Címkék: Hyundai Tucson

2020. december 09. szerda, 19:36

 

A Hyundai Motor új részleteket tett közzé arról a vadonatúj Tucson Plug-in Hybrid modellről, amelynek forgalmazása 2021 tavaszán veszi kezdetét.

 

 

 A plug-in hibrid hajtáslánc bevezetésével a Hyundai legkeresettebb szabadidőjárműve a kategória legsokszínűbb villamosított hajtáslánc-választékát kínálja.
„A plug-in hibrid hajtáslánc új mérföldkőnek számít a Tucson modellcsalád történetében.” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke. „A vadonatúj Tucson benzines és dízel mild hibrid hajtásláncaival, valamint full hibrid és plug-in hibrid opcióival a szegmens leggazdagabb villamosított hajtáslánc-választékát kínálja. Ezzel a Hyundai újabb tanúbizonyságát adta az elektromobilitás iránti elkötelezettségének.”

 


A vadonatúj Tucson Plug-in Hybrid hajtáslánca 265 LE rendszerteljesítményre képes
A vadonatúj Tucson Plug-in Hybrid nagyteljesítményű, takarékos hajtásláncot kap. A rendszer alapját a harmadik generációs 1,6 literes T-GDi Smartstream benzinmotor adja. Ehhez társul a 66,9 kW teljesítményű, 304 Nm maximális forgatónyomatékú villanymotor, valamint a 13,8 kWh kapacitású lítium-polimer akkumulátor. A belső égésű motor és a villanymotor kombinált csúcsteljesítménye 265 LE, a maximális rendszernyomaték 350 Nm. A rendszerhez alapkivitelben elektronikus vezérlésű hatfokozatú automata sebességváltó (6AT) és összkerékhajtás társul.
A vadonatúj Tucson Plug-in Hybrid emellett aktív légterelő csappantyú segítségével képes – a motor hűtőfolyadékának hőmérséklete, a menetsebesség és egyéb tényezők függvényében – módosítani a beszívott levegő mennyiségét. A funkcióval minimálisra csökkenthető a légellenállás és az üzemanyag-fogyasztás.

Plug-in hibrid: csekély károsanyag-kibocsátás, kompromisszumok nélküli vezethetőség
A vadonatúj Tucson plug-in hibrid rendszere a különösen kedvező üzemanyag-fogyasztást kiemelkedő vezetési élménnyel kombinálja. Mint minden hibrid gépkocsi, kis sebességnél a vadonatúj Tucson Plug-in Hybrid is kizárólag villanymotorja erejével halad. Ez csendes üzemet és zéró üzemanyag-fogyasztást eredményez.
A vezető egy erre szolgáló gomb megnyomásával tisztán elektromos üzemre válthat; ilyenkor több mint 50 kilométeren át közlekedhet emisszió-mentesen (WLTP norma szerinti belső becslés*).
A 7,2 kW-os fedélzeti töltővel felszerelt Tucson Plug-in Hybrid otthoni töltőboxról vagy nyilvános töltőállomásról egyaránt tölthető.

Bőséges helykínálat az akkumulátorok átgondolt elhelyezésének köszönhetően
A Hyundai mérnökei a fenéklemezen helyezték el a nagyfeszültségű akkumulátorcsomagot, így a Tucson Plug-in Hybrid bőséges helykínálatot és lábteret biztosít. A hátsó utasok lábtere eléri a 955 mm-t. Eközben a csomagtartó még nagyobb is, mint az előző generációs Tucsoné volt: az üreg ötszemélyes üléselrendezéssel 558 literes (+9%), míg az üléseket lehajtva akár 1737 literes (+15%).

Készen áll a legváltozatosabb út- és terepviszonyokra
A hamisítatlan szabadidőjárműves vezethetőség érdekében a vadonatúj Tucson Plug-in Hybrid alapfelszerelésként kínálja az összkerékhajtást (4WD). A modell a Hyundai HTRAC összkerékhajtási technológiáját alkalmazza; technikás terepen a Terrain Mode terepüzemmód-választó technológia gondoskodik a biztonságos haladásról. A HTRAC a pillanatnyi tapadási és menetviszonyok függvényében szabályozza a nyomatékmegosztást az első és hátsó tengely között, míg a terepüzemmód-választó a vezető által kiválasztott úttípushoz optimalizálja a motorteljesítményt, a forgatónyomatékot és a fékerőt.
Az opciós elektronikusan szabályozott felfüggesztés (ECS) adaptív lengéscsillapító technológiája a helyzettől és a vezetési stílustól függően változatos vezethetőséget és menetjellemzőket biztosít. Az ECS rendszer automatikusan és folyamatosan úgy szabályozza a lengéscsillapítók működését, hogy a lehető legjobb menetkomfortot és -teljesítményeket biztosítsa. A vezető az Öko vagy Sport üzemmód kiválasztásával módosíthatja az ECS és a kormánymű karakterisztikáját.
Ezek a funkciók még élvezetesebbé teszik a nagyteljesítményű szabadidőjármű vezetését.

 

 

A vadonatúj Hyundai Tucson: intelligens technológiák, kiemelkedő formaterv
Ahogy a többi hajtáslánc-variáns esetében, a vadonatúj Tucson plug-in hibrid változata is éles vonalakból és formákból építkező, valamint rejtett parametrikus világítást alkalmazó, progresszív formatervével hívja fel magára a figyelmet. Intuitív felhasználói élményt kínálnak az olyan emberközpontú technológiai megoldások, mint a 10,25 colos, szabadon álló digitális műszeregység, vagy a Hyundai Bluelink® csatlakoztatott szolgáltatásokat is támogató, 10,25 colos AVN kijelző. A felhasználók a Bluelink® alkalmazáson keresztül nyomon követhetik a Tucson Plug-in Hybrid akkumulátorának töltöttségi szintjét, és módosíthatják a töltési beállításokat.

Ezen túlmenően a vadonatúj Tucson a kategória legjobbjai közé sorolható, fejlett vezetőtámogató rendszerei és aktív biztonsági csomagja révén a jelenleg kapható egyik legbiztonságosabb gépkocsi. Az automatikus parkolást segítő, távvezérelt rendszer (RSPA) például önállóan leparkolja a gépkocsit, a problémás szituációkban tehermentesítve a vezetőt. Az autópálya menettámogató funkció (HDA) a sáv középvonalában tartja az autót, miközben a navigációs adatokhoz és a környező forgalomhoz (pl. az autópályán közelgő kanyarokhoz) igazítja a sebességet. A kizárólag a Tucson Plug-in Hybrid modellhez kínált hátrameneti ütközéselkerülő támogatás kis sebességű tolatás során megakadályozza, hogy akadályoknak ütközzünk. A rendszer hang- és fényjelzéssel figyelmeztet a veszélyre, illetve szükség esetén fékez. Számos további funkció gondoskodik a látási viszonyok javításáról, az elöl és hátul utazók védelméről, valamint az ütközések elkerüléséről.
A vadonatúj Tucson Plug-in Hybrid 2021 tavaszától elérhető Európában.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER