2012. március 26. hétfő, 21:42

Wolfsburg új E-Mobility állomása a „Blue-e-Motion – Elektromos mobilitás a Volkswagentől“ koncepció jegyében született.  A létesítmény a komplex témakör aktív átélésére is lehetőséget kínál, mégpedig válogatott és különleges kiállítási tárgyak segítségével.

volkswagen-villanyauto

Ezzel az új E-Mobility állomás Alsó-Szászország tartomány újonnan létesülő elektromos mobilitási bemutatóközpontjának első eleme is egyben.

Mint Dr. Rudolf Krebs, a Volkswagen Csoport elektromos hajtásrendszerek terén kinevezett főmegbízottja kifejtette: „Az E-Mobility könnyen áttekinthető és jól érthető módon mutatja be az elektromos mobilitás témakörét a nyilvánosság, illetve Wolfsburg látogatói számára. A széndioxid kibocsátás mérséklése terén elérhető teljes potenciál kiaknázása érdekében, a Volkswagen megújuló energiaforrásokból származó elektromos árammal kívánja működtetni elektromos autóit. Az E-Mobility állomás kiválóan mutatja be e komplex témát, jól érzékeltetve, hogy e két műszaki terület közvetlen kapcsolatban áll egymással.“
Majd így folytatta: „Partnereinkkel közösen e projekt formájában proaktív lépést tettünk az elektromos mobilitás ismertetésének jelenleg zajló népszerűsítése útján, amelynek egyik első elemét mutathatjuk be ma. Alsó-Szászország tartomány gazdasági ereje, innovációs képessége és az autóiparát jellemző kiemelkedő szakmai ismeretek kiváló tereppé avatják e városi agglomerációs térséget az elektromos járművek piacának előkészítésére, illetve e modellek sorozatgyártásának és piaci bevezetésének elősegítésére.“

Wolfsburg új E-Mobility állomása a lehető legsokoldalúbb módon mutatja be látogatóinak az elektromos mobilitás világát, a természeti erőforrásokat kímélő energiatermelést is közelebb hozva számukra. A történelmi töltőállomás főépületének kiállítása interaktív képernyők és érdekes szemléltetőeszközök formájában kínál bepillantást az elektromos autózás jövőjébe. Ily módon a témához kapcsolódó érdekes és egészen különleges tények, illetve információk is megismertethetők. Például az, hogy Ferdinand Porsche nem csupán a Bogár, hanem a világ első hálózatról tölthető (Plug-In) hibridmodelljének is a megalkotója, valamint az, hogy egy Golf Blue-e-Motion elektromos motorjában alkalmazott mintegy 2,1 kilométernyi rézhuzal az E-Mobility állomástól egészen az Autostadt tornyaiig érne.

volkswagen-blue-e-motion



A kiállítás egyik fontos témakörét az új technológiák mindennapos használhatósága képviseli. Ennek keretében az olyan, a műszaki hátteret érintő kérdésekre is választ adnak a látogatóknak, mint a „Mekkora hatótávot kínálnak az elektromos autók?“, „Hol és hogyan tölthetőek fel ezek a járművek?“, illetve mindenekelőtt „Mekkora energiafogyasztás jellemzi ezeket?“, vagy éppen a tankoláshoz használt elektromos áram eredete. A külső területen ennek megfelelően a generatív, azaz áram-előállításra szolgáló berendezéseket – szélkerekek, napelemek és geotermikus rendszerek – ismertetik szemléletes formában. A megnyitóra a Volkswagen a múlt, a jelen és a jövő elektromos autóiból összeállított izgalmas kiállítást is szervezett.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER