2012. május 05. szombat, 21:03

Prof. Dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke, David McAllister Alsó-Szászország tartomány miniszterelnöke, valamint Stephan Weil, Hannover főpolgármestere május 3-án Bernd Osterloh, a Volkswagen egyesített üzemi tanácsának elnöke, Dr. Wolfgang Schreiber, a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának szóvivője, illetve Thomas Zwiebler, a Volkswagen Haszonjárművek üzemi tanácsának elnöke társaságában közösen nyitotta meg a Volkswagen Amarok pickup újonnan telepített gyártósorát. Így mindössze két esztendővel az Amarok bemutatkozását követően, a középkategóriájú pickup a Volkswagen hannoveri gyárában is készül majd.

volkswagen-amarok-hannover-gyartas

Mint Dr. Martin Winterkorn kifejtette: „A Volkswagen világszerte jelentős növekedési perspektívákkal rendelkezik a haszongépjárművek piacán. Hannoveri szerelősorának beindításával az Amarok gyártása immár Európába is megérkezett. Az Amarok ’Made in Hannover’ példányai e termelési helyszínünk kiváló lehetőségeit hirdetve további lendülettel szolgálhatnak a Volkswagen pickup sikertörténetében.“

amarok-hannover-gyar

Az első teljes termelési év során a tervek szerint mintegy 40 ezer Amarok készül majd itt, a modell kelet- és nyugat-európai, illetve afrikai ügyfelei számára. Az argentin Pacheco üzeme pedig a jövőben a latin- és dél-amerikai kiszállításokra összpontosít majd. Jelenleg a gyártási előkészületek zajlanak az Amarok gyártósorán, amelyeket a megnyitót követően hamarosan az előszériás modellek készítése vált majd fel. A sorozatgyártás a tervek szerint június végén indul, s munkanaponként 185 Amarok gördülhet ki a hannoveri gyárból. Az Amarok gyártásának beindítása az LT gyártásának 1975-től egészen 2006-ig helyet adó 2-es csarnok átfogó korszerűsítésével is járt, emellett a fényező- és a karosszériaüzem, illetve az új szerelőszalagok rendszerébe is integrálni kellett az Amarok előállításának folyamatát.
A Volkswagen kisbuszok nem kevesebb, mint öt generációja, összesen közel 8,5 millió Transporter, Caravelle, Multivan és California gördült ki 1956 óta a hannoveri gyárból, amihez még nagyjából egymillió LT, Taro, MAN-G teherautó, valamint a hetvenes években több tízezer Bogár is csatlakozott. Ez az üzem készíti 2009 óta a Porsche Panamera fényezett karosszériaszerkezetét is, 2011-ben pedig az Amarok pickup duplafülkés kivitelének itteni gyártásáról is megszületett a döntés.

Dr. Wolfgang Schreiber számára a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának képviseletében az Amarok hannoveri gyártáskezdete egyenesen történelmi pillanatnak számít. „A Volkswagen világméretű szervezetében minden bizonnyal csupán néhány gyár, illetve alig pár kollektíva található, amely járművek ilyen változatos palettáját állítja elő. Mi ugyanis itt, Hannoverben a T5 és a Panamera fényezett karosszériaszerkezete mellé az Amarok modelleket is felvesszük termékeink közé. Kapacitás-kihasználásunk ezzel igen magas szintre emelkedik, ahogy termelékenységünk és nyereségességünk is.”

volkswagen-amarok-gyar

Mint Wolfgang Schreiber elmondta, az Amarok nem csupán Dél-Amerikában, Dél-Afrikában és Ausztráliában bizonyult rendkívül sikeresnek. Gazdaságos hajtásrendszerei, kényelme, bőséges térkínálata, biztonsága és nem utolsósorban robusztus szerkezete révén az Amarok Európában is a modern pickupok szegmensének úttörőjeként jelent meg, amit folyamatosan növekvő értékesítése, illetve Németországban, Ausztriában és Svájcban kivívott vezető pozíciója is igazol. „Az Amarok az argentin Pachecóban és az Európa szívében működő hannoveri gyárban kialakított két termelési helyszínével igazán hatékony regionális megosztást alakítottunk ki.” Mint Schreiber kiemelte, a hannoveri gyártás még kedvezőbb kínálati lehetőségekben és még rövidebb szállítási határidőkben mutatkozik majd meg az európai ügyfelek számára, ami tovább bővítheti az Amarok eleve jelentős értékesítési volumenét.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER