Címkék: családi autó | Nissan | Pulsar | új modell

2014. május 20. kedd, 18:43

 

A Nissan innováció és technológia iránti elkötelezettsége teljesen átalakította a márka családi autóinak kínálatát az elmúlt hét évben. A Qashqai, az X-Trail és a Note modelleknél megismert filozófia jegyében a Nissan egy teljesen új, versenyképes, családi csapotthátú modellel bővíti termékpalettáját - ez a Pulsar.

A merész formatervű, innovatív műszaki megoldásokat felvonultató és tágas új Pulsar stílusos, új csomagolásban kínálja a Nissan jól ismert tulajdonságait, ezzel új mércét állít fel a C-szegmensben.



Fejlett technológia
A Pulsar bemutatása jól példázza a Nissan azon célkitűzését, hogy minél szélesebb közönség számára tegye elérhetővé intelligens kialakítású és innovatív technológiai megoldásokkal ellátott modelljeit. A Pulsar számos megfizethető és hasznos technológiai megoldással gondoskodik a biztonságos és kényelmes utazásról. A kategóriában elsőként alkalmazott technológiáiról ismert Nissan most is számos olyan felszerelést kínál, amelyek eddig csak a prémium vagy luxus kategóriájú modellekben voltak elérhetők.

A vezető számára valóságos „védőhálót" kínál a Nissan fejlett rendszereit és technológiáit integráló Aktív Biztonsági Pajzs, amely a Pulsar szerves részét képezi.  
Ez a könnyen használható, ugyanakkor rendkívül fejlett műszaki megoldásokból álló rendszer hozzájárul ahhoz, hogy a vezető teljes mértékben és magabiztosan kiaknázza az új Pulsar képességeit. Az új Pulsar felszereltségében megtalálható a vészfékezési asszisztens, a mozgó tárgyak észlelése, a sávelhagyás-jelzés és a holttérfigyelés.
A Nissan folyamatosan arra törekszik, hogy a kategóriában elsőként alkalmazott technológiai megoldásokat kínáljon modelljeihez. Ennek jegyében a Pulsar az egyetlen autó a szegmensben, amely legalább egy modellváltozatában alapfelszerelésként tartalmazza a mozgó tárgyak észlelését, a sávelhagyás-jelzést és a holttérfigyelést.

A Pulsarban ezen kívül megtalálható a NissanConnect navigációs rendszer második generációja, amely olyan innovatív funkciókkal rendelkezik, mint a teljes körű okostelefon-integráció, a Google® Send-to-Car szolgáltatás és hasznos, informatív alkalmazások széles skálája.

A Pulsar fejlett technológiai megoldásai között külön említést érdemelnek a LED fényszórók. A Nissan kínálatában elsőként a Qashqai és X-Trail modelleken bemutatott, és immár a Pulsar modellnél is alkalmazott különleges LED fényszórók éles, fehér fénnyel világítják meg az utat, ráadásul 50 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak a hagyományos izzókhoz képest.



Motorok
A Nissan innováció és takarékosság iránti törekvéseivel összhangban a Pulsar motorpalettája turbófeltöltésű erőforrásokból áll, amelyek a teljesítmény és a hatékonyság nagyszerű kombinációját alkotják. Az 1,2 literes DIG-T benzinmotor méretét meghazudtoló 115 lóerős teljesítménnyel rendelkezik, míg az 1,5 literes dCi 110 lóerőt és 260 Nm-es nyomatékot kínál. A motorpaletta 2015 elején egy még erősebb, 190 lóerős, 1,6 literes turbófeltöltésű benzinmotorral bővül.

A Nissan sikeres méretcsökkentési filozófiájának eredményeként az új Pulsar nagy teljesítményű motorjai alacsony emisszióval rendelkeznek: CO2-kibocsátásuk kevesebb, mint 95 g/km. A Pulsar a Nissan fejlett XTronic automata sebességváltójával is rendelhető. A manuális és automata sebességváltók legjobb tulajdonságait ötvöző szerkezet rendkívül sima erőátvitelt kínál alacsony fordulatszámon, míg nagyobb terhelés esetén dinamikus és közvetlen kapcsolást biztosít.

Utastér helykínálata
A kategória legnagyobb tengelytávolságának (2700 mm) és az átgondolt elrendezésnek köszönhetően a Pulsar jóval nagyobb hátsó láb- és vállteret kínál, mint a szegmensen belüli versenytársai. Sőt, 692 mm-es hátsó lábterével a Pulsar számos D szegmensbeli modellnél is tágasabb.
Ennek ellenére a modell megtartotta kompakt külső méreteit (hosszúsága 4385 mm), így a szűk városi utcákban is könnyen leparkolható.


Elegáns sportos stílus
A Nissan védjegyének számító, V alakú hűtőrácsról és a merész, erőteljes ívekről azonnal felismerhető Pulsar formáját és műszaki tartalmát kifejezetten az európai piac igényeinek megfelelően tervezték, a modellt pedig a Nissan barcelonai üzemében fogják gyártani.

A Qashqai és az X-Trail hatásos megjelenését biztosító formai jegyek a Pulsar karosszériáján is megtalálhatók: az erőteljes vonalak és az aprólékosan kidolgozott részletek elegáns és sportos formát kölcsönöznek az új modellnek. Crossover modelltársaihoz hasonlóan a Pulsar megjelenését is az erőteljes kerekek, az emelkedő övvonal és a lendületes profil határozza meg.

A belső térben csúcsminőségű anyagok és a letisztult formák tökéletes összhangot alkotnak a Pulsar szokatlanul magas felszereltségi szintjével. 



Awesome Design videó

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER