motion áll szolgálatba az Accenture tanácsadó -, valamint a Colruyt kiskereskedelmi cégnél, míg a további példányokat az AKKA Technologies, a Coca Cola GmbH, az Európai Bizottság, illetve a márka belga importőre teszteli. Az összesen tíz jármű közül hét a „mymove“ közös autómegosztó rendszerrel (Car Sharing System) áll forgalomba, amely mindvégig optimális kihasználást biztosít.

Erik Halskov, az Európai Bizottság infrastrukturális és logisztikai mobilitás-üzemi és -szolgáltatási részlegének vezetője szerint: „A kísérleti autók járműparkunk részeként állnak majd az Európai Bizottság tisztségviselőinek rendelkezésére. A részvétel e flottakísérletben azért is különösen értékes számunkra, mivel a politikai perspektívák így racionálisan egészíthetők ki gyakorlati tapasztalatokkal is.“

A Golf Blue-e-Motion feltöltése speciális töltő-boxok segítségével kényelmesen a tesztelő cég telephelyén vagy akár a járművezetők otthoni garázsaiban is történhet. A fontos információk lehívására – mint például az akkumulátor töltöttségi szintje, a fogyasztási adatok – illetve a töltési folyamat és a légkondicionáló berendezés távvezérlésére külön iPhone App áll rendelkezésre. A Volkswagen a 80 jármű részvételével lezajlott németországi kísérletei sikeres lezárását követően 2012-ben nemzetközi szintre bővítette a Golf Blue-e-Motion flotta tesztjeit. Ennek keretében január óta 15 autó Ausztriában fut, míg 10 példányt Belgiumban, illetve további flottákat Franciaországban és az Amerikai Egyesült Államokban kíván teszteltetni.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER