Címkék: Citroen | SpaceTourer

2020. június 12. péntek, 18:29

 

Az egyterűek és a szabadidő-autók gyártásában úttörőnek számító Citroën megkérdőjelezhetetlen szakértelemmel rendelkezik a sokoldalú, tágas, jó közérzetet biztosító, otthonos gépjárművek tervezése terén.

 

 

Újabb bizonyítéka ennek a SpaceTourer kisbusz 100%-ban elektromos változata, melyet a márka „Ëlectric for All” stratégiájának részeként vezet be.

 Az ë-SpaceTourer - 100% ëlektromos az alábbiakkal egészíti ki a hagyományos változat előnyös tulajdonságait:
az akkumulátor teljesítményétől függően kétféle hatótáv (50 kWh / 230 km vagy 75 kWh / 330 km WLTP) és egyszerű töltés, az elektromos vezetés nyújtotta élvezet és szabad behajtás a korlátozott forgalmú zónákba, a zaj- és vibrációmentes működésnek köszönhetően fokozott menetkényelem, nesztelenül suhanó autó,
a SpaceTourer népszerű jellemzőinek változatlan megőrzése:

 


háromféle hosszméret (XS: 4,60 m – M: 4,95 m – XL: 5,30 m), akár 9 személy számára is helyet biztosító konfigurációs lehetőségek és nagy helykínálatot, elegendő tárolóhelyet, praktikus használatot és könnyű vezethetőséget biztosító optimális felépítés, 15 hasznos technológia az egyszerűbb és biztonságosabb mindennapokért: lábbal nyitható oldalsó tolóajtók, Top Rear Vision kamera, Active Safety Brake, head-up display stb. 1,90 m magasság, amellyel minden parkolóba be lehet hajtani, az „ë” logó fémjelezte modern és karakteres stílus, 4 modellváltozat: Feel & Shine a magánszemélyeknek, Business & Business Lounge a céges ügyfeleknek.

Az ë-SpaceTourer - 100% ëlektromos kisbusz az intenzív életet élők ideális társa, és tökéletesen megfelel a kényelmes, környezetkímélő és gazdaságos vezetés szempontjait szem előtt tartó vállalkozók, közösségek, egyesületek, családok és baráti társaságok elvárásainak.

Az ë-SpaceTourerrel a C5 Aircross Hybrid SUV, az Ami és az ë-Jumpy modellekkel megkezdett elektromos offenzíváját folytatja a Citroën. Az új modell várhatóan 2020 végén érkezik a kereskedésekbe.

Modern, sokoldalú kisbusz elektromos formában

A SpaceTourer egy 6–9 személy szállítására alkalmas kisbusz, mely kényelem, sokoldalúság és design tekintetében nem ismer kompromisszumot. A korszerű technológiákkal felszerelt, karakteres egyéniségű, sportos megjelenésű és kifejezetten dinamikus viselkedésű modell egy jelentős változáson átesett kategória modern felfogását tükrözi.

A letisztult vonalakkal dolgozó, minden agresszivitástól mentes, kiérlelt design magabiztos megjelenést kölcsönöz a járműnek. A SpaceTourer stílusa egyszerre energikus és megnyugtató. A magas orr-rész, melynek köszönhetően jól be lehet látni az utat, egyben a jármű karakterét is meghatározza.

A SpaceTourer a szabadság és a közös kalandozások szimbóluma. Helykínálat, praktikum és fedélzeti kényelem tekintetében a Citroën szaktudásának legjavát nyújtja. Az EMP2 moduláris platformra épült modell az összes használati módhoz igazodó, optimális felépítéssel rendelkezik, mely nagyobb helykínálatot, tágasabb csomagtartót és könnyebb vezethetőséget biztosít. A háromféle választható hosszúságban (XS: 4,60 m – M: 4,95 m – XL: 5,30 m), készülő modell – melyek közül az XS változat egyedülálló a piacon – ideális útitárs mind a vidéki, mind a városi közlekedésben. 1,90 m-es magasságával könnyen be tud hajtani a parkolóházakba. A lábbal nyitható oldalsó tolóajtók, a nyitható hátsó ablak és a számtalan rakodóhely mind a jármű funkcionális kialakítását példázza.

A SpaceTourert egyedülálló menetkényelem jellemzi, mely a Citroënnél megszokott futómű-beállításoknak is köszönhető dinamikus tulajdonságokban és a kiváló hangszigetelésben jut kifejeződésre. Nagyfokú biztonságot nyújt a mindennapi életet megkönnyítő 15 hasznos technológia, köztük a head-up display, a Citroën Connect Nav 3D online navigációs rendszer, az Active Safety Brake, a kibővített táblafelismerő rendszer és az adatív fényszóró.

A modern, sokoldalú kisbusz mindazon célcsoportok igényeit kielégíti, akik számára a mozgás szabadsága és a személyszállítás a legfontosabb szempont. A SpaceTourer tisztán elektromos változata a kényelmes használatra és környezettudatos, gazdaságos vezetésre vágyó vállalati ügyfelek, közösségek és magánszemélyek elvárásainak egyaránt megfelel. Az ë-SpaceTourer - 100% ëlektromos semmilyen tekintetben nem marad el a hagyományos változattól, és az említett csoportok autós tapasztalataiból kiindulva adekvát választ ad az igényeikre.

Az ë-SpaceTourer - 100% ëlektromos a Citroën „Inspired by You All” névre hallgató villamosítási stratégiájába illeszkedik, melynek keretében 2020-ban az egyes szegmensek kívánalmaihoz igazodva, a nagy tömegek számára is elérhető formában 6 modell elektromos változata látta meg a napvilágot.

 

 

Az intenzív élmények jegyében

A Citroën tervezte ë-SpaceTourerrel könnyű az élet. Az autó a szegmensben egyedülálló módon kétféle hatótávolsággal rendelhető, így még jobban meg tud felelni a különböző mobilitási igényeknek. Töltése is egyszerű, függetlenül attól, hogy az otthoni vagy a munkahelyi hálózatra, Wallbox típusú gyorstöltőegységre vagy szupergyors töltést lehetővé tevő nyilvános töltőoszlopra csatlakoztatjuk. A kapcsolódási szolgáltatások az utazások kezelésében bizonyulnak hasznosnak. A könnyű és élvezetes vezetést nyújtó, ultrakényelmes ë-SpaceTourer - 100% ëlektromos semmiben sem marad el a hagyományos változattól.

Az ë-SpaceTourer az intenzív közös élményeket keresők hűséges társa, a vállalkozók (transzferbuszok, taxik stb.), közösségek, cégek, klubok, egyesületek, családok és baráti társaságok szükségleteinek pedig különösen jól megfelel. A legtöbb utazáshoz elegendő hatótávolságot, egyedülálló menetkényelmet és garantáltan alacsony fenntartási költséget kínál, ráadásul szabad behajtást enged a városok zéró kibocsátású zónáiba.


Fedélzeti kényelem
A ë-SpaceTourer megkülönböztető jegyei:
nulla CO2-kibocsátás, nulla zaj, nulla vibráció, nulla stressz,
az elektromos hajtás biztosította élvezetes vezetés: azonnal rendelkezésre álló nyomaték, sebességváltások nélküli, zökkenőmentes vezetés,
stresszmentes használat: szabad közlekedés és problémamentes behajtás a korlátozott vagy zéró CO2-kibocsátású zónákba,
az utastér előfűtése/-hűtése funkció, melynek köszönhetően már beszállást megelőzően beprogramozható és vezérelhető a fűtőrendszer és a klímaberendezés működése. A funkció beprogramozása a My Citroën alkalmazásban vagy az érintőképernyőn keresztül, a Connect Nav szolgáltatás segítségével történik. A funkció használatával az akkumulátor töltésszintje is jobban kontrollálható, hiszen az energiaigényes műveletre még a gépjármű töltése közben kerül sor. Arról nem is beszélve, hogy beszálláskor már biztosított a kívánt fedélzeti kényelem.

Az E-Spacetourer sajátosságai
A Citroën ë-SpaceTourer - 100% ëlektromos agresszivitástól mentes, letisztult designja és impozáns méretei magabiztos és robusztus megjelenést biztosítanak. A sportos és egyben elegáns ë-SpaceTourer különleges ismertetőjegyei:
a hűtőrácstól jobbra és a csomagtérajtón található új „ë” felirat,
a bal első sárvédőn elhelyezett töltőnyílás,
az orr-részt díszítő hűtőrács-záróelem.


A beltér jellegzetes elemei:
Középkonzol: a sebességváltó egyes funkcióit (Park, Rear, Neutral, Drive és Brake) egy ë-billenőkapcsoló vezérli.
A háromféle vezetési mód – Eco, Normál és Power – közül egy üzemmódválasztóval lehet választani.
A speciális műszercsoporton a következők kerülnek kijelzésre:
a teljesítménymérő az energiafelhasználás mértékéről (ECO vagy POWER) és a töltésről (CHARGE) nyújt információt,
egy szintjelző mutatja az akkumulátor töltésszintjét,
egy másik szintjelző a hőkomforttal összefüggő funkciók (fűtés, légkondicionáló) energiafogyasztásáról tájékoztat,
a színes mátrixkijelző többek között az energiaáramlási diagramot, az aktuális hatótávolságot és a gépjármű töltöttségi állapotát mutatja.
A 7’’ érintőképernyő egy új, „Energia” menüt is tartalmaz, mely a gépkocsi elektromos jellemzőihez biztosít hozzáférést:
Az energiaáramlási diagram valós időben mutatja az elektromos hajtáslánc működését (kiválasztott vezetési mód, villanymotor, hajtó akkumulátor töltésszintje).
A fogyasztási statisztikák többek között az aktuális útra vonatkozó átlagadatokat jelenítik meg (kWh/100 km).
Az időzített töltés a jármű töltésének programozását teszi lehetővé.

Az ügyfél az érintőképernyőn mellesleg a rendelkezésre álló töltőoszlopokat és a még megtehető távolságtól függő hatósugarat is meg tudja jeleníteni.

 

 


Hatótávolság-akkumulátorok
A PSA többféle meghajtást lehetővé tévő EMP2 platformjára épült ë-SpaceTourerhez két különböző teljesítményű és ezáltal különböző hatótávot biztosító akkumulátor választható. Az ügyfelek – autós szokásaik és preferenciáik függvényében – szabadon eldönthetik, hogy melyik felel meg jobban a tevékenységüknek:

230 km (WLTP) hatótávot biztosító, 18 modulos, 50 kWh-s akkumulátor (XS, M és XL méret esetén választható),
330 km (WLTP) hatótávot biztosító, 27 modulos, 75 kWh-s akkumulátor (M és XL méret esetén választható).

A kétféle hatótávval kínált ë-SpaceTourer tökéletesen megfelel az ügyfelek elvárásainak, és a kategória egyik legjobb képviselőjének számít.

Az új ë-SpaceTourer a legfejlettebb technológiájú lítium-ion akkumulátorral van ellátva. Az EMP2 platform jóvoltából az alvázba beépített akkumulátornak köszönhetően sikerült megőrizni a SpaceTourer helykínálatát és praktikus kialakítását. Az akkumulátor a villanymotor, a fűtés és a klímaberendezés működéséhez szükséges energiáról gondoskodik. A töltöttségi szintet egy szintjelző és a tartalékszintről tájékoztató visszajelző mutatja a műszercsoporton.

A hajtó akkumulátorra – a töltőkapacitás 70%-áig – 8 évre vagy 160 000 km-re szóló jótállás vonatkozik (az akkumulátorkapacitást minden átvizsgáláskor okirat igazolja).

Vezetés
A jármű meghajtását – a választott vezetési mód és a vezetési feltételek függvényében – a villanymotor biztosítja, mely rendkívül kellemes, zökkenőmentes, sebességváltások nélküli vezetést tesz lehetővé, ahol azonnal rendelkezésre áll a szükséges nyomaték, és amely természetesen nulla CO2-kibocsátással jár.
A motor teljesítménye 100 kW (136 LE) / a maximális nyomaték 260 Nm.
A maximális sebesség minden üzemmódban (Eco, Normál, Power) 130 km/h.
Az üzemmódválasztó 3 helyzetbe állítható:
Normál – 80 kW/210 Nm: tökéletes kompromisszum a hatótáv és a dinamikus jellemzők között,
Eco – 60 kW/190 Nm: optimális energiafogyasztás a fűtés és a klímaberendezés működésének korlátozásával (annak változatlan biztosítása mellett) és a motornyomaték, illetve a teljesítmény csökkentésével,
Power – 100 kW/260 Nm: használatával maximális utaslétszám mellett azonos teljesítmény biztosítható, mint Normál üzemmódban, utasok nélkül.
A motor a fékezéskor és lassításkor keletkező energiát is felhasználja. A fékezéskor történő energia-visszatermelésnek két módja lehetséges:
normál: a belső égésű motorral szerelt gépjárművekhez hasonló élménnyel,
fokozott: a gázpedál felengedésekor bekövetkező erőteljesebb lassítással. Az utóbbi a sebességváltó karon található Brake gombbal aktiválható.


Töltés
A töltőnyílás az ë-SpaceTourer bal első sárvédőjén található, maga a töltés pedig Parking üzemmódban történik. Az ügyfelek szokásaihoz és az igénybe vett töltési megoldásokhoz igazodva kétféle fedélzeti töltő áll rendelkezésre: egy szériában kínált, 7,4 kW-os egyfázisú töltő és egy opciós, 11 kW-os háromfázisú töltő. Háromféle töltési mód létezik:
Töltés hagyományos hálózatról (otthon, a munkahelyen vagy egy parkolóban)
hagyományos 8 A aljzatról (Franciaországban a szériafelszereltség része)
megerősített 16 A aljzatról (opciós töltőegység + Green’Up csatlakozó)

Gyorsított töltés előzetesen kialakított, saját vagy nyilvános Wallbox gyorstöltőegységről
32 A egyfázisú Wallbox
16 A háromfázisú Wallbox

Szupergyors töltés nyilvános töltőoszlopról

Töltési idő (0–100%):

8 A hálózati csatlakozó
16 A Green’up 32 A
egyfázisú Walbox 16 A háromfázisú Wallbox Szupergyors töltés
Elektromos teljesítmény 1,8 kW 3,6 kW 7,4 kW 11 kW 100 kW
50 kWh-s akkumulátor 31 h 15 h 7h30 4h45 30 perc
75 kWh-s akkumulátor 47 h 23 h 11h20 7h 45 perc

 

 

A My Citroën alkalmazás az akkumulátortöltés vezérlése mellett a következőket teszi lehetővé:
a folyamatban lévő töltés menetének ellenőrzése,
időzített töltés beprogramozása okostelefonon, illetve tableten a My Citroën alkalmazáson keresztül vagy a gépjármű érintőképernyőjén az online navigációs rendszerben, az „Energia” menüben. A művelet hagyományos hálózatról történő (mode 2) és gyorsított töltés (mode 3) esetén lehetséges. Az időzített töltés beállításai bármikor módosíthatók. A programozást követően csatlakoztatni kell a gépjárművet és meg kell nyomni a töltőnyílásban található gombot.


Segítség a megfelelő töltőaljzat kialakításához:
A maximális segítségnyújtás jegyében a Citroën az ë-SpaceTourerhez személyre szabott töltési megoldást kínál ügyfeleinek, mely a szükséges berendezéseken (hagyományos, illetve megerősített Green Up vagy Wallbox csatlakozó) kívül azok otthoni vagy munkahelyi beszerelését is magában foglalja. A márka minden egyes országban külön partnert ajánl, Franciaországban ez a ZEBorne cég. Az említett megoldást magánszemélyek és céges ügyfelek magánlakhelyen és társasházban egyaránt igénybe vehetik.
A szolgáltatás a következőket foglalja magában:
- A Citroën márka által jóváhagyott, tartozékként kapható töltési megoldások
- Azonos kapcsolattartó minden ügyfél részére
- Lehetőség online konzultációra a töltőhely-kialakítás megvalósíthatóságának megerősítése érdekében
- A töltőegységek képzett szakemberek által történő felszerelése
- Külön e célból kialakított call center és vevőszolgálat
- Az adminisztratív ügyintézés és a támogatási kérelmek benyújtásának átvállalása a telepítő cég által

Részletes kínálat és alkalmazott technológiák

Méretek
Az ë-SpaceTourer - 100% ëlektromos háromféle hosszméretben áll rendelkezésre.

Méret Hosszúság Tengelytáv Hátsó túlnyúlás Csomagtartó-térfogat
(VDA –
5 személyes változat)
XS 4,60 m 2,92 m 0,80 m 1 978 l
M 4,95 m 3,27 m 0,80 m 2 381 l
XL 5,30 m 3,27 m 1,15 m 2 932 l

Az egyes kombinációknak köszönhetően:
gazdagon variálható, és akár 9 személy is utazhat benne,
a 2. és 3. üléssorban bőséges hely áll rendelkezésre,
a 3. sorba is könnyű a beszállás az oldalsó tolóajtó széles ajtónyílásának köszönhetően (a választott sziluettől függően akár 0,93 m),
nagy csomagtartó áll rendelkezésre (5 személyes XL változat esetén akár 2 932 l).

Az optimális méretek (hosszúság: 4,60–5,30 m / szélesség: 1,92 m / magasság: 1,90 m), az elektrohidraulikus kormány és a 11,30 és 12,40 m közötti fordulókör jóvoltából a SpaceTourer igazán fürge autó, mely minden vezetési helyzethez képes alkalmazkodni, és minden elvárásnak megfelel.


Változatok
Az ë-SpaceTourer - 100% ëlektromos összesen 4 változatban rendelhető, ebből 2 magánszemélyek, 2 céges ügyfelek számára készült.

Magánszemélyek:
A SpaceTourer Feel (háromféle hosszméretben) és a SpaceTourer Shine (M és XL méretben) 8, 7 vagy az opciós 5 üléses kialakításban rendelhető. Ezek a változatok elsősorban a nagyobb családok és azok számára készültek, akik szeretnek a barátaikkal együtt utazni. Belső terük a síneken csúsztatható üléseknek köszönhetően tetszés szerint variálható, hogy optimális csomagtartó-térfogat, illetve nagyobb lábtér álljon rendelkezésére azoknak, akik igénylik. Állítható háttámlájú üléseik egy mozdulattal asztalka helyzetbe dönthetők (az utasülés, valamint a 2. és 3. üléssor ülései), így a szabadidős tevékenységhez vagy az otthon berendezéséhez szükséges nagyobb terjedelmű tárgyak szállítása sem okoz gondot.
Céges ügyfelek:
SpaceTourer Business: háromféle hosszúságban és 5–9 üléses kialakításban kapható. Ez az elegáns stílusú változat főleg személyszállító vállalkozók részére készült (szállodai transzferbuszok, taxik stb.). Mivel az ülések száma és a felszereltség igény szerint alakítható ki, a jármű szinte teljes egészében személyre szabható.
SpaceTourer Business Lounge, kétféle (M és XL) hosszúságban és 6 vagy 7 üléses (az utóbbi opció) kialakításban választható. A menetiránynak háttal elhelyezett, különálló bőrülésekkel (a 2. üléssorban), az eltolható és összecsukható asztallal, valamint a bizalmasabb légkört biztosító sötétített hátsó ablaküvegekkel a jármű a használatától függően igazi „mobil irodává vagy szalonná” alakítható. Ez a változat elsősorban profi szállítási feladatok ellátására szolgál (sofőrrel együtt bérelt gépkocsik, VIP személyszállítás stb.).

 


Variálhatóság
Az ötletesen és funkcionálisan kialakított Citroën ë-SpaceTourer az igényeknek és használati szokásoknak megfelelően számos konfigurációs lehetőséget kínál. Ez a kivételes sokoldalúság a sínen csúsztatható, kivehető és legfőképp különálló hátsó üléseknek köszönhető. A csomagtartó térfogata és a hátsó helykínálat könnyen változtatható aszerint, hogy 9 személy szállítására vagy nagyobb csomagtér-kapacitásra van szükség.
1. üléssor: a kartámasszal ellátott vezetőülés magassága és deréktámasza az ë-SpaceTourer valamennyi változatán állítható; mindkét ülés elektromosan állítható, és ülésfűtés, valamint masszázs funkcióval rendelkezik (felszereltségtől függően); a kartámasszal ellátott utasülés asztalka helyzetbe állítható (a háttámla kireteszeléséhez és lehajtásához meg kell húzni az üléstől jobbra található kart).
2. és 3. üléssor: a 2 :1 arányban osztott 3 személyes üléspad sínen csúszik, lehajtható és kivehető; a két rész a kívánt lábtér biztosítása érdekében egymástól függetlenül csúsztatható; az utasok kényelméről pedig dönthető háttámlák és fejtámaszok gondoskodnak.
A különböző tárgyak szállítását megkönnyíti, hogy az ülések háttámlája (az első utasülésé is) külön-külön is ledönthető.
A hátsó ülések szükség esetén könnyen kiszerelhetők, így sík padlófelület és a nagy terjedelmű tárgyak számára is elegendő rakodótér áll rendelkezésre.
Business Lounge változat esetén a sínen csúszó, összecsukható asztalból és az egymással szembefordított 4 vagy 5 bőrülésből álló szalonban ideális körülmények között beszélgethetnek vagy dolgozhatnak az utasok.

Ötletes és funkcionális megoldások
Lábbal nyitható oldalsó tolóajtók: a szegmensben igazi újdonságnak számító, szabad kezes funkció lehetővé teszi az oldalsó ajtók érintésmentes nyitását és zárását, ha mindkét kezünk tele van. Elég egy lábmozdulat a hátsó lökhárító sarka alá, és a jármű kireteszelődik, az adott oldali tolóajtó pedig automatikusan kinyílik. Hatalmas segítség, amikor kisgyereket készülünk betenni a gyerekülésbe, vagy amikor a csomagjainkat szeretnénk bepakolni a járműbe.
Az oldalsó tolóajtók motoros változatban is elérhetők. Ez nagy előny például a SpaceTourer Business vagy Lounge modellek vezetőinek, mivel elölről tudják vezérelni a tolóajtók működését, elkerülve ezzel, hogy az utasoknak kelljen nyitni-zárni az ajtókat.
A nyitható hátsó ablaknak köszönhetően egy mozdulattal be lehet pakolni a csomagtartóba. A csomagtérhez akkor is könnyen hozzá lehet férni, ha nincs elég hely a jármű mögött az ajtó felnyitásához. A hátsó ablak a rendszámtáblát megvilágító lámpától balra elhelyezett, rejtett gombbal nyitható.
Az utastér különböző pontjain számtalan nyitott vagy zárt rakodóhely (melyek űrtartalma akár a 74 litert is elérheti) került elhelyezésre. Elöl egy 12 V-os és USB-csatlakozókkal ellátott alsó kesztyűtartó, egy saját világítással rendelkező, hűthető felső kesztyűtartó, a műszerfal két oldalán elhelyezett pohártartók, egy felső rakodóhely és két nagyméretű első ajtózseb található, amelyekben egy 1,5 literes palack is elfér. Az utasok kényelmét a felsoroltakon kívül lehajtható asztalkák, napfényvédő rolók, valamint 12 és 220 V-os csatlakozók szolgálják.

 

 

Vezetéssegítő rendszerek és kapcsolódási szolgáltatások

Vezetéssegítő rendszerek
Az ë-SpaceTourer - 100% ëlektromos a biztonságos és nyugodt vezetés érdekében 15 vezetéssegítő rendszer áll rendelkezésre (széria- vagy opcionális felszereltség).

A szegmensben Egyedülálló – Lábmozdulattal nyitható tolóajtók (változattól függően): a szabad kezes oldalsó tolóajtók funkció jóvoltából a szegmensben egyedülálló módon egyes változatokon teli kézzel is nyithatók, illetve zárhatók az oldalsó tolóajtók. Ha nálunk van a gépjármű kulcsa, elég egy lábmozdulat a hátsó lökhárító sarka alá, és a gépjármű kireteszelődik, a megfelelő oldali tolóajtó pedig automatikusan kinyílik. A gépjármű elhagyásakor ugyanígy zárhatjuk az ajtót és reteszelhetjük a gépkocsit. A funkció jelentősen segíti a ki- és berakodást, amikor tele van a kezünk.
Szabad kezes nyitó- és indítórendszer
Active Safety Brake
A szegmensben Egyedülálló – Head up display, mely a vezető látóterébe vetíti a fontos vezetési információkat (sebesség, a sebességszabályozó/-korlátozó beprogramozott sebességértékei, navigációs utasítások és az ütközésveszély-jelző figyelmeztetései), így a vezető mindvégig az úton tarthatja a szemét
Visszagurulás-gátló
Fáradtságfigyelő rendszer
Véletlen sávelhagyásra figyelmeztető jelzés
Ütközésveszély-jelző
Top Rear Vision funkcióval ellátott tolatókamera, mely megjeleníti az érintőképernyőn a gépjármű hátsó részének és közvetlen környezetének felülnézeti képét, és a tolatási manőver megkönnyítése érdekében a hátramenet végén automatikusan felnagyítja a látott képet
Coffee Break Alert
Adaptív fényszóró
Grip Control
Táblafelismerő rendszer sebességajánlással
Sebességszabályozó/-korlátozó
Holttérfigyelő rendszer

Kapcsolódási szolgáltatások (Országtól függően elérhető szolgáltatás)
Az ë-SpaceTourer - 100% ëlektromos az ügyfelek biztonsága és kényelme érdekében háromféle kapcsolódási szolgáltatást kínál.
A szolgáltatáskínálat a Citroën Advanced Comfort® programba illeszkedik, mely a kapcsolódási szolgáltatásokhoz való gyors és intuitív hozzáférés mellett a maximális biztonság, az egyszerű navigáció és a minél szélesebb körű konnektivitás alapelvárásainak is meg kíván felelni.

Connect Assist
A vezető és az utasok biztonsága érdekében az ë-SpaceTourer sürgősségi és assistance segélyhívó szolgáltatást kínál.
A hívás indítása automatikusan vagy az „Assistance” gombbal manuálisan történik, így a vezető szükség esetén fel tudja venni a kapcsolatot az érintett telefonos platformmal. Vészhelyzetben két lehetőség van:
A légzsákok kibomlásával járó baleset esetén helyzetbeméréssel egybekötött automatikus hívásindításra kerül sor a sürgősségi szolgálat felé.
Kisebb baleset vagy rosszullét esetén a vezető a piros „SOS” gomb megnyomásával tud a gépjármű pontos adatait és aktuális helyzetét is tartalmazó üzenetet eljuttatni a sürgősségi szolgálathoz.
A Connect Assist szolgáltatás a My Citroën alkalmazás és a gépjármű közötti kapcsolatot is biztosítja, így olyan adatokhoz lehet hozzáférni, mint a töltésszint, az aktuális hatótávolság,
a parkolóhely, a kilométeróra-állás vagy a következő karbantartás várható időpontja, és egyben az időzített töltés és az előfűtés/-hűtés funkciók vezérlésére is lehetőség nyílik.

Connect Nav
Az ë-SpaceTourer csúcstechnológiás 7” érintőképernyője intuitív módon egyesíti az összes funkciót. A hangvezérléssel is működtethető digitális Connect Nav navigációs rendszer a következő területekkel való kommunikációt biztosítja: navigáció, telefon, rádió.
A rendszerhez internetalapú szolgáltatások tartoznak. A TomTom Traffic az optimális útvonal megtalálása érdekében valós idejű forgalmi információkkal szolgál. Ezen kívül felvilágosítást nyújt a töltőállomások és parkolók pontos helyéről és árairól, a várható időjárásról és a közelben található szolgáltatóegységekről (fontos helyek).
A felhasználók a három éven át ingyenesen járó Veszélyes területek opcióért is hálásak lesznek, mely vizuális és hangjelzés útján történő figyelmeztetést foglal magában (az adott országban hatályos jogszabályoknak megfelelően).
Az utastér előfűtésére/-hűtésére szintén lehetőség van a Connect Nav rendszeren keresztül.

Connect Play
Az Apple CarPlay™ és Android Auto technológiával kompatibilis Mirror Screen funkcióval a gépkocsira csatlakoztatott okostelefon képernyője a jármű központi képernyőjére tükrözhető. A vezető így hozzáfér a telefon multimédiás tartalmaihoz, és közvetlenül az érintőképernyőről vezérelheti a telefonját és a funkcióval kompatibilis alkalmazásokat. A vezető biztonsága érdekében kizárólag a vezetési funkciók elérhetők.

Kapcsolódó alkalmazások
A My Citroën alkalmazás regisztrációt követően az akkumulátortöltés kezeléséhez nyújt segítséget (töltésszint, hatótáv, töltésből hátralevő idő ellenőrzése, az időzített töltés kezelése), és hozzáférést biztosít a kifejezetten az elektromos autókhoz kínált Free2Move Services alkalmazáshoz (töltőállomások keresése, megtett kilométerek száma, karbantartással kapcsolatos figyelmeztetések, szervizidőpont-előjegyzés, előfűtés/-hűtés stb.).

A töltéshez és a parkoláshoz (Franciaországban) segítséget nyújtó Free2Move Services alkalmazás ún. Charge My Car szolgáltatást kínál:
Európa legnagyobb, 160 000 nyilvános töltőoszlopot számláló hálózatához biztosít hozzáférést.
Az ë-SpaceTourerrel kompatibilis elérhető töltőállomások keresése
A töltés szempontjából legmegfelelőbb útvonal tervezése a gépkocsi hatótávolsága, a külső hőmérséklet, a domborzati viszonyok és a vezetési stílus függvényében (töltési pihenők, a teljes töltési idő, töltőaljzat típusa, a töltőállomás megközelítése stb.)
Egységes fizetőkártya biztosítása vagy az alkalmazáson keresztül történő fizetés

Az ë-SpaceTourer - 100% ëlektromos egy sokoldalú, modern, elegáns kisbusz. Háromféle hosszméretével és különböző konfigurációs lehetőségeivel egy új, tisztán elektromos megoldást kínál a vállalati ügyfelek, a nagycsaládok és a baráti társaságok számára. A SpaceTourer népszerű jellemzőit az elektromos meghajtás előnyeivel kombinálja, melyek leginkább a kényelem és a környezetkímélő, gazdaságos vezetés tekintetében érhetők tetten.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER