2012. március 14. szerda, 19:43

 

A napokban indul útjára az elektromos hajtású Golf Blue-e-Motion harmadik nemzetközi tesztflottája. Ausztriai és belgiumi közúti tesztjeit követően a Volkswagen ezúttal a francia hatóságok, flottaügyfelek és magánszemélyek számára adott át összesen 15 autót.

volkswagen-golf-blue-e-motion

Mint Dr. Rudolf Krebs, a Volkswagen Csoport elektromos hajtásrendszerek terén kinevezett főmegbízottja kiemelte:
„A franciaországi flottakísérlet újabb súlyponti kérdésekre keresi a választ. Ezúttal a metropolisz-beli illetve a Párizs-környéki mindennapos használhatóságot vizsgáljuk, a körülményeket így ezúttal extrém forgalomterhelés, illetve hosszú ingázó útvonalak jellemzik. Szintén középpontban állnak a töltési szokások, mivel az itteni tesztelőknek a nyilvános töltő-infrastruktúrát is gyakrabban kell majd használniuk.“

A különböző vásárlói célcsoportok, illetve a járművekkel szemben támasztott jellemző igényeik felmérésének lehetőségét a tesztelők köre is jelzi. A JC Decaux reklámcég, a Sanofi/Aventis gyógyszergyártó és az Allianz biztosítótársaság éppúgy szerepelnek köztük, mint Párizs egyik elővárosa, Bagneux polgármesteri hivatala. A további járműveket az Avere, Franciaország E-mobilitási egyesülete, a Volkswagen Group France, illetve magánszemélyek számára adják át.

elektromos-volkswagen-golf-flotta

A tesztelő ügyfelek a többi flottakísérlethez hasonlóan ezúttal is egy-egy speciális töltő boxot vehetnek át, amellyel a Golf Blue-e-Motion a telephelyen vagy akár az otthoni garázsban egyaránt kényelmesen feltölthető. E ponton jelenik meg a nagyvárosok egyik további aspektusa, e töltőket ugyanis részben nyilvános parkolóházakba kellett telepíteni, ahol a tesztelők adott parkolóhelyet bérelnek. Az iPhone készülékek és speciális App alkalmazások segítségével megoldott kommunikáció különösen kényelmessé teszi a rendszer távirányítását. A felmerülő kérdések megválaszolására a Volkswagen a nap 24 órájában szakszerű segítséggel áll a tesztelők rendelkezésére.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER