Címkék: electric | Hyundai

2020. december 10. csütörtök, 15:44

 

A Hyundai Kona Electric maximális pontszámmal végzett a járművek energetikai hatásfokát és károsanyag-kibocsátását vizsgáló független szervezet, az Green NCAP vizsgálatán.

 

 

A Green NCAP az adható legmagasabb, ötcsillagos minősítéssel értékelte a tisztán elektromos városi szabadidőjármű teljesítményét.
Az eredmény három fő kategória – légtisztaság, energetikai hatásfok és üvegházhatást erősítő gázok – eredményei alapján állt össze; ezek mindegyike számos további mérési területet ölelt fel. Zéró károsanyag-kibocsátású járműként a Kona Electric maximális pontszámot kapott a légtisztaságra, valamint az üvegházhatást erősítő anyagok kibocsátására. Különösen lenyűgöző azonban, hogy az energiafelhasználás terén is kiemelkedően jó eredményt ért el.

 

 

A 2020 során a szervezet által vizsgált 24 autó közül mindössze kettő ért el maximális pontszámot – ezek egyike a Kona Electric.
„Mint minden tisztán elektromos jármű esetében, itt is nulla a károsanyag-kibocsátás, így az autó maximális pontszámot kap a tiszta levegő és üvegházhatást erősítő káros anyagok kategóriákban.” – írta jelentésében a Green NCAP. „Természetesen az elektromos járműveknek is energiára van szükségük a használat során, ám a Kona kiváló hatásfokának köszönhetően a maximális pontszámot eredményező tartományba (<30 kWh/100 km) esett.”
„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Kona Electric ötcsillagos minősítést érdemelt ki a Green NCAP tesztjén. Az eredmény megerősíti, hogy tisztán elektromos szabadidőjárművünk nem csak zéró károsanyag-kibocsátása miatt számít környezetbarátnak, hanem azért is, mert kiemelkedően jó az energetikai hatásfoka.” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke. „Ez az eredmény különösen említésre méltó idén, a Hyundai 'villamosítás évében'; egyben megerősíti pozíciónkat, mint a jövőbeli mobilitás piacának egyik vezető szereplője.”

A teljes jelentés megtekinthető itt: https://www.greenncap.com/assessments/Hyundai-KONA-2020-0057/
A Kona Electric a második olyan Hyundai modell, amely maximális ötcsillagos eredményt ért el: a Green NCAP 2019-ben ugyancsak öt csillaggal jutalmazta az akkumulátoros elektromos Hyundai IONIQ teljesítményét.
A Green NCAP
A Green NCAP egy olyan, független kezdeményezés, amely munkássága révén a környezetet nem károsító, tiszta és energiatakarékos járművek fejlesztését szorgalmazza. A szervezet összetett vizsgálatai jóval szigorúbbak és sokrétűbbek, mint a jogszabályokban előírt vizsgálatok. A Green NCAP a fogyasztók tájékoztatásán keresztül biztosít előnyt azoknak az autógyártóknak, amelyek termékei a minimális törvényi követelményeknél jobban teljesítenek.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER