Címkék: Citroen | kisbusz

2021. június 02. szerda, 07:25

 

Az ë-Spacetourer 50kW-os akkumulátorral, 9 férőhellyel indul a legnagyobb villanyautó támogatásért.

 


Az új Citroën ë-Spacetourer 100% Ëlectric Business kiemelkedő kényelmével, 7kW-os fedélzeti töltőjével favorit lehet az elektromos kisbuszok között, mivel az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2021-ben is kiírta az elektromos autók beszerzésének támogatására vonatkozó pályázatot, és a 14 millió forintos értékhatár alatti legalább 7 személyes modellekre 2,5 millió forint támogatás pályázható. Minden Citroën márkakereskedés megtalálható a pályázat Regisztrált márkakereskedések listáján a márka teljes elektromos kínálatával, és felkészülten várja az érdeklődőket.


A magyar állam 2021-ben ismét kiírta az elektromos járművekre vonatkozó pályázatát, melyre 2021.06.14.-től lehet jeleztkezni. 7 vagy többszemélyes elektromos autókra vonatkozóan 1 milliótól 14 millió forint vételárig maximum 2,5 millió forint (legfeljebb a vételár 50%-a), 14 millió forint felett, 17 millió forint vételárig maximum 1,5 millió forint (legfeljebb a vételár 11%-a) állami támogatás pályázható. 

 


Fontos, hogy legalább 3 gyermekkel rendelkező természetes személyek részére, a fenti elektromos pályázattal egyidőben a nagycsaládos állami támogatásra is lehet pályázni, melynek összege akár 2,5 millió forint (de legfeljebb a megszerzés időpontjában érvényes bruttó vételár 50%-a). Így a két támogatás teljes összege, amennyiben mindkét pályázat sikeres, - a gépjármű vételárától függően - akár 4 vagy 5 millió forint is lehet.1
Az egyterűek és a szabadidő-autók gyártásában úttörőnek számító Citroën megkérdőjelezhetetlen szakértelemmel rendelkezik a sokoldalú, tágas, jó közérzetet biztosító, otthonos gépjárművek tervezése terén. Újabb bizonyítéka ennek a SpaceTourer kisbusz 100%-ban elektromos változata.
Az ë-SpaceTourer - 100% ëlectric kisbusz az intenzív életet élők ideális társa, és tökéletesen megfelel a kényelmes, környezetkímélő és gazdaságos vezetés szempontjait szem előtt tartó közösségek, egyesületek, családok és baráti társaságok elvárásainak.
1Az elektromos gépjármű beszerzési pályázati kiírást ide kattintva tekintheti meg. A nagycsaládos állami támogatással kapcsolatos részleteket ITT olvashatja.

A SpaceTourer a szabadság és a közös kalandozások szimbóluma. Helykínálat, praktikum és fedélzeti kényelem tekintetében a Citroën szaktudásának legjavát nyújtja.
Az ë-SpaceTourer egy akár 9 személy szállítására alkalmas kisbusz, mely kényelem, sokoldalúság és design tekintetében nem ismer kompromisszumot. A korszerű technológiákkal felszerelt, karakteres egyéniségű, sportos megjelenésű és kifejezetten dinamikus viselkedésű modell, most az elektromos autó pályázaton is indítható, és a három vagy többgyermekes családok a nagycsaládosok autóvásárlására is jogosultak lehetnek egy időben. 


2,5 MILLIÓ FORINTOS VILLANYAUTÓ TÁMOGATÁSRA PÁLYÁZHAT A CITROËN Ë-SPACETOURER BUSINESS XS 50 KWH AKKUMULÁTORRAL
A szériafelszereltség főbb elemei:
- 7 kWh fedélzeti töltő töltőrendszer, egyfázisú
- Jobb- és baloldali tolóajtó
- Hátsó parkoló radar
- Érintőképernyős DAB rádió Mirror Screen funkcióval (Apple CarPlayTM és AndroidAutoTM protokollokkal kompatibilis), Bluetooth kihangosító, és USB csatlakozó + DAB (digitális audio tuner)
- Alapszintű fáradtság figyelmeztető rendszer
- Ködfényszóró és LED-es nappali menetfény
- Elektromos kézifék
- 9 személyes kivitel
Bruttó listár: 16 390 000 Ft
Bruttó kedvezmény: 2 458 500 Ft
Kedvezményes ár: 13 931 500 Ft
Nagycsaládosok állami támogatása: 2 500 000 Ft1
Elektromos autó vásárlási állami támogatás: 2 500 000 Ft1
Nagycsaládos és elektromos állami támogatások összegével csökkentett akciós ár: 8 931 500 Ft Az elektromos autó vásárlási állami támogatással csökkentett ár 2021.06.14.-től elérhető.
1,5 MILLIÓ FT ÁLLAMI TÁMOGATÁSSAL ELÉRHETŐ
Ë-SPACETOURER FEEL XS 50KWH AKKUMULÁTORRAL, BŐVÍTHETŐ FELSZERELTSÉGGEL Szabadon összeállítható tisztán elektromos Citroën Ë-Spacetourer Feel XS:
A szériafelszereltség főbb elemei:
- 7 kWh fedélzeti töltő töltőrendszer, egyfázisú
- Jobb- és baloldali tolóajtó
- Fűthető első ülések
- Hátsó parkoló radar

- Érintőképernyős DAB rádió Mirror Screen funkcióval (Apple CarPlayTM és AndroidAutoTM protokollokkal kompatibilis), Bluetooth kihangosító, és USB csatlakozó + DAB (digitális audio tuner)
- 12 V csatlakozó a műszerfalon, a kesztyűtartóban és az utastér 2. és 3 sorában a bal oldalon
- Kilátás csomag: esőérzékelős ablaktörlők, automata fényszórók, elektrokróm belső tükör, hővisszaverő szélvédő - Elektromos kézifék
- 8 személyes kivitel
Bruttó listár: 17 310 000 Ft
Bruttó kedvezmény: 2 250 300 Ft
Kedvezményes ár: 15 059 700 Ft
Nagycsaládosok állami támogatása: 2 500 000 Ft1
Elektromos autó vásárlási állami támogatás: 1 500 000 Ft1
Nagycsaládos és elektromos állami támogatások összegével csökkentett akciós ár: 11 059 700 Ft Az elektromos autó vásárlási állami támogatással csökkentett ár 2021.06.14.-től elérhető.
Néhány a választható extrák közül: navigáció, első és hátsó parkoló radar, tolatókamera és holttérfigyelő rendszer, háromfázisú 11kW fedélzeti töltő a gyorsabb töltés és a nyilvános töltőoszlopról történő (akár 100kW) szupergyors, egyenáramú töltés érdekében. Bármelyiket is választja az ügyfél, amíg a bruttó vételár extrákkal 17 millió Ft alatt marad, kényelmesen belefér az 1,5 milliós támogatási keretbe.
1,5 MILLIÓ FT ÁLLAMI TÁMOGATÁSSAL ELÉRHETŐ
Ë-SPACETOURER BUSINESS M 330 KM ES HATÓTÁVVAL 75 KWH KAPACITÁSÚ AKKUMULÁTORRAL
A szériafelszereltség főbb elemei:
- 7 kWh fedélzeti töltő töltőrendszer, egyfázisú
- 75 kWh kapacitású akkumulátor akár 330 km hatótávval
- Jobb- és baloldali tolóajtó
- Hátsó parkoló radar
- Érintőképernyős DAB rádió Mirror Screen funkcióval (Apple CarPlayTM és AndroidAutoTM protokollokkal kompatibilis), Bluetooth kihangosító, és USB csatlakozó + DAB (digitális audio tuner)
- Alapszintű fáradtság figyelmeztető rendszer
- Ködfényszóró és LED-es nappali menetfény
- Elektromos kézifék
- 9 személyes kivitel
Bruttó listár: 19 525 000 Ft
Bruttó kedvezmény: 2 538 250 Ft
Kedvezményes ár: 16 986 750 Ft
Nagycsaládosok állami támogatása: 2 500 000 Ft1
Elektromos autó vásárlási állami támogatás: 1 500 000 Ft1
Nagycsaládos és elektromos állami támogatások összegével csökkentett akciós ár:12 986 750 Ft Az elektromos autó vásárlási állami támogatással csökkentett ár 2021.06.14.-től elérhető.

A modern, sokoldalú kisbusz mindazon célcsoportok igényeit kielégíti, akik számára a mozgás szabadsága és a személyszállítás a legfontosabb szempont. Az ë-SpaceTourer tisztán elektromos változat, a kényelmes használatra és környezettudatos, gazdaságos vezetésre vágyó közösségek és magánszemélyek elvárásainak egyaránt megfelel. Az ë-SpaceTourer - 100% ëlectric semmilyen tekintetben nem marad el a hagyományos változattól, és az említett csoportok autós tapasztalataiból kiindulva adekvát választ ad az igényeikre.
Az ë-SpaceTourer - 100% ëlectric az alábbiakkal egészíti ki a hagyományos változat előnyös tulajdonságait:
 az akkumulátor teljesítményétől függően kétféle hatótáv (50 kWh / 230 km vagy 75 kWh / 330 km WLTP) és egyszerű töltés,
 az elektromos vezetés nyújtotta élvezet és szabad behajtás a korlátozott forgalmú zónákba,  a zaj- és vibrációmentes működésnek köszönhetően fokozott menetkényelem, nesztelenül suhanó autó: nulla CO2- kibocsátás, nulla zaj, nulla vibráció, nulla stressz,
 az elektromos hajtás biztosította élvezetes vezetés: azonnal rendelkezésre álló 260 Nm nyomaték, sebességváltások nélküli, zökkenőmentes vezetés,
 stresszmentes használat: szabad közlekedés és problémamentes behajtás a korlátozott vagy zéró CO2-kibocsátású zónákba,
Az ë- SpaceTourert egyedülálló menetkényelem jellemzi, mely a Citroënnél megszokott futómű-beállításoknak is köszönhető dinamikus tulajdonságokban és a kiváló hangszigetelésben jut kifejezésre.

 

 


Fedélzeti kényelem
A ë-SpaceTourer megkülönböztető jegyei:
- az utastér előfűtése/-hűtése funkció, melynek köszönhetően már beszállást megelőzően beprogramozható és vezérelhető a fűtőrendszer és a klímaberendezés működése. A funkció beprogramozása a az érintőképernyőn keresztül történik. A funkció használatával az akkumulátor töltésszintje is jobban kontrollálható, hiszen az energiaigényes műveletre még a gépjármű töltése közben kerül sor. Arról nem is beszélve, hogy beszálláskor már biztosított a kívánt fedélzeti kényelem.
A beltér jellegzetes elemei:
- Középkonzol: a sebességváltó egyes funkcióit (Park, Rear, Neutral, Drive és Brake) egy ë-billenőkapcsoló vezérli. - A háromféle vezetési mód – Eco, Normál és Power – közül egy üzemmódválasztóval lehet választani. - A speciális műszercsoporton a következők kerülnek kijelzésre:
o a teljesítménymérő az energiafelhasználás mértékéről (ECO vagy POWER) és a töltésről (CHARGE) nyújt információt, o egy szintjelző mutatja az akkumulátor töltésszintjét,
o egy másik szintjelző a hőkomforttal összefüggő funkciók (fűtés, légkondicionáló) energiafogyasztásáról tájékoztat,

o a színes mátrixkijelző többek között az energiaáramlási diagramot, az aktuális hatótávolságot és a gépjármű töltöttségi állapotát mutatja.
- A 7’’ érintőképernyő egy új, „Energia” menüt is tartalmaz, mely a gépkocsi elektromos jellemzőihez biztosít hozzáférést:
o Az energiaáramlási diagram valós időben mutatja az elektromos hajtáslánc működését (kiválasztott vezetési mód, villanymotor, hajtó akkumulátor töltésszintje).
o A fogyasztási statisztikák többek között az aktuális útra vonatkozó átlagadatokat jelenítik meg (kWh/100 km). - Az időzített töltés a jármű töltésének programozását teszi lehetővé.
Az ügyfél az érintőképernyőn mellesleg a rendelkezésre álló töltőoszlopokat és a még megtehető távolságtól függő hatósugarat is meg tudja jeleníteni.

Hatótávolság- akkumulátorok
A többféle meghajtást lehetővé tévő EMP2 platformra épült ë-SpaceTourerhez két különböző teljesítményű és ezáltal különböző hatótávot biztosító akkumulátor választható. Az ügyfelek – autós szokásaik és preferenciáik függvényében – szabadon eldönthetik, hogy melyik felel meg jobban a tevékenységüknek:
A támogatásra jogosult modellek közül:
- 230 km (WLTP) hatótávot biztosító, 50 kWh-s akkumulátor (XS, M méret esetén választható), - 330 km (WLTP) hatótávot biztosító, 75 kWh-s akkumulátor (M méret esetén választható).
Az új ë-SpaceTourer a legfejlettebb technológiájú lítium-ion akkumulátorral van ellátva. Az EMP2 platform jóvoltából az alvázba beépített akkumulátornak köszönhetően sikerült megőrizni a SpaceTourer helykínálatát és praktikus kialakítását. Az akkumulátor a villanymotor, a fűtés és a klímaberendezés működéséhez szükséges energiáról gondoskodik.
A hajtó akkumulátorra – a töltőkapacitás 70%-áig – 8 évre vagy 160 000 km-re szóló jótállás vonatkozik (az akkumulátorkapacitást minden átvizsgáláskor okirat igazolja).

Vezetés
A jármű meghajtását – a választott vezetési mód és a vezetési feltételek függvényében – a villanymotor biztosítja, mely rendkívül kellemes, zökkenőmentes, sebességváltások nélküli vezetést tesz lehetővé, ahol azonnal rendelkezésre áll a szükséges nyomaték, és amely természetesen nulla CO2-kibocsátással jár.
 A motor teljesítménye 100 kW (136 LE) / a maximális nyomaték 260 Nm.
 A maximális sebesség minden üzemmódban (Eco, Normál, Power) 130 km/h.

 Az üzemmódválasztó 3 helyzetbe állítható:
o Normál – 80 kW/210 Nm: tökéletes kompromisszum a hatótáv és a dinamikus jellemzők között,
o Eco – 60 kW/190 Nm: optimális energiafogyasztás a fűtés és a klímaberendezés működésének korlátozásával (annak változatlan biztosítása mellett) és a motornyomaték, illetve a teljesítmény csökkentésével,
o Power – 100 kW/260 Nm: használatával maximális utaslétszám mellett azonos teljesítmény biztosítható, mint Normál üzemmódban, utasok nélkül.
A motor a fékezéskor és lassításkor keletkező energiát is felhasználja. A fékezéskor történő energia-visszatermelésnek két módja lehetséges:
 normál: a belső égésű motorral szerelt gépjárművekhez hasonló élménnyel,
 fokozott: a gázpedál felengedésekor bekövetkező erőteljesebb lassítással.
A fékezéskor történő fokozott energia visszatermelés a sebességváltó karon található BRAKE gombbal aktiválható.

Töltés
A töltőnyílás az ë-SpaceTourer bal első sárvédőjén található, maga a töltés pedig Parking üzemmódban történik. Az ügyfelek szokásaihoz és az igénybe vett töltési megoldásokhoz igazodva kétféle fedélzeti töltő állhat rendelkezésre: egy szériában kínált, 7,4 kW-os egyfázisú töltő és egy opciós, 11 kW-os háromfázisú töltő. Háromféle töltési mód létezik:
Töltés hagyományos hálózatról (otthon, a munkahelyen vagy egy parkolóban)
- hagyományos 8 A aljzatról (a szériafelszereltség része)
- megerősített 16 A aljzatról (opciós töltőegység + Green’Up csatlakozó)
Gyorsított töltés előzetesen kialakított, saját vagy nyilvános Wallbox gyorstöltőegységről
- 32 A egyfázisú Wallbox
- 16 A háromfázisú Wallbox
Szupergyors töltés nyilvános töltőoszlopról (100kW)

Töltési idő (0–100%):

8 A hálózati csatlakozó
16 A
Green’up
32 A
egyfázisú Walbox
16 A háromfázisú Wallbox
Szupergyors töltés

Elektromos teljesítmény
50 kWh-s akkumulátor
1,8 kW 3,6 kW 7,4 kW 11 kW 100 kW 31 h 15 h 7h30 4h45 30 perc


75 kWh-s
akkumulátor
47 h
23 h
11h20
7h
45 perc

Méretek
Az ë-SpaceTourer - 100% ëlectric kétféle hosszmérettel férhet bele a villanyautó támogatási keretbe:
Méret Hosszúság Tengelytáv Hátsó túlnyúlás Csomagtartó-térfogat (VDA – 5 személyes változat)
XS 4,60 m 2,92 m 0,80 m 1 978 l
M
4,95 m
3,27 m
0,80 m
2 381 l

A 3. sorba is könnyű a beszállás az oldalsó tolóajtó széles ajtónyílásának köszönhetően (a választott sziluettől függően akár 0,93 m),
Az optimális méretek (hosszúság: 4,60–4,95 m / szélesség: 1,92 m / magasság: 1,90 m), az elektrohidraulikus kormány és a 11,30 és 12,40 m közötti fordulókör jóvoltából az ë-SpaceTourer igazán fürge autó, mely szinte minden vezetési helyzethez képes alkalmazkodni.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER