Címkék: Citroën C3

2021. február 14. vasárnap, 16:02

 

A C3 Aircross 2017 végén mutatkozott be, azóta közel 330 ezer példány kelt el belőle, most pedig megújulva folytatja
menetelését ebben az igen kompetitív szegmensben.

 

 

Az ügyfelek az első pillanattól kezdve nagyra értékelték a modell határozott, vonzó stílusát, kivételes személyre szabhatóságát, kényelmi szolgáltatásait és páratlan rugalmasságát. Elsősorban a magasabb felszereltségi szinteket választják (az eladott autók 62%-a Shine felszereltségű), ami komoly vonzerőre utal. A kompakt külső és a tágas utastér kombinációja sokoldalúvá teszi az autót, amely ezáltal ideális megoldást jelent azoknak az aktív életet élő ügyfeleknek, akik mindenekelőtt a kényelmet és a rugalmasságot keresik egy autóban, de ragaszkodnak a mindennapokat megkönnyítő kezelhetőséghez és agilitáshoz is. A C3 Aircross SUV mostani frissítésének elsődleges célja emiatt a még karakteresebb, tekintélyesebb, modernebb stílus, illetve a még nagyobb utazási kényelem, biztonság és sokoldalúság volt.

 

 


Határozottabb stílus, egyedibb karakter
Szemben az ötajtósok egyre alacsonyabb, egyre laposabb sziluettjeivel, a C3 Aircross határozott SUV-karakter: vonalvezetése tágas utasteret ígér, az emelt hasmagasságnak és a nagyméretű kerekeknek köszönhetően látványosan „ül” az úton. Az alvázvédő elemek, a kerékjárati ívek és a sárvédők megoldásai, valamint a tetősínek erőt sugároznak. Míg első megjelenésekor a C3 Aircross elsősorban friss és barátságos dizájnjával és személyre szabhatóságával hódított, addig az új C3 Aircross már érettebb, bölcsebb arcát mutatja. Nem ad alább az eredetiségből és a friss szellemiségből, de – a piac igényeinek megfelelően – a játékosságot érettebb, karakteresebb megoldások váltják fel.

Kifejezőbb orr-rész
Az új C3 Aircross határozott dizájnja elsősorban a teljes egészében újratervezett orr-részen nyilvánul meg: jóval karakteresebb, tekintélyesebb lett. A CXPERIENCE tanulmányautó inspirálta megoldások 2020-ban, az új C3-mal mutatkoztak be első ízben, 2021-től pedig a Citroën új arculatának meghatározó vonásaivá válnak: határozott, jellegzetes, egyedi stílus.

Az új arculat az első pillanatban feltűnik, elsősorban az új fényszóróknak köszönhetően. A krómozott márkaembléma nagyobb lett, elnyúlik a LED-es fényszórók felé, alapvetően az új C3 és az új C4 stílusában, de erőteljesebben. A LED-es fényszórók több fényt adnak, ezáltal nagyobb biztonságot, védettséget nyújtanak. Az új C3 Aircross hűtőrácsa is megújult, a geometrikus mintázatot eddig még nem láthattuk máshol. Az új, színes betétekkel díszített ezüstszürke lökhárító tovább növeli a robusztusság érzetét.

Az új orr-rész nagyobb, erősebb struktúrájú, kiemeli a motortér méretét is, modernségével kifejezőbbé, masszívabb teszi az új C3 Aircross küllemét. A nagy kerekeken ülő karosszéria, a magasra épített, vízszintes motortérfedél, a tekintélyes méretek, a körkörösen elhelyezett védőelemek – ezekkel a tulajdonságokkal az új C3 Aircross olyan határozott stílust kapott, amely azonnal kiemeli a B-SUV szegmens többi modellje közül.

 

 


Prémium színvonalú személyre szabhatóság
Tovább bővült az új C3 Aircross kínálata a személyre szabhatóság területén, így minden egyes ügyfél megalkothatja a saját, egyedi, különleges autóját.
Az autó külsejét tekintve immár 70 különböző kreáció közül választhatunk, amelyek az alábbiakon alapulnak:
- 7 karosszériaszín, köztük 3 új: a Khaki szürke, a Voltaic kék és a Hófehér.
- 4 színcsomag, köztük 2 olyan szín, amelyek a prémium kategóriákban használt texturált hatást hozzák el ebbe a
szegmensbe: az eloxált narancs és az eloxált sötétkék. A színcsomagok eredeti, nagyon karakteres színre fényezett
betétekből állnak az első lökhárító oldalsó szélein, a külső visszapillantó tükrök házain és a C-oszlopon. Utóbbi más
újdonságot is tartogat: a jellegzetes redőzött díszítés mellett most új, négyzetes grafika jelenik meg, a kiválasztott
színcsomagtól függően: a fényes fekete és az eloxált sötétkék csomagoknál krómozott, tükrös hatású, redőzött, a hófehér és az eloxált narancs csomagnál pedig négyzetes fehér.
- 2 tetőszín: fehér vagy fekete.

Az új C3 Aircross új 16 és 17 collos felnikkel jelentkezik: a minden eddiginél dinamikusabban megrajzolt keréktárcsák
gyémántfényű és teljesen fekete kivitelben is elérhetők, így szabad a választás a kifinomultabb és a férfiasabb megjelenés között.

A prémium színvonalú személyre szabhatósági lehetőségek az autó belső terében is megjelennek. Négy különböző beltéri hangulat érhető el, négy teljesen különböző karakterrel, így mindenki megtalálhatja a hozzá illőt.
- A szériaváltozat letisztult és diszkrét, a szürke kárpitozáshoz texturált szürke műszerfalborítás társul.
- Az Urban Blue csomag modern és derűs, nagyon finoman sportos hangulatú, kék szövetekkel és bőrhatású textillel, az
ülések háttámláján végighúzódó díszcsíkkal, melyben megjelenik a márka emblémája, valamint bőrhatású kék
szövetborítással a műszerfalon.
- A Metropolitan Graphite csomag trendi és látványos, bőrhatású, grafitszürke szövetet kombinál kevert szálú szürke
szövettel, az ülések háttámláján végighúzódó díszcsík itt világos, texturált fahatású, míg a műszerfal szövetborítása kevert szálú szürke.
- A Hype Grey csomag kifinomult és elegáns. Meghatározója a zöldesszürke bőrkárpit és a bőrhatású fekete szövet, a
zöldesszürke bőr díszcsík a műszerfalon, valamint a márka emblémáját is kiemelő díszítés az ülések háttámláján.
A Metropolitan Graphite és a Hype Grey csomagok eleganciáját tovább emeli a Citroën vadonatúj díszvarrása, amely stilizált márkaemblémákat sorakoztat. A piacon egyedülálló dekorelem az új C4-ben mutatkozott be első ízben.

 Aktív élet ,tökéletes biztonságban


Advanced Comfort ülések a kényelmes utazáshoz
Az új C3 Aircrossban a vezető igazán otthon érezheti magát a kormánynál. A Citroën Advanced Comfort program minden eszközt biztosít ahhoz, hogy a vezetés kellemes élmény legyen.

Azonkívül, hogy a futómű beállításai a szegmensben kiemelkedő vezetési komfortot biztosítanak, a C3 Aircross további kényelmi szolgáltatásokat is kínál, mégpedig a C4 Cactusban és C5 Aircrossban már megismert Advanced Comfort ülésekkel. Az Urban Blue, a Metropolitan Graphite és a Hype Grey beltérhangulatban elérhető Advanced Comfort ülések 4 területen is növelik az utazók kényelmi szintjét: a vizuális komfort, az üléskomfort, a testtartási és az utazási komfort területén.
- A vizuális komfortot a Citroënre jellemző egyedi üléskialakítás növeli, amely már az első pillanatban a puha, kellemes utazás ígéretét hordozza.
- Az üléskomfortot az eddigieknél 15 mm-rel vastagabb üléspárna fokozza, amely már a beülés pillanatában pozitív élményt ad.
- A test komfortjához a széles, tágas ülések által biztosított tartás járul hozzá.
- Az utazási komfort pedig hosszútávon érezhető, elsősorban az ülés középső részén található magas tömörségű szövetnek és a vastagabb, strukturáltabb üléspárnának köszönhetően.


A szegmensben úttörőnek számító kezelhetőség, alakíthatóság és fény
Az új C3 Aircrossban megmaradt az eddig is referenciának számító rugalmas alakíthatóság, a sokoldalúság és a világos, napfényes beltér, amelyekhez most még több kényelmi szolgáltatás társul. A kompakt külső méretek, a 4,16 méteres hossz eredményeképpen az autó könnyen manőverezhető, agilis, ugyanakkor tágas belső teret kínál.

A belső tér kényelmét elsősorban a kategóriában kivételesen nagy hátsó lábtér és az utastér magassága adja. Az új C3 Aircross rendkívül könnyen alakítható: a hátsó üléssor 2 részben,150 mm-rel előre-hátra csúsztatható, az első utasülés pedig teljesen vízszintesre dönthető, asztalkává alakítható, ezáltal akár 240 cm hosszú tárgyak (lapra szerelt bútorok, sporteszközök stb.) is szállíthatók benne. A hátsó üléssor előre mozgatásával a csomagtér 410 literről 520 literre bővíthető, de ha a hátsó üléseket előre döntjük, akár egy 1289 literes rakteret is előállíthatunk. Az utastér másik ütőkártyája az óriási üvegfelületeken, köztük a panorámatetőn keresztül zavartalanul beáramló rengeteg fény.

A Citroën nem feledkezik meg a funkcionális szolgáltatások fejlesztéséről sem: megújult a középkonzol is. Hátsó részén óriási tároló kapott helyet, amelyhez nemcsak az első, de a hátsó ülésen utazók is kényelmesen hozzáférnek, és amelyet kis tolóajtóval tudunk zárni. Ezen a tárolón kívül minden utas talál kedvére való megoldásokat: az első utas előtt tolltartót, a hátsó középső ülés lehajtható támlájának hátoldalán pohártartót, az első ülések háttámláján térképtartót, a műszerfal környékén pedig számos kis lerakóhelyet találunk.

 


Amindennapi életet megkönnyítő, egyben kalandra csábító technológiák
Az új C3 Aircross minden olyan technológiai megoldást felvonultat, amelyek könnyeddé és biztonságossá teszik a vezetést. Az új, nagyobb, 9”-os érintőképernyő ergonomikusabb, könnyebben olvasható és praktikusabban használható. Új, minden eddiginél jobb minőségű központi kijelzőn jelenik meg többek között a Citroën Connect Nav beépített navigációs rendszer, és erre a Mirror Screen-kompatibilis képernyőre tükrözhető – az Android Auto és az Apple CarPlay alkalmazásokkal – a telefon kijelzője. A modellben elérhető a vezeték nélküli telefontöltő és a Citroën Connect Assist szolgáltatás is.Az új C3 Aircrossban 12 vezetéstámogató rendszer áll rendelkezésre ahhoz, hogy a mindennapi utazások könnyebbek és biztonságosabbak legyenek.

Ezek között találunk olyanokat, amelyek a biztonságot fokozzák, például a színes head-up display, amelynek segítségével minden fontos információ közvetlenül a vezető látóterében jelenik meg, illetve a sebességkorlátozás- felismerő rendszer sebességajánlással, az Active Safety Brake vészfékező rendszer és az intelligens távolsági fényszóró-vezérlés. Az apró mindennapi élethelyzeteket olyan berendezések könnyítik meg, mint a kulcs nélküli nyitás-zárás-indítás, a Park Assist (parkolóasszisztens párhuzamos és merőleges parkoláshoz) vagy a tolatókamera Top Rear Vision funkcióval, amely az autó mögötti területet az érintőképernyőn jeleníti meg.

A C3 Aircross számos terepen megállja a helyét, erre a Grip Control® és a Hill Assist Descent a garancia, amelyek minden körülmények között, minden helyzetből biztonságosan kihozzák az autót. A rendszer az érzékelt útviszonyok függvényében irányítja az első kerekek meghajtását, illetve tartja a sebességet akár meredek lejtőkön is.
Az új C3 Aircross PureTech benzines és BlueHDi dízelmotorokkal készül. A PureTech 110 lóerős motorhoz 6 fokozatú manuális, a PureTech 130 lóerős motorhoz pedig 6 fokozatú automata váltó társul, míg a BlueHDi 110 lóerős motor 6 fokozatú manuális, a BlueHDi 120 lóerős motor pedig 6 fokozatú automata váltóval kerül forgalomba.


Műszaki adatok:
Hossz: 4 160 mm
Szélesség: 1 760 mm
Magasság: 1 640 mm
Tengelytáv: 2 600 mm
Csomagtér mérete : 410-520 liter, 1289 literesre bővíthető

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER