2011. november 07. hétfő, 15:17

 

A Volkswagen sikeresen megkezdte az új Polo R WRC tesztelését. Dr. Ulrich Hackenberg, a Volkswagen műszaki igazgatója és a kétszeres rali világbajnok, illetve Dakar-győztes, Carlos Sainz problémamentesen teljesítette az első tesztkilométereket a Trier melletti Veldenz szőlőhegyeiben, amely egyébként az ADAC Rallye Deutschland verseny helyszíne is.

volkswagen-polo-r-wrc

A Volkswagen a FIA Rali Világbajnokságban 2013-tól tervezett részvételéig intenzív menetpróbákat végez, és folyamatosan fejleszti a körülbelül 300 lóerős összkerékhajtású autót.

„Az első tesztelés az új Polo R WRC-vel egy különleges pillanat volt, ugyanakkor fontos mérföldkőnek számít a Rali Világbajnokságba való belépésünket megelőző felkészülésben.” – mondta Dr. Ulrich Hackenberg, a Volkswagen márka igazgatótanácsának fejlesztésért felelős tagja. „Jól tartjuk magunkat az ütemtervhez, és elképzeléseinket, illetve fejlesztéseinket a valóságban is azonnal meg tudjuk vizsgálni. A WRC a ralisport királykategóriájának számít, és nagy kihívást jelent a csapatoknak, a pilótáknak, valamint a járműveknek egyaránt. Mi erre vállalkoztunk, ezért hatékonyan kihasználjuk az első versenyszereplésünkig rendelkezésre álló időt.”

polo-wrc-teszt

„Az első Polo a későbbi, bevetésre kerülő járműnek csak egy előfutára, amely az elkövetkező hónapokban különféle részegységek, mint például a motor, a sebességváltó és a futóműalkatrészek tesztelésére szolgál. Az így szerzett tapasztalatokat közvetlenül felhasználjuk majd az első fajtiszta Polo R WRC megépítéséhez.” – magyarázta a Volkswagen Motorsport igazgatója, Kris Nissen. „Jövőre alapos teszteléseket végzünk majd aszfalton, murván, sáron és havon, hogy a lehető legjobban felkészülhessünk a 2013-as szezonra.”

Az első napon Dr. Ulrich Hackenberg és Carlos Sainz, Timo Gottschalk navigátor társaságában mintegy száz kilométert tettek meg a 2,8 kilométer hosszú, aszfaltozott körpályán. Az első funkcionális tesztet a motor és a futómű beállítási munkálatai követték, ám mindezek problémamentesen zajlottak. „Nagy öröm számomra, hogy részt vehetek az új Polo R WRC fejlesztésében, illetve tesztelésében – és természetesen nagy megtiszteltetés, hogy én tehettem meg az első kilométereket az autóval.” – nyilatkozta Carlos Sainz. „Az autó még korai stádiumban van, azonban már most is jónak érződik. Az egész csapatnak, tehát a mérnököknek, a szerelőknek és a pilótáknak egyaránt nagyon fontos, hogy már ilyen korán megismerkedhessenek az autó első igazi, működő példányával, hogy tesztelhessék és továbbfejleszthessék.”

polo-wrc-hackenberg-sainz

A Polo R WRC tesztelésével párhuzamosan a Volkswagen már próbaszerepléseket folytat a Rali Világbajnokságban. Az elkövetkező hetekben a német Sepp Wiegand a Dakar-győztes Timo Gottschalk navigátorral, a holland Kevin Abbring pedig Lara Vanneste navigátorhölggyel indul majd a Nagy-Britannia Ralin Walesben (November 10.–13.). Továbbá a Volkswagen gyári csapata az idei negyedik WRC tesztversenyen a konszernhez tartozó Škoda márkától két Fabiát is rajthoz állít, hogy tehetségek után kutasson, és értékes tapasztalatokat gyűjtsön a csapattal a híres murvás ralin.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER