Címkék: Hyundai IONIQ

2021. január 13. szerda, 15:57

 

A Hyundai Motor Company a mai napon nyilvánosságra hozta a várva várt IONIQ 5 középkategóriás szabadidőjármű első, előzetes képét.

 


 A Hyundai tisztán elektromos járműveket felvonultató IONIQ almárkájának első típusa egyben az első olyan gépkocsi lesz, amely a Hyundai Motor Group kifejezetten akkumulátoros elektromos járművekhez (BEV) kifejlesztett elektromos globális moduláris platformját: az emissziómentes mobilitás új korszakát bevezető, innovatív E-GMP architektúrát alkalmazza.

Az IONIQ 5 karakteres, kísérleti formavilága olyan különleges élményt nyújt a felhasználóknak, amely kizárólag egy kifejezetten elektromos üzemre fejlesztett járműben lehetséges: ez korszakváltást ígér a villanyautó-tervezés terén.
Az IONIQ 5 olyan exkluzív formai elemeket vonultat fel, mint a parametrikus pixelek – mint a digitális képalkotás legapróbb alkotóelemei – vagy a környezetbarát CMF (Color Material Finish) módszer, amely az analóg és a digitális megoldások között hidat verve vonultatja fel az IONIQ márka időtlen formatervezési értékeit.

 


Az IONIQ 5 orr-részét pixel ihletésű fényforrások sora díszíti, utalásképpen az autó digitális technológiájára. Az IONIQ 5 az első olyan Hyundai modell, amely az autó teljes szélességében húzódó, kerékdobra rázáródó gépházfedelet kapott. Ez a megoldás minimális illesztési hézagokat, valamint letisztult, ultramodern megjelenést kölcsönöz a járműnek.
Az aerodinamikailag optimalizált keréktárcsákon is visszaköszön a parametrikus pixel dizájntematika: 20 colos átmérőjükkel ezek a legnagyobb keréktárcsák, amelyeket a Hyundai valaha elektromos járműre szerelt. A kerekekkel válnak teljessé az IONIQ 5 továbbfejlesztett, a Hyundai új, kifejezetten elektromos platformjához optimalizált arányai.
„Az IONIQ 5 vadonatúj ügyfélélményt ígér, köszönhetően annak az innovatív elektromos jármű formatervnek, amely a Hyundai formai karakterét megteremtő, ikonikus modellt idézi.” – mondta SangYup Lee alelnök úr, a Hyundai globális formatervező központjának igazgatója. „Az utastér környezetbarát anyagokból készült, tükrözve azon szándékunkat, hogy a környezet védelmét előtérbe helyező, fejlett mobilitási megoldásokat kínáljunk ügyfeleinknek. Az IONIQ 5 bevezetésével útjára indított, kifejezetten elektromos modelleket felvonultató almárkánk új alapokra helyezi az emberek és autóik közötti kapcsolatot, és olyan új normát teremt, amely a jövőben mértékadónak számít az elektromos járművek kialakítása terén.”

A Hyundai Motor négy kedvcsináló videót is közzétett. Az új modell iránti érdeklődést fokozni hivatott rövidfilmek az IONIQ 5 egy-egy alapvető technológiájába engednek betekintést, még izgalmasabbá téve a márka elektromos almárkája és annak első típusa érkezését.
A három „tökéletes kempingezés” videóban egy kempingező különböző elektromos eszközöket működtet az IONIQ 5 azon „járműből a fogyasztóra” (V2L) technológiáját használva, amely normál háztartási hálózati feszültséget (piactól függően 110/220V) állít elő. A kempingező az egyes videókban pulykát süt elektromos sütőben, nagyteljesítményű hifi rendszerről hallgat zenét, illetve futópadon edz – mindezt a kemping területén, az IONIQ 5 3,5 kW-os V2L rendszeréről üzemeltetve a készülékeket.

Az „5 perces kihívás” című, negyedik videó az IONIQ 5 ultra gyors töltési képességét szemlélteti, amely lehetővé teszi, hogy mindössze 5 percnyi töltéssel több mint 100 kilométert tegyen meg az autó. A kivételes teljesítmény bemutatásához a mozifilm-előzetesek stílusában megrendezett videó három elektronikus készülékkel – egy okostelefonnal, egy hordozható számítógéppel és egy sportkamerával – versenyezteti az IONIQ 5-öst. Mind a négyet öt percen át töltik, majd megnézik, melyik bírja a legtovább.
Ezeket a videókat követően a Hyundai Motor további magával ragadó tartalmakat kíván közétenni, amelyek rávilágítanak az új IONIQ 5 vásárlóira váró, magasabb szintű élményekre.
A Hyundai Motor 2021 februárjában, online eseményen tartja az IONIQ 5 világpremierjét.
Az érdeklődők a résztvevő leányvállalatok kifejezetten erre a célra szolgáló nyitóoldalán keresztül követhetik nyomon a fejleményeket www.hyundai.hu/modellek/ioniq5 Az oldal hétről hétre fejlődik, amint a vadonatúj IONIQ 5-höz kapcsolódó témákat bemutató kirakós játék egyre több darabja a helyére kerül. Azok az ügyfelek, akik a világpremiert követően előregisztrálnak, az elsők között ülhetnek majd a vadonatúj IONIQ 5 volánja mögé, ráadásul különleges előnyökben is részesülnek.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER