Címkék: Hyundai | töltöhálózat

2020. november 06. péntek, 17:37

 

A Hyundai Motor Group stratégiai partnerként és részvényesként csatlakozott az IONITY-hez, Európa első számú nagyteljesítményű töltőhálózatához.

 

 

  A vegyes vállalatban betöltött szerepe révén a (Hyundai és Kia márkákat egyaránt magában foglaló) Hyundai Motor Group hozzájárul ahhoz, hogy Európa autópályái mentén tovább bővüljön a nagyteljesítményű töltőállomások hálózata, így elősegítve az emissziómentes közlekedés szélesebb körű elterjedését.

 Az IONITY töltőhálózat az európai kombinált töltőrendszer (CCS) egységes töltőszabványt alkalmazza. A hálózat 100 százalékban megújuló forrásból származó energiát használt, ezáltal az IONITY lehetővé teszi, hogy az elektromos járművek vezetői ne csupán emissziómentesen, de CO2-semlegesen is közlekedjenek. Ez fontos lépés az elektromos mobilitás európai sikere szempontjából.

 

 

„A Hyundai és a Kia számára a termék- és ügyfélélmény fogalma szorosan összefügg a kényelmes, praktikus használhatósággal és a valós előnyökkel. Azzal, hogy az IONITY résztulajdonosaivá váltunk, Európa egyik legkiterjedtebb töltőhálózatához csatlakoztunk.” – mondta Thomas Schemera, a Hyundai Motor Group termékrészlegért felelős alelnök-igazgatója. „Olyan, holisztikus megoldások biztosítására törekszünk, amelyek révén az emberek minden eddiginél egyszerűbben válthatnak elektromos közlekedésre.”

„A Hyundai Motor Group személyében olyan, elhivatott partnerrel gazdagodott a hálózat, amely komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik az elektromos mobilitás terén.” – mondta Michael Hajesch, az IONITY vezérigazgatója. „A mai naptól kezdve együtt igyekszünk tájékoztatni az embereket az e-mobilitásról, és népszerűsíteni az idevágó újításokat, hogy az elektromos közlekedés válhasson az új normává, különösen nagy távolságokon.”

IONITY
Az IONITY új normává emeli a hosszú távú elektromos közlekedést.

 A vállalat nagyteljesítményű töltőhálózatot épít ki és üzemeltet Európa autópályái mentén; az alkalmazott ultramodern technológiáknak köszönhetően a töltőkapacitás elérheti a 350 kW-ot. Ennek köszönhetően a jelenlegi és eljövendő elektromos járművek vezetői a piacvezető európai kombinált töltőrendszer (CCS) szabványt alkalmazva utazásuk közben a lehető leggyorsabban tölthetik fel járművüket. Az IONITY töltőállomásain átlagosan négy töltőpontot alakítanak ki. A fenntarthatóság iránt elkötelezett IONITY minden egyes töltőállomása 100 százalékban megújuló energiát használ, így az ügyfelek nem csak emissziómentesen, de szénsemlegesen is közlekedhetnek.

A 2017-ben alapított IONITY a BMW csoport, a Mercedes Benz AG, a Ford Motor Company, a Hyundai Motor Group és a Volkswagen csoport (az Audi és Porsche márkák révén) vegyes vállalata. Az IONITY több mint 75 alkalmazottal formálja az e-mobilitás jövőjét. A vállalat központja Münchenben található, illetve a norvégiai Oslóban is üzemeltet egy irodát. Az IONITY a nemzetközi piacokon bejegyzett védjegy.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER